Top 10 muziek op een begrafenis of crematie

Top 10 muziek begrafenis of crematie
Top 10 muziek begrafenis of crematie

Veel mensen vinden muziek ontzettend belangrijk bij een begrafenis of crematie. Muziek geeft een persoonlijke touch aan de dienst. Daarbij komt dat muziek veel emoties kan losmaken en mensen hun tranen even de vrije loop kunnen laten tijdens het horen van een mooi lied, wat belangrijk is voor het rouwproces. Daarnaast is de muziek die wordt gedraaid tijdens een begrafenis of crematie vaak een blijvende herinnering aan de uitvaart of de persoon zelf. Maar de juiste begrafenismuziek kiezen valt nog niet altijd mee. In deze blog lees je wat op dit moment de top 10 muziek is voor op een begrafenis of crematie.

Wat zijn de trends in muziek op een begrafenis? Bestaat er zoiets als een top 10?

Meestal wordt er voor muziek gekozen die de overledene zelf erg mooi vindt of muziek die goed bij de persoonlijkheid van de overledene past. Er wordt vaak gekozen voor klassiekers die al jaren meegaan in de muziek top 10 voor een begrafenis. Maar soms zien we dat ook de keuze voor muziek op een begrafenis afhankelijk is van trends en welke muzieknummers op dat moment populair zijn in de hitlijsten. De top 10 muziek voor begrafenissen bestaat dus zeker, maar is aan verandering onderhevig.

Muziek top 10 voor een begrafenis of crematie

Dit zijn de meest gekozen muzieknummers voor op een begrafenis of crematie:

  1. Ave Maria – in diverse uitvoeringen
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  4. My Way – Frank Sinatra
  5. ’n Trein naar Niemandsland – Frans Bauer
  6. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  7. We’ll meet again – Vera Lynn
  8. The Rose – André Rieu
  9. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
  10. Halleluja – in diverse uitvoeringen

Bron: Monuta

Kenmerken voor de top 10 begrafenismuziek

Vaak zijn het niet perse de artiesten waar men voor kiest bij een begrafenis maar het nummer op zich. Dat zie je ook terug in de muziek top 10 voor een begrafenis, de titels die hierboven genoemd worden zijn veelal in meerdere uitvoeringen uitgebracht. Wat opvalt in de top 10 muziek voor een begrafenis is dat veel liederen van Nederlandse bodem zijn. Misschien omdat we in onze moedertaal toch het beste ons gevoel kunnen uitten.

Wat zijn jouw uitvaartwensen? Het is eenvoudig om je uitvaartwensen vastleggen

Top 10 muziek op een begrafenis of crematie
5 (100%) 23 vote[s]

Uitvaart Martine Bijl: de actrice en presentatrice is overleden

Vandaag is bekend geworden dat Martine Bijl op 71-jarige leeftijd is overleden. In september 2015 kreeg ze een hersenbloeding en ze is overleden door complicaties die daarop volgden.

Martine Bijl overleden: een veelzijdig mens

Martine Bijl heeft in haar leven een duizendpoot: ze acteerde, presenteerde ( waaronder Heel Holland Bakt) , vertaalde musicals en was te zien in het theater. Als actrice was ze het meest bekend door de comedy Het Zonnetje in Huis.

Begrafenis Martine Bijl in besloten kring

Martine Bijl heeft besloten om begraven te worden in besloten kring. De uitvaart vond plaats bij de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied.

Condoleances Martine Bijl

Laat uw bericht achter…

Uitvaart Martine Bijl: de actrice en presentatrice is overleden
4.7 (93.33%) 12 vote[s]

Uitvaart José Antonio Reyes: de voetballer is overleden

José Antonio Reyes is op 35-jarige leeftijd te komen overlijden door een auto ongeluk. José Antonio Reyes heeft gespeeld bij clubs zoals Sevilla, Arsenal, Real Madrid en Athletico Madrid.

