Kosten uitvaart

De kosten uitvaart

Ons overlijden in de toekomst is het enige dat vast staat in ons leven. Uiteraard is het geen prettig gegeven om lang bij stil te staan. Toch biedt het regelen van onze uitvaart veel rust voor de toekomst. Hierbij hoort ook het bekijken van het kostenplaatje van onze uitvaart. Voor een goede voorbereiding op de toekomst is het handig om de kosten uitvaart exact te weten. Natuurlijk wordt alles door de jaren heen duurder. De prijzen stijgen continu. Dit geldt ook voor de uitvaart en alle aanverwante zaken die moeten worden geregeld. Het plannen van je uitvaart en het berekenen van de kosten uitvaart biedt je duidelijkheid en de gelegenheid om je goed voor te kunnen bereiden op de toekomst. Dit zullen je nabestaanden waarderen en nodig hebben in een toch al moeilijke tijd na je overlijden.

Jouw kosten uitvaart berekenen

Het is mogelijk om op deze website een proefberekening te maken, waardoor je meer inzicht krijgt in de kosten uitvaart. Met welke zaken dien je rekening te houden bij het bepalen van de kosten voor jouw begrafenis of crematie? Allereerst is het van belang om te bedenken of jij na je overlijden een begrafenis of een crematie wenst. Een crematie is over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft onder andere te maken met de grafrechten die moeten worden betaald. Grond is duur in Nederland. Dit geldt ook voor graven. Tevens dien je te bekijken hoe lang je wilt dat jouw graf voor je beschikbaar is en blijft. Een graf heeft tevens onderhoud nodig. Praat met je naasten en overleg met hen wat je wensen zijn.

De crematie kosten uitvaart

Wil je gecremeerd worden? Dan is het verstandig om je te verzekeren middels een kapitaal polis of een natura polis, voor een bedrag van ten minst 5000 Euro. Een natura uitvaartverzekering is door de bank genomen het meest compleet en voordelig. Door contracten die uitvaartverzekeraars sluiten met uitvaartverzorgers, kun je een voordelige natura uitvaartverzekering afsluiten. Middels deze verzekering wordt je gehele uitvaart niet alleen voor je geregeld, maar ook betaald. Laat wel een indexering toepassen op je verzekering voor de kosten uitvaart. Zo weet je zeker dat jouw polis de kosten van je uitvaart zal dekken.

Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van jouw kosten uitvaart en sluit een uitvaartverzekering af. Hiervoor betaal je maandelijks een klein bedrag. Met een goede en dekkende verzekering ga je rustig de toekomst tegemoet!

4.4/5 - (33 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert