Uitvaart Nicolas Portal, wielrenner en ploegenleider is overleden

Uitvaart Nicolas Portal

Nicolas Portal (40), een zeer bekende naam in de wielersport is plotseling overleden. Dit is verschrikkelijk nieuws voor de sportwereld en natuurlijk ook voor zijn nabestaanden. Nicolas Portal is overleden aan een hartaanval in zijn eigen huis in Andorra. De Fransman heeft een glansrijke carrière gehad, wat in dit artikel verder wordt uitgediept. Ook vind je meer informatie terug over de uitvaart van Nicolas Portal Onderaan het bericht is er de mogelijkheid om herinneringen aan hem te delen en een condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Nicolas Portal

Als tiener kwam Nicolas Portal als stagiair met het team AG2R in aanraking. Het seizoen erna reed hij bij hen al mee als professional en dat is waar zijn wielercarrière begon. Nicolas Portal heeft in zijn carrière één koers gewonnen in 2004, dat was de 3e etappe van de Dauphiné Libéré. Hij stond vooral bekend als hardrijder. In die positie heeft hij ook zes keer meegereden in de Tour de France. Verder reed hij bij de Britse ploeg en heeft hij in 2010 voor Team Sky gereden, maar in datzelfde jaar moest hij stoppen met wielrennen doordat er hartritmestoornissen bij hem werden vastgesteld.

Op dat moment besloot Nicolas Portal om toch in de wielrenwereld actief te blijven. Hij werkte nog steeds voor de Britse Ploeg, maar nu als ploegleider en in de technische staf. In 2013 werd hij zelfs aangesteld als jongste sportdirecteur in de Tour de France.  

Uitvaart Nicolas Portal

Er is helaas niet bekend gemaakt wanneer de uitvaart van Nicolas Portal plaatsvindt. Als je dit toch graag wil weten, kan je uiteraard verdere nieuwsberichten omtrent zijn overlijden in de gaten houden. Aangezien Nicolas Portal zo geliefd was als persoon en binnen de wielersport, zullen er veel mensen met zijn nabestaanden meeleven. Er zijn nu al veel verschillende wielrenploegen die vanuit hun team de condoleances richting zijn nabestaanden uiten. Nicolas Portal zal zeker worden gemist!

Condoleren en herinneringen

Hoe herinner jij Nicolas Portal graag? Heb je hem weleens in actie gezien en heb je zijn carrière gevolgd? Onderaan deze tekst kan je een herinnering of condoleance aan hem of zijn familie achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag om zijn doorzettingsvermogen en sportiviteit. De uitvaart van Nicolas Portal zal vast druk bezocht zijn, aangezien hij midden in het leven stond en erg geliefd was.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Nicolas Portal, wielrenner en ploegenleider is overleden”

Plaats een reactie