Voetballer Reyes omgekomen door een auto ongeluk

De getalenteerde voetballer maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut bij Sevilla, waarna hij na 4 jaar deel uitmaakte van het succesvolle team van Arsenal. Nadien heeft hij voor meerdere grote clubs gevoetbald.

Hij is omgekomen door een auto-ongeluk. De voetbalwereld reageert geschokt.

So sad to hear about the tragic news of my former team mate José antonio Reyes. A fabulous footballer and an even greater person. My sincere condolences to his family. RIP my friend https://t.co/gUcdyVTxWc— Robin van Persie (@Persie_Official) 1 juni 2019

Uitvaart Reyes: begrafenis of crematie

Het is nog niet bekend of Reyes begraven of gecremeerd zal worden en wanneer de plechtigheid zal plaatsvinden.

Laat je condoleances achter:

Uitvaart José Antonio Reyes: de voetballer is overleden
5 (100%) 3 vote[s]

Uitvaart Barry Hughes: de oud- voetbaltrainer is overleden

Op 81 jarige leeftijd is Barry Hughes overleden. Hij was een korte tijd ziek. Lees meer over uitvaart Barry Hughes.

Barry Hughes is geboren in Wales en vertrok op jonge leeftijd naar Nederland. Bij de voetbalclub Alkmaar ’54 begon hij zijn loopbaan als voetbaltrainer. Hij was trainer bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht, Sparta, MVV en Volendam.

De overleden Barry Hughes was een uniek persoon. Naast zijn trainerscarriere speelde hij ook mee in series, tv-programma’s en had hij meerdere carnavalsliedjes opgenomen.

Uitvaart en condoleren Barry Hughes

We vullen dit artikel aan als er meer duidelijkheid is over de uitvaart van Barry Hughes.

Plaats nu je condoleance of herinnering aan Barry Hughes:

Uitvaart Barry Hughes: de oud- voetbaltrainer is overleden
5 (100%) 8 vote[s]

Uitvaart Niki Lauda, de voormalige Formule 1 coureur is overleden

Niki Lauda tijdens een race in de Formule 1
Niki Lauda tijdens een race in de Formule 1

Op 70-jarige leeftijd is Niki Lauda overleden. De voormalig Formule 1 coureur is overleden door gezondheidsproblemen. Lees meer over uitvaart Niki Lauda en meer informatie.

Loopbaan van de overleden Niki Lauda

De Oostenrijker Niki Lauda is in zijn leven drie keer wereldkampioen geworden. Twee maal in dienst van Ferrari en eenmaal bij McLaren. In 1976 is Niki Lauda door een ernstig ongeluk tijdens Formule 1 bijna verbrand. Hoewel hij relatief goed herstelde bleef zijn gezondheid broos.

Na zijn Formule 1 carriëre heeft Niki Lauda meerdere luchtvaartmaatschappijen opgezet waarvan de laatste Laudamotion is. Ryanair is deels eigenaar van Laudamotion. Meer over Niki Lauda.

Niki Lauda overleden: over de begrafenis of crematie

Niki is tweemaal getrouwd en laat 4 kinderen achter. Het is nog niet bekend wat de uitvaartwensen waren: of Niki Lauda een begrafenis of crematie wilt en wanneer dit plaats zal vinden. We houden je op de hoogte van de uitvaart Niki Lauda.

Condoleren of herinneringen delen? Laat je reactie achter…

Uitvaart Niki Lauda, de voormalige Formule 1 coureur is overleden
4.9 (97.14%) 14 vote[s]

3 Grootste Voordelen van Uitvaartverzekering in Natura

dela uitvaartverzekering natura
Onbezorgd leven met een uitvaartverzekering in natura

Afscheid nemen is meestal ver weg en soms ineens dichtbij. Op die momenten komt er veel op je nabestaanden af. Emotioneel gezien, maar vaak ook op praktisch vlak. Er moeten beslissingen genomen worden over bijvoorbeeld de bloemen, kaarten en de invulling van de dienst. Een goed geregeld afscheid geeft rust en houvast je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering regel je nu dat alles straks bij overlijden goed geregeld is. Op die manier laat je de mensen van wie je houdt met liefde en zorg achter als jij er niet meer bent. Lees meer over uitvaartverzekering in natura.

Wat is een uitvaartverzekering in natura?

Bij een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een uitvaart. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een geldbedrag verzekeren. Je nabestaanden krijgen dat bedrag uitgekeerd om de uitvaart zelf te regelen. Kies je voor een uitvaartverzekering in natura? Dan verzeker je een pakket aan uitvaartdiensten zoals een kist, een rouwauto en de crematie of begrafenis. Meestal bevat de dekking de meest belangrijke onderdelen van een uitvaart. Het is ook mogelijk om aanvullende diensten te verzekeren, afhankelijk van jouw wensen.

Voordeel #1: Nabestaanden hoeven minder te regelen bij een uitvaartverzekering in natura

Omdat er al veel is vastgelegd bij een natura uitvaartverzekering, hoeven nabestaanden veel minder te regelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een natura uitvaartverzekering bij een uitvaartverzekeraar zoals DELA, dan helpt DELA je nabestaanden bij het regelen en verzorgen van de begrafenis of crematie. Zo wordt bijvoorbeeld alles rondom de verzorging en het vervoer van de overledene geregeld. En uiteraard helpt de uitvaartverzorger bij het regelen van de afscheidsbijeenkomst zelf. Zo helpt DELA de nabestaanden een mooi afscheid te geven. Een mooi afscheid zorgt tenslotte voor fijne herinneringen. Bekijk hier wat er verzekerd is bij het DELA UitvaartPlan in diensten, de uitvaartverzekering in natura van DELA.

Voordeel #2: Jouw wensen nu al vastleggen

Nadenken over je uitvaart is niet makkelijk. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft ideeën over de eigen uitvaart, maar spreekt deze wensen niet uit. Toch is het goed om hierbij stil te staan en dit vast te leggen. Voor nabestaanden is het heel troostend de wensen van hun dierbaren te kennen. Bij een uitvaartverzekering in natura kun je jouw wensen vooraf aangeven. Hierdoor weten je nabestaanden precies hoe jij je afscheid voor ogen hebt. Op die manier geeft het hen houvast en kunnen zij met een gerust hart de keuze maken die het beste bij hen past. DELA kan je helpen met het overzichtelijk vastleggen van je wensen. Met behulp van ‘Mijn uitvaartwensen’ kun je eenvoudig en kosteloos beschrijven hoe jij je afscheid voor je ziet.

Voordeel #3: Door inkoopvoordeel een lage premie bij natura uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering in natura hoeven de nabestaanden zich op het moment van de uitvaart geen zorgen te maken over de kosten. Gedurende de looptijd van de verzekering betaal je maandelijks premie om je tegen hoge uitvaartkosten te verzekeren. Een uitvaart kost al snel tussen de € 7.000 en € 9.000 en die kosten blijven stijgen. Sluit je een uitvaartverzekering in natura bij DELA? Dan profiteren jij en je nabestaanden bijvoorbeeld van een inkoopvoordeel van zo’n € 2.100. Naast het inkoopvoordeel, houdt DELA de premies laag door winstdeling. Dit is mogelijk omdat DELA als coöperatie geen winst als doel heeft, maar wel winst maakt. Hierdoor is de DELA uitvaartverzekering waardevast waardoor je altijd de afgesproken uitvaart krijgt.

Tip:

Was deze informatie nuttig?

“Over Mijn Lijk” laat je nadenken over je eigen uitvaart

over mijn lijk
Over Mijn Lijk doet je nadenken over je leven en uitvaartwensen

Het TV programma ‘Over Mijn Lijk’ wat op BNNVARA wordt uitgezonden bevat vaak ontroerende verhalen van jonge mensen die plots oog in oog komen te staan met de dood. Dit maakt dat zij gaan nadenken over hoe ze het leven dat hen nog rest willen invullen en ook over hoe hun uitvaart eruit moet komen te zien. Maar het programma brengt meer teweeg..

