“Over Mijn Lijk” laat je nadenken over je eigen uitvaart

over mijn lijk
Over Mijn Lijk doet je nadenken over je leven en uitvaartwensen

Het TV programma ‘Over Mijn Lijk’ wat op BNNVARA wordt uitgezonden bevat vaak ontroerende verhalen van jonge mensen die plots oog in oog komen te staan met de dood. Dit maakt dat zij gaan nadenken over hoe ze het leven dat hen nog rest willen invullen en ook over hoe hun uitvaart eruit moet komen te zien. Maar het programma brengt meer teweeg..

De verhalen uit ‘Over Mijn Lijk’ komen binnen

Je bent jong en je hebt je hele leven nog voor je. Plots hoor je dat je niet lang meer te leven hebt. Je kunt letterlijk de maanden en weken tot je dood aftellen. Wat ga je dan doen? In het tv-programma ‘Over mijn lijk’ worden wekelijks verhalen van jonge mensen verteld die dit meemaken. Bijvoorbeeld de 19-jarige Daan. Hij ontdekt na plotselinge hevige hoofdpijn dat hij een hersentumor heeft. Na een operatie, chemo en bestralingen lijkt de tumor weg te zijn. Maar niets is minder waar. Een jaar later is de tumor terug en verspreid naar drie andere plekken. Dit keer is er niets aan te doen. Dit zijn verhalen uit het hart gegrepen en ontroerend. Menig kijker komt er niet mee weg de afleveringen te zien zonder een traantje weg te pinken.

Hoe komt het dat we zo geraakt worden door de verhalen uit het programma ‘Over Mijn Lijk’?

Het is niet gek dat je geraakt wordt door de verhalen uit het ‘Over Mijn Lijk’ tv-programma. De verhalen zijn puur en oprecht. Je gaat je identificeren met de hoofdpersoon in het verhaal en onbewust ga je een vergelijking maken met je eigen leven. Wat zou jij doen? Wat als jij nog maar 3 maanden te leven had? Wie zou je bij je willen hebben? Zou je hetzelfde doen als de persoon uit de aflevering of juist totaal niet. Zaken waar je automatisch over gaat nadenken.

Ook gedachten over je eigen uitvaart schieten door je hoofd

Het zou zomaar kunnen dat je na het kijken van ‘Over mijn lijk’ gaat nadenken over je eigen uitvaartwensen. Want als je denkt over hoe de laatste maanden van je leven zouden kunnen verlopen, dan denk je ook snel over wat er daarna komt; de uitvaart. Het is niet vreemd dat er gedachten opkomen over of je eigenlijk begraven of gecremeerd wil worden. Welke muziek je mooi zou vinden op je uitvaart en misschien waar deze gehouden zou moeten worden volgens jou. Maar naast deze gedachten over je eigen uitvaart laat het programma je hopelijk ook inzien dat het leven iets heel moois is waar we iedere dag van moeten genieten.  

Tips om nu te doen:

“Over Mijn Lijk” laat je nadenken over je eigen uitvaart
5 (100%) 15 votes

Begrafeniskleding: wat aan te trekken naar een begrafenis?

Begrafeniskleding: pak of niet?
Begrafeniskleding: pak of niet?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke kleding ze kunnen dragen naar een begrafenis. Helemaal in het zwart of mag er toch een beetje kleur in de kledingoutfit? De meeste mannen zullen zich afvragen of er van hen verwacht wordt dat ze in pak verschijnen of dat de kledingkeuze meer casual mag zijn. Het is niet te hopen, maar heb je binnenkort een begrafenis dan zouden deze kledingtips je misschien kunnen helpen met je kledingkeuze.

Welke kleding draag je naar een begrafenis?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; hoe ‘somber en zwart’ moet het zijn? Wordt er van je verwacht om van top tot teen in zwart gehuld te zijn of mag de begrafeniskleding iets frisser? Vroeger was de keuze eenvoudig, dan droegen de mannen een zwart pak en de vrouwen een statig mantelpak. Maar tegenwoordig gelden deze stijlregels allang niet meer. Dat maakt de keuze voor wat je draagt tijdens een begrafenis niet altijd makkelijker. Het is daarom goed om even na te denken over welke kleding je aantrekt tijdens je de uitvaart, maar maak er ook geen groot issue van. Kies vooral begrafeniskleding waar jij je fijn in voelt en waarvan jij denkt dat het bij de uitvaart en de persoon past.

Moet je zwarte kleding dragen tijdens een begrafenis?

Allereerst, zwart is en blijft een veilige keuze. Twijfel je over welke kleding aan te trekken naar een begrafenis of crematie, dan is zwart eigenlijk altijd goed. Mits op de uitnodiging staat vermeld dat er een bijzondere dresscode is, iets wat je de laatste tijd vaker ziet. Dan is de regel altijd: volg de dresscode!

Maar naast zwart zijn kleuren als grijs en donkerblauw ook
heel mooi. Of wat dacht je van aubergine of donkergroen? Combineer dit met een zwarte broek of zwart colbertje en je hebt een hele nette outfit, die toch je persoonlijkheid laat zien.

Begrafeniskleding dilemma: de man in pak?

Een net pak tijdens een begrafenis is voor mannen nog altijd een goede kledingkeuze. Ben je een man die normaliter nóóit een pak draagt, dan volstaat een nette donkere broek met een overhemd tegenwoordig ook prima. Zorg wel dat het overhemd netjes gestreken is of breng het pak van tevoren even naar de stomerij.

Waar moet je verder op letten bij begrafeniskleding?

Zorg dat je geen uitbundige accessoires draagt, de aandacht moet immers wel bij de uitvaart blijven. Daarnaast zijn vrolijke bloemenprints, glitters en kleurrijke pailletten ook absoluut een no-go. Tot slot, zorg ervoor dat je begrafeniskleding netjes is gestreken, niet kapot is of lelijke vlekken heeft.

Hoe wil jij dat mensen op jouw uitvaart later gekleed komen? Leg gratis je uitvaartwensen vast en deel het met je partner, vrienden en familie.

Begrafeniskleding: wat aan te trekken naar een begrafenis?
5 (100%) 6 votes

Uitvaart Keith Flint, zanger van The Prodigy overleden

Keith Flint, de zanger van de Britse rave formatie The Prodigy is overleden. Hij is 49 jaar oud geworden.

De zanger van The Prodigy is overleden 4 maart 2019. The Prodigy is in Nederland bekend geworden door nummers zoals “Firestarter”. The Prodigy zou nog in Augustus 2019 optreden in Ziggo Dome in Amsterdam.

Uitvaart Keith Flint, The Prodigy zanger

The Prodigy heeft via Twitter gevraagd om uit hun dak te gaan voor Keith tijdens de uitvaartstoet. De ceremonie op 29 maart 2019 vind plaats in de kerk, dit is in besloten kring. Buiten worden wel luidsprekers geplaatst zodat de fans kunnen mee luisteren.

Condoleren nabestanden Keith Flint

Laat je reactie achter om nabestaanden te condoleren:

Uitvaart Keith Flint, zanger van The Prodigy overleden
5 (100%) 13 votes

Uitvaart Karl Lagerfeld, de modeontwerper is overleden

De wereldberoemde Karl Lagerfeld is overleden. De Duitser is 85 jaar oud geworden. Lees meer over Karl Lagerfeld en zijn uitvaart.

uitvaart karl lagerfeld overleden
Karl Lagerfeld omringt door modellen

Karl Lagerfeld overleden: zijn leven in een notendop

Karl Lagerfeld is geboren in Hamburg en groeide in Parijs uit tot een modemagnaat. Hij heeft zijn eigen merk en werkt ook voor Chanel en Fendi. In zijn leven heeft hij met vele modellen samengewerkt en veel onervaren vrouwen een kans gegeven om een supermodel te worden.

In zijn leven heeft Karl Lagerfeld vele prijzen gewonnen op het gebied van mode en zelfs een ereprijs voor inwoners van Parijs.

Uitvaart Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld had een duidelijke mening over zijn uitvaartwensen. Hij vertelde tegen een tijdschrift: “Er komt geen begrafenis, ik ga nog liever dood”. Lagerfeld had een voorkeur voor een crematie en zal dus gecremeerd worden.

