Uitvaart Roelof Joosten, oud-topman FrieslandCampina is overleden

Uitvaart Roelof Joosten

Roelof Joosten (62) oud-topman van FrieslandCampina en lid van de raad van commissarissen van Achmea is op maandagavond 2 maart 2020 plotseling overleden. Wel was hij al enige tijd ziek. Roelof Joosten leed aan kanker. Hij heeft een geldinzamelingsactie voor de bestrijding van deze vreselijke ziekte georganiseerd. Helaas is de ziekte hem uiteindelijk fataal geworden. Roelof Joosten laat een vrouw en drie kinderen achter. Wanneer de uitvaart van Roelof Joosten plaatsvindt is niet bekend gemaakt. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Roelof Joosten en als laatste is er de mogelijkheid om een condoleancebericht of herinnering aan hem te delen.

Carrière Roelof Joosten

Roelof Joosten is in 1958 geboren en koos ervoor om in zijn tienerjaren chemische technologie in Groningen te studeren. Nadat hij was afgestudeerd heeft hij bijna 15 jaar bij Unilever gewerkt, hier vervulde hij verschillende functies. In 1998 koos hij ervoor om bij Quest aan de slag te gaan, hier worden geur- en smaakstoffen geproduceerd.

Na een aantal jaar besloot hij om bij FrieslandCampina aan de slag te gaan. Hier werd hij al snel directeur van de ingrediëntendivisie. Dit onderdeel heeft hij volledig uitgebouwd en deze afdeling geldt nu nog steeds als één van de grootste winstmakers van FrieslandCampina. Vandaar dat hij van 2015 en 2018 CEO van dit bedrijf is geweest. Zelfs nadat hij na 14 jaar bij FrieslandCampina te hebben gewerkt is weggegaan, bleef hij nog altijd betrokken bij het bedrijf. Het laatste jaar was hij actief als lid van de raad van commissarissen van Achmea.

Uitvaart Roelof Joosten

Op dit moment is er nog niets bekend omtrent de uitvaart van Roelof Joosten. Wel maken vrienden en collega’s bekend dat Roelof Joosten een opgewekte, spontane en goudeerlijke man was. Hij stond bekend als aanpakker en vooral als dóórpakker. Wanneer hij een bepaalde visie had voor de zuivelindustrie, wilde hij dit kostte wat het kost doorvoeren, wat niet iedereen altijd kon waarderen. Zijn persoonlijkheid was vooral bewonderenswaardig, een positieve zakenman in hart en nieren.

Condoleren en herinneringen

begrafenis Roelof Joosten Wat vind jij van al het werk wat Roelof Joosten heeft gedaan? Hieronder kan je gerust een herinnering aan hem achterlaten. Ook zijn condoleanceberichten voor zijn nabestaanden van harte welkom. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl wenst zijn familie en naasten sterkte toe bij de verwerking van dit plotselinge verlies. Hetgeen wat zeker is, is dat hij een succesvol zakenman is geweest en gedurfd en gedreven te werk is gegaan. Wanneer de uitvaart van Roelof Joosten plaatsvindt is onbekend.

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Roelof Joosten, oud-topman FrieslandCampina is overleden”

 1. Samen met Marc van Hooft intensief en jaren samengewerkt aan Closer to You, het organisatieontwikkelingsprogramma van FrieslandCampina Domo. Roelof heeft ons de kans gegeven om Whole Scale Change, als robuuste veranderingsmethodologie uit de USA, toe te passen en we zijn daarin samen succesvol geweest. Ik heb Roelof leren kennen als een gedreven visionair die de moed had om deze methodologie te omarmen en er aan vast te houden, ook als het tegenzat. Hij wist dat het tijd ging kosten en die gaf hij het veranderingsproces ook. Zelden een CEO meegemaakt die zo a-politiek zijn MT bestierde. Hij ging niet voor zichzelf, maar voor de zaak.
  Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden die ik veel sterkte wens met het verwerken van het verlies van deze, in alle opzichten, markante man.

  Beantwoorden
 2. Roelof rust in vrede
  Vijftig jaar geleden hebben wij elkaar ontmoet op de lagere school in Vries. Ik kwam als “ nieuweling “ in het dorp. Jij ving mij op en werd mijn vriend. Jij woonde in de woning naast de melkfabriek. Je vader was destijds directeur bij de Domo. De appel is dus niet ver van de boom gevallen. Jij werd later topman bij Campina. Wij hebben elkaar tijdens de studietijd helaas uit het oog verloren. Ik had je graag later weer eens ontmoet.
  Ik lees nu van je collega’s dat ze je eerlijk en oprecht hebben ervaren. Dat was je vroeger ook al en ben je kennelijk altijd gebleven.
  Dit bericht is laat, maar zeer gemeend. Ik wens de familie van Roelof veel sterkte. Ongetwijfeld zijn jullie gedachten in de laatste dagen van het jaar 2020 vaak bij Roelof geweest. Groet Aale Dijkstra ( aaledijkstra@gmail.com)

  Beantwoorden

Plaats een reactie