Hoe maak je de beste kledingkeuze voor de overledene?

Uitvaartverzekering - Alles over Uitvaartverzekeringen

Het kan zijn, dat jouw dierbare geen kledingwens kenbaar heeft gemaakt voor hij/zij is overleden. Dan kan het zo zijn, dat jij zelf een keuze dient te maken voor de kleding bij overlijden. Op het moment dat jij deze specifieke taak toegewezen krijgt, wil jij natuurlijk meer weten over hoe dat precies in zijn werk … Meer lezen Hoe maak je de beste kledingkeuze voor de overledene?

Waar moet je op letten als je bloemen wilt geven bij een uitvaart/ begrafenis?

bloemen begrafenis

Ze zijn niet weg te denken tijdens een uitvaart! Denk maar eens aan de zeeën van bloemen op een begrafenis. Wat is de etiquette als het gaat om bloemen meenemen naar een begrafenis of een uitvaart? Staat er iets over op de kaart? Of kies je gewoon een bloemstuk wat je zelf mooi vindt? En … Meer lezen Waar moet je op letten als je bloemen wilt geven bij een uitvaart/ begrafenis?

Taboe: praten over doodgaan

praten over de dood

Het is eigenlijk best vreemd dat wij als mensen niet zo graag of vaak praten over de dood… Je zou kunnen stellen, dat wanneer je weet dat je geboren bent, je toch ook weet dat je een keer zult komen te overlijden. Praten over de dood is een taboe geworden, eigenlijk is het onderwerp vermijden … Meer lezen Taboe: praten over doodgaan

Uitvaart Aart Staartjes, de Sesamstraat acteur is overleden

uitvaart aart staartjes overleden

Aart Staartjes is zondag 12 januari 2020 overleden. Hij is 81 jaar geworden. Lees meer over zijn leven, uitvaart Aart Staartjes en laat een bericht achter om te condoleren. Aart Staartjes overleden: zijn carrière Aart Staartjes is bij het grote publiek bekend geworden van het TV-programma Sesamstraat. Van 1984 tot 2009 speelde hij de rol … Meer lezen Uitvaart Aart Staartjes, de Sesamstraat acteur is overleden

Vijf mooie teksten die je op een rouwkaart kunt schrijven

condoleance tekst

Wanneer er iemand uit jouw naaste omgeving overlijdt, wil je natuurlijk een mooie en persoonlijke condoleance tekst op de condoleance kaart schrijven. Maar wat schrijf je precies op een rouwkaart? Zijn er do’s en don’ts waar jij je aan dient te houden? Wellicht is het fijn als je een paar tips krijgt, voordat je de … Meer lezen Vijf mooie teksten die je op een rouwkaart kunt schrijven

Wordt het koffie en cake, of proosten we nog eens met zijn allen?

informele uitvaart

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een informele uitvaart. Veel intiemer, met een lach en een traan herinneringen ophalen met een borreltje erbij. Vaak wordt er ook een fotograaf ingehuurd om alles vast te leggen. Hoe komt het, dat de informele uitvaart steeds meer terrein wint? Wat komt er allemaal bij deze soort uitvaarten … Meer lezen Wordt het koffie en cake, of proosten we nog eens met zijn allen?

Uitvaart Cees Kamer, de oud Utopia bewoner is overleden

Cees Kamer, die nationaal bekend werd van het reality programma Utopia is overleden. Lees meer over het leven van Cees, de uitvaart en laat je condoleances achter. Oud Utopia bewoner Cees overleden Cees Kamer is op de leeftijd van 65 jaar overleden. Hij was ongeneeslijk ziek en in 2017 was al kanker geconstateerd. In 2019 … Meer lezen Uitvaart Cees Kamer, de oud Utopia bewoner is overleden

Hoe wordt een uitvaart georganiseerd?

Wat een vreselijk en vooral erg verdrietig nieuws dat jij een dierbare bent verloren! Ten eerste is het belangrijk, dat je goed de tijd neemt om te rouwen. Maar er komt vaak zoveel bij kijken wanneer jouw dierbare net is overleden, dat het wel lijkt of je in al het geregel meegesleurd wordt. Je vraagt … Meer lezen Hoe wordt een uitvaart georganiseerd?

Hoe kun je in je huis een gedenkplek maken?

gedenkplek in huis

Wanneer je een dierbare bent verloren, die erg belangrijk voor jou was, is het misschien fijn om een gedenkplek in huis te creëren. Maar hoe ziet een gedenkplek er precies uit? En hoe zorg jij ervoor dat jouw dierbare een mooie plek in jouw huis krijgt? In dit artikel hopen wij je te inspireren om … Meer lezen Hoe kun je in je huis een gedenkplek maken?

Zang, dans en lekker eten. Afscheid nemen op zijn Surinaams!

De manier van afscheid nemen, hangt vaak samen met de cultuur waartoe de overledene behoort. Iedereen neemt afscheid op zijn/haar eigen manier. Een Surinaamse begrafenis bijvoorbeeld, heeft zijn eigen rituelen, zij vieren vooral het leven van de overledene. Wat zijn de culturele verschillen tussen een Surinaams en een Nederlands afscheid? En hoe regel je een … Meer lezen Zang, dans en lekker eten. Afscheid nemen op zijn Surinaams!