Condoleances Karl Lagerfeld

Laat een bericht achter om familie en vrienden te condoleren:

Uitvaart Karl Lagerfeld, de modeontwerper is overleden
5 (100%) 9 votes

Katja Schuurman herdenkt overleden Guusje Nederhorst

Op 29 januari zou Guusje Nederhorst 50 jaar zijn geworden, maar helaas heeft Guusje deze leeftijd nooit mogen behalen. Guusje Nederhorst was vooral bekend als actrice in GTST waar zij de rol van ‘Roos Alberts’ speelde en later ook van het bekende meidentrio ‘Linda, Roos en Jessica’. In 2004
overleed Guusje Nederhorst op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

Bekende Nederlanders denken nog vaak aan de overleden Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst was zeer geliefd bij velen. Ook bekend Nederland liep met haar weg en denkt nog vaak aan de overleden Guusje Nederhorst. Zo laat Katja Schuurman via Instagram weten rondom deze datum extra stil te staan bij het overlijden van Guusje. Met een fotocollage en mooie woorden
over wat Guusje heeft nagelaten op onze wereld gedenkt de actrice de overleden Guusje Nederhorst.

Katja en Guusje hebben samen veel tijd doorgebracht tijdens hun GTST-periode. Daar is ook de meidengroep ‘Linda, Roos en Jessica’ ontstaan samen met Babette van Veen. Ook zij gedenkt de overleden Guusje Nederhorst tijdens deze dagen. “Eerst was ik verdrietig, maar nu ben ik vooral dankbaar dat ik Guusje heb gekend”, vertelt Babette in een interview voor Linda.

Nalatenschap van overleden Guusje Nederhorst

Guusje was de echtgenote van Dinand Woesthoff, de zanger van de band Kane. Samen hebben ze een zoontje Dean Maddy gekregen. Vlak voor haar overlijden was Guusje bezig met het schrijven van de kinderboekenserie Woezel en Pip. Helaas heeft de overleden Guusje Nederhorst nooit het succes van de kinderboekenserie kunnen meemaken.

Guusje Nederhorst Foundation

Een paar jaar nadat Guusje Nederhorst is overleden is door haar echtgenoot Dinand Woesthoff de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. Het fonds zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van hulpbehoevende kinderen en dieren. Iets wat Guusje zich altijd erg aantrok
en graag hulp wou bieden. Meer informatie en doneren kan via deze website.

Katja Schuurman herdenkt overleden Guusje Nederhorst
5 (100%) 11 votes

Uitvaart Sala: afscheid van de Argentijnse voetballer

uitvaart sala

De Argentijnse voetballer Emiliano Sala is onlangs overleden door een vliegtuigongeluk. Sala is 28 jaar geworden.

De wereld leeft mee met nabestaanden Sala

Over de hele wereld zijn zowel voetballers en fans in shock nadat bleek dat Sala ‘s vliegtuig gevonden was. Hij was per vliegtuig onderweg naar Cardiff, de nieuwe club waar Sala zou spelen. De overleden Emiliano speelde eerder bij Nantes in Frankrijk waar hij door de fans werd herdacht voorafgaand aan een wedstrijd:

Condoleance berichten Sala

Wereldwijd word Sala herdacht. Voetballers plaatsen hun medeleven aan familie en vrienden via social media en persoonlijk.

Hieronder is plaats voor condoleance berichten:

Uitvaart Sala: afscheid van de Argentijnse voetballer
5 (100%) 3 votes

Uitvaart Dave Mantel: de oud GTST acteur is overleden

Dave Mantel is op 37-jarige leeftijd overleden. Zijn familie maakte bekend dat hij op natuurlijke wijze is overleden. Het nieuws werd bekend via zijn eigen Instagram account.

Uitvaart Dave Mantel: bekend van Goede Tijden Slechte Tijden

Dave Mantel werd bekend door zijn rol als Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij in acteerde. Zijn personage Menno werd verliefd op Lucas Sanders, gespeeld door Ferry Doedens. Het was het eerste homo huwelijk in een Nederlandse soap.

Dave Mantel speelde ook in diverse andere series zoals Divorce, Dokter Tinus en in de film Spijt!.

Tekst gaat door onder de video

Begrafenis of crematie Dave Mantel

Op dit moment is nog niet bekend of Dave Mantel wordt begraven of gecremeerd en wanneer de plechtigheid plaats zal vinden.

Nabestaanden condoleren: condoleances Dave Mantel

Wil je nabestaanden condoleren met het verlies van Dave Mantel? Laat een reactie achter.

Uitvaart Dave Mantel: de oud GTST acteur is overleden

5 (100%) 11 votes

Uitvaart Manfred de Graaf: de Zeg eens AAA acteur is overleden

Manfred de Graaf overleden: lees meer over de uitvaart en zijn leven

De acteur Manfred de Graaf is helaas overleden. Hij is 79 jaar geworden en hij was ongenesslijk ziek. Manfred de Graaf hield dit geheim voor de buitenwereld zo gaf zijn dochter aan.