De verhalen uit ‘Over Mijn Lijk’ komen binnen

Je bent jong en je hebt je hele leven nog voor je. Plots hoor je dat je niet lang meer te leven hebt. Je kunt letterlijk de maanden en weken tot je dood aftellen. Wat ga je dan doen? In het tv-programma ‘Over mijn lijk’ worden wekelijks verhalen van jonge mensen verteld die dit meemaken. Bijvoorbeeld de 19-jarige Daan. Hij ontdekt na plotselinge hevige hoofdpijn dat hij een hersentumor heeft. Na een operatie, chemo en bestralingen lijkt de tumor weg te zijn. Maar niets is minder waar. Een jaar later is de tumor terug en verspreid naar drie andere plekken. Dit keer is er niets aan te doen. Dit zijn verhalen uit het hart gegrepen en ontroerend. Menig kijker komt er niet mee weg de afleveringen te zien zonder een traantje weg te pinken.

Hoe komt het dat we zo geraakt worden door de verhalen uit het programma ‘Over Mijn Lijk’?

Het is niet gek dat je geraakt wordt door de verhalen uit het ‘Over Mijn Lijk’ tv-programma. De verhalen zijn puur en oprecht. Je gaat je identificeren met de hoofdpersoon in het verhaal en onbewust ga je een vergelijking maken met je eigen leven. Wat zou jij doen? Wat als jij nog maar 3 maanden te leven had? Wie zou je bij je willen hebben? Zou je hetzelfde doen als de persoon uit de aflevering of juist totaal niet. Zaken waar je automatisch over gaat nadenken.

Ook gedachten over je eigen uitvaart schieten door je hoofd

Het zou zomaar kunnen dat je na het kijken van ‘Over mijn lijk’ gaat nadenken over je eigen uitvaartwensen. Want als je denkt over hoe de laatste maanden van je leven zouden kunnen verlopen, dan denk je ook snel over wat er daarna komt; de uitvaart. Het is niet vreemd dat er gedachten opkomen over of je eigenlijk begraven of gecremeerd wil worden. Welke muziek je mooi zou vinden op je uitvaart en misschien waar deze gehouden zou moeten worden volgens jou. Maar naast deze gedachten over je eigen uitvaart laat het programma je hopelijk ook inzien dat het leven iets heel moois is waar we iedere dag van moeten genieten.  

Tips om nu te doen:

“Over Mijn Lijk” laat je nadenken over je eigen uitvaart
5 (100%) 15 vote[s]

Begrafeniskleding: wat aan te trekken naar een begrafenis?

Begrafeniskleding: pak of niet?
Begrafeniskleding: pak of niet?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke kleding ze kunnen dragen naar een begrafenis. Helemaal in het zwart of mag er toch een beetje kleur in de kledingoutfit? De meeste mannen zullen zich afvragen of er van hen verwacht wordt dat ze in pak verschijnen of dat de kledingkeuze meer casual mag zijn. Het is niet te hopen, maar heb je binnenkort een begrafenis dan zouden deze kledingtips je misschien kunnen helpen met je kledingkeuze.

Welke kleding draag je naar een begrafenis?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; hoe ‘somber en zwart’ moet het zijn? Wordt er van je verwacht om van top tot teen in zwart gehuld te zijn of mag de begrafeniskleding iets frisser? Vroeger was de keuze eenvoudig, dan droegen de mannen een zwart pak en de vrouwen een statig mantelpak. Maar tegenwoordig gelden deze stijlregels allang niet meer. Dat maakt de keuze voor wat je draagt tijdens een begrafenis niet altijd makkelijker. Het is daarom goed om even na te denken over welke kleding je aantrekt tijdens je de uitvaart, maar maak er ook geen groot issue van. Kies vooral begrafeniskleding waar jij je fijn in voelt en waarvan jij denkt dat het bij de uitvaart en de persoon past.

Moet je zwarte kleding dragen tijdens een begrafenis?

Allereerst, zwart is en blijft een veilige keuze. Twijfel je over welke kleding aan te trekken naar een begrafenis of crematie, dan is zwart eigenlijk altijd goed. Mits op de uitnodiging staat vermeld dat er een bijzondere dresscode is, iets wat je de laatste tijd vaker ziet. Dan is de regel altijd: volg de dresscode!

Maar naast zwart zijn kleuren als grijs en donkerblauw ook
heel mooi. Of wat dacht je van aubergine of donkergroen? Combineer dit met een zwarte broek of zwart colbertje en je hebt een hele nette outfit, die toch je persoonlijkheid laat zien.

Begrafeniskleding dilemma: de man in pak?

Een net pak tijdens een begrafenis is voor mannen nog altijd een goede kledingkeuze. Ben je een man die normaliter nóóit een pak draagt, dan volstaat een nette donkere broek met een overhemd tegenwoordig ook prima. Zorg wel dat het overhemd netjes gestreken is of breng het pak van tevoren even naar de stomerij.

Waar moet je verder op letten bij begrafeniskleding?

Zorg dat je geen uitbundige accessoires draagt, de aandacht moet immers wel bij de uitvaart blijven. Daarnaast zijn vrolijke bloemenprints, glitters en kleurrijke pailletten ook absoluut een no-go. Tot slot, zorg ervoor dat je begrafeniskleding netjes is gestreken, niet kapot is of lelijke vlekken heeft.

Hoe wil jij dat mensen op jouw uitvaart later gekleed komen? Leg gratis je uitvaartwensen vast en deel het met je partner, vrienden en familie.

Begrafeniskleding: wat aan te trekken naar een begrafenis?
5 (100%) 9 vote[s]

Uitvaart Keith Flint, zanger van The Prodigy overleden

Keith Flint, de zanger van de Britse rave formatie The Prodigy is overleden. Hij is 49 jaar oud geworden.

De zanger van The Prodigy is overleden 4 maart 2019. The Prodigy is in Nederland bekend geworden door nummers zoals “Firestarter”. The Prodigy zou nog in Augustus 2019 optreden in Ziggo Dome in Amsterdam.

Uitvaart Keith Flint, The Prodigy zanger

The Prodigy heeft via Twitter gevraagd om uit hun dak te gaan voor Keith tijdens de uitvaartstoet. De ceremonie op 29 maart 2019 vind plaats in de kerk, dit is in besloten kring. Buiten worden wel luidsprekers geplaatst zodat de fans kunnen mee luisteren.

Condoleren nabestanden Keith Flint

Laat je reactie achter om nabestaanden te condoleren:

Uitvaart Keith Flint, zanger van The Prodigy overleden
5 (100%) 13 vote[s]

Uitvaart Karl Lagerfeld, de modeontwerper is overleden

De wereldberoemde Karl Lagerfeld is overleden. De Duitser is 85 jaar oud geworden. Lees meer over Karl Lagerfeld en zijn uitvaart.

uitvaart karl lagerfeld overleden
Karl Lagerfeld omringt door modellen

Karl Lagerfeld overleden: zijn leven in een notendop

Karl Lagerfeld is geboren in Hamburg en groeide in Parijs uit tot een modemagnaat. Hij heeft zijn eigen merk en werkt ook voor Chanel en Fendi. In zijn leven heeft hij met vele modellen samengewerkt en veel onervaren vrouwen een kans gegeven om een supermodel te worden.

In zijn leven heeft Karl Lagerfeld vele prijzen gewonnen op het gebied van mode en zelfs een ereprijs voor inwoners van Parijs.

Uitvaart Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld had een duidelijke mening over zijn uitvaartwensen. Hij vertelde tegen een tijdschrift: “Er komt geen begrafenis, ik ga nog liever dood”. Lagerfeld had een voorkeur voor een crematie en zal dus gecremeerd worden.

Condoleances Karl Lagerfeld

Laat een bericht achter om familie en vrienden te condoleren:

Uitvaart Karl Lagerfeld, de modeontwerper is overleden
5 (100%) 9 vote[s]