Crowdfundactie voor doodgestoken Alice (15) is geslaagd

crowdfundactie

Alice van 15 jaar uit Schiedam kwam afgelopen week in het nieuws. Zij werd namelijk doodgestoken in een woning in Rotterdam-West en dit bracht veel teweeg. Het meisje overleed na de aanval ter plekke in de woning. Familie, vrienden en andere mensen zorgden er direct voor dat zij werd herdacht. Men had veel verdriet en er heerste ongeloof over wat Alice is overkomen. Om haar een waardig afscheid te bieden is er een crowdfundactie opgezet.

Genoeg geld ingezameld met de crowdfundactie om Alice een waardig afscheid te bieden

Alice kwam oorspronkelijk uit Brazilië. Vandaar dat haar moeder en oom haar lichaam graag naar Brazilië wilden vliegen om haar daar te kunnen begraven. De repatriëring van Alice is erg duur, de kosten om haar naar haar laatste rustplaats in het Braziliaanse Manaus te brengen zijn €20.000 euro.

Om al dit geld in te zamelen werd er door vrienden en betrokkenen een crowdfundactie gestart. In totaal doneerden 1200 mensen geld voor Alice. Inmiddels is er zelfs meer geld opgehaald dan in eerste instantie nodig was. De familie van het meisje reageert vol liefde en bedankt iedereen die geld voor Alice heeft gedoneerd. Ze hadden nooit durven dromen dat zij het benodigde bedrag op tijd bij elkaar hebben gekregen.

Een herdenkingstocht voor Alice

Op vrijdag 14 augustus 2020 werd er een herdenkingstocht voor Alice georganiseerd in Rotterdam. Er kwamen honderden mensen bij elkaar om Alice te herdenken. Iedereen liep in een wit T-shirt en er werden ook witte rozen gedragen. De herdenkingstocht eindigde bij het huis waar Alice om het leven is gekomen.

Allesoveruitvaartverzekeringen.nl uit steun en medeleven voor alle nabestaanden van Alice. Het is mooi om te zien dat men steun bij elkaar vindt en dat het meisje een mooi afscheid in haar geboorteland zal krijgen.

Mogelijke dader zit vast

Er is intussen een 16-jarig meisje opgepakt die verdacht wordt van de moord en doodslag op Alice. De twee meisjes kenden elkaar waarschijnlijk doordat zij op dezelfde school zaten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie