Uitvaart Aad Bos, oud-radiopresentator is overleden

Uitvaart Aad Bos

Aad Bos (88) is in zijn woonplaats Laren na een kort ziekbed overleden. Aad was jarenlang radioman en muzieksamensteller bij de VARA. Hij was een groot fan van jazzmuziek en met dit specifieke genre heeft hij dan ook de jazzmuziek in Nederland groter gemaakt. Wanneer de uitvaart van Aad Bos plaatsvindt, is door zijn dochter nog niet bekend gemaakt.

Carrière Aad Bos

Aad Bos is in 1953 bij de VARA begonnen als radiopresentator van een radioprogramma voor natuurliefhebbers, Weer of geen weer, samen met Bert Garthoff. Hierna heeft hij eigen programma’s rondom jazzmuziek gepresenteerd en samengesteld. Dit werk heeft hij met plezier en passie tot 1992 gedaan. Helaas werd de jazzprogrammering bij de VARA door krapte in het budget van de radio gehaald. Aad Bos werd noodgedwongen ontslagen. Zijn collega’s hadden zich op dat moment nog ingezet om hem zijn 40-jarig jubileum bij de VARA mee te laten maken. Maar dat mocht niet baten. Na de VARA heeft Aad Bos nog 4 jaar bij de VPRO gewerkt, waarna hij met pensioen is gegaan.

Aad Bos had voorliefde voor de jazzmuziek. Zijn radioprogramma’s Radio Jazz Magazine en And all that jazz groeide in populariteit. Dit kwam vooral doordat Aad samen met vrienden/collega’s voor unieke radio zorgde. Zij lieten muziek, rapportages, nieuwtjes en live studiosessies aan het Nederlandse publiek horen. Ook blijkt dat saxofonist Eric Dolphy voor hij overleed, zijn laatst opgenomen optreden bij het jazzprogramma van o.a. Aad Bos te hebben gegeven. Aad heeft met zijn inzet voor de jazzmuziek in Nederland in 1998 een Bird Award gewonnen. Tegenwoordig worden deze awards nog steeds uitgegeven, maar staan ze bekend als de Paul Acket Award.

Uitvaart Aad Bos

De dochter van Aad Bos heeft aan de media laten weten dat haar vader na een kort ziekbed in de gemeente Laren is overleden. Wanneer de uitvaart van Aad Bos plaatsvindt is niet bekend. Co de Kloet zal in zijn avondprogramma Co Live een ode brengen aan Aad Bos. Hierin zal worden besproken welke invloed