Manfred de Graaf werd bekend als dokter Hans Lansberg in de tv serie Zeg ‘ns Aaa. In deze show was Sjoukje Hooymayer zijn vrouw, die onlangs ook overleed. De acteur en actrice hadden nog steeds contact met elkaar en steunden elkaar.

Loopbaan en uitvaart Manfred de Graaf

Manfred de Graaf was naast tv series ook bekend als acteur in films waaronder Turks Fruit en in theaterstukken.

Op dit moment zijn nog geen details bekend over de uitvaart. Of het een begrafenis of crematie is bijvoorbeeld.

Condoleren?

Wilt u de nabestaanden van Manfred de Graaf condoleren? Plaats een reactie:

Uitvaart Manfred de Graaf: de Zeg eens AAA acteur is overleden

5 (100%) 13 votes

Trend bij uitvaarten: afscheidsfotografie

Steeds meer mensen kiezen voor fotografie bij begrafenis en crematie

Uit onderzoek van Alles over Uitvaartverzekeringen .nl blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een fotograaf tijdens de uitvaart van een dierbare. We spreken met Marja, die haar echtgenoot Hans heeft verloren.

Marja is maar wat blij dat ze foto’s heeft laten maken bij de uitvaart van Hans. “Toen ik hoorde van afscheidsfotografie wist ik het al: dit wens ik. Toch ben ik achteraf nog gelukkiger met het album dan ik voor mogelijk kon houden. Ik gebruik het om gesprekken aan te gaan, omdat vrienden niet makkelijk durfden praten over de dood van Hans. -Wil je het album zien?, vroeg ik dan. Dan keken we samen en dit gaf mij weer steun. Al waren ze bij de uitvaart aanwezig, toch vroegen ze: was er een fotograaf dan?

De bloemen, de details, de sfeer, het gebeuren, alle genodigden en wij, we staan er prachtig op. Het is vol warmte en liefde voor Hans. Ik kijk naar de foto’s omdat ik wil beseffen dat we het goed hebben gedaan; het afscheid voor Hans was ingevuld naar zijn zin. Ik vind enorm veel troost in het terugkijken en raad het iedereen aan.”

Meer vraag voor professionele afscheidsfotograaf

In gesprek met Boukje Canaan van afscheidsfotograaf.nl blijkt dat er steeds meer vraag is naar fotografie bij een afscheid. “Als afscheidsfotograaf ben ik professioneel, betrouwbaar en vol kwaliteit. Door mijn inlevingsvermogen en ervaring weet ik hoe ik gepast en onopvallend zowel nabij als op afstand kan fotograferen. De liefdevolle momenten worden vastgelegd op een manier die voor later zoveel betekenis geeft. Je realiseert nadien hoe waardevol zulke foto’s werkelijk zijn. Van tevoren kunnen mensen deze inschatting vaak niet maken. Ik merk dat de verwachting telkens weer wordt overtroffen, want zelfs diegenen die geen behoefte aan foto’s hebben geven naderhand toe toch blij te zijn dat de keuze werd gemaakt”, aldus Boukje Canaan.

Lees meer over uitvaartkosten en uitvaartwensen.

Trend bij uitvaarten: afscheidsfotografie

5 (100%) 16 votes

Uitvaart Wim Kok: de oud-premier is overleden

Op zaterdag 20 oktober 201 is oud-premier Wim Kok overleden. De oud-PVDA leider is op tachtig jarige leeftijd overleden. Lees meer over uitvaart Wim Kok en meer informatie.
Wim Kok is gestorven als gevolg van een hartkwaal. Hij laat zijn vrouw Rita, zijn kinderen en kleinkinderen achter. Hij werkte als FNV voorzitter en was daarna als politicus actief voor de PVDA. In Paars I en II was hij premier van Nederland

 

Uitvaart Wim Kok

Bekijk onderstaande video over de uitvaart van Wim Kok:

Wat zijn jouw uitvaartwensen? Met een uitvaartverzekering ben je zeker van een persoonlijke uitvaart.

Condoleances Wim Kok: bedank en condoleer de familie en vrienden

Plaats hieronder jouw condoleances voor Wim Kok.

Uitvaart Wim Kok: de oud-premier is overleden

5 (100%) 23 votes