Uitvaart Atzo Nicolaï, de oud-minister is overleden

uitvaart Atzo Nicolaï

Atzo Nicolaï oud-minister van de VVD en topman van de DSM is op 60-jarige leeftijd overleden. Atzo Nicolaï overleed na een lang ziekbed en premier Rutte bevestigde zijn overlijden via Twitter. Er werd kanker bij Atzo Nicolaï ontdekt en hierdoor besloot hij eerder in augustus 2020 al om zijn werkzaamheden als voorzitter van Deltalings te stoppen. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Atzo Nicolaï en kun je jouw herinneringen aan hem delen. Je kunt ook een condoleance bericht voor de familie en andere nabestaanden van Atzo Nicolaï achterlaten.

De carrière van Atzo Nicolaï

Atzo Nicolaï werd in 1960 in Delft geboren. Hij ging naar het gymnasium in Rotterdam en na het behalen van z’n diploma koos hij ervoor om staats- en bestuursrecht en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te studeren. Gedurende zijn studie werkte hij onder andere als musicalproducent en redacteur bij een tijdschrift. Atzo Nicolaï had dus een hele creatieve kant.

In 1987 werkte Atzo Nicolaï als hoofd stafbureau Kunsten bij het ministerie Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. In 1998 werd Atzo Nicolaï als VVD’er lid van de Tweede Kamer. Zijn functie werd fractie coördinator van Justitie. Tijdens deze periode heeft Atzo Nicolaï zich ingezet voor de modernisering van criminaliteitsbestrijding. Hij voerde onder andere ID-plicht, strafverzwaringen bij recidive en het gebruik van DNA door.

In 2002 werd Atzo Nicolaï staatssecretaris voor Europese Zaken en dit bleef hij tot 2006 in kabinet Balkenende I en II. Tijdens periode Balkenende III werd Atzo Nicolaï minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

In 2011 was het voor Atzo Nicolaï tijd om de Tweede Kamer te verlaten. Hij werd directeur van chemieconcern DSM.

Uitvaart Atzo Nicolaï

Wanneer de uitvaart van Atzo Nicolaï plaatsvindt is niet bekend gemaakt. Premier Rutte liet via Twitter weten dat Atzo Nicolaï gemist gaat worden en dat hij altijd een scherp politiek gevoel had. Atzo Nicolaï is herdacht als een betrouwbaar en een fijn mens. Op dit moment is het niet duidelijk of Atzo Nicolaï voor een begrafenis of een crematie heeft gekozen.

Het VVD-partijbestuur laat weten dat zij verdrietig en verslagen zijn door de dood van Atzo Nicolaï. Uit naam van de VVD hebben zij de familie van Atzo Nicolaï veel sterkte toegewenst bij het verwerken van dit grote verlies.

Condoleren en herinneringen

Atzo Nicolaï heeft meerdere politieke functies bekleed tijdens zijn carrière. Hij deed dit erg goed en met volle overtuiging. Het is niet bekend wanneer de uitvaart van Atzo Nicolaï zal plaatsvinden. Het gemis van Atzo Nicolaï is erg groot, het is verdrietig dat de oud-minister zo jong is overleden.

Heb jij leuke of mooie herinneringen aan Atzo Nicolaï? Heb je weleens met hem gesproken of ben je door z’n manier van werken en denken geïnspireerd geraakt? Dan kun je jouw herinneringen aan de oud-minister onderaan dit bericht delen. Er is ook voldoende ruimte overgelaten zodat je wellicht een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter kunt laten.  Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Atzo Nicolaï als de slimme en politiek onderlegde man die hij was. Atzo Nicolaï is 60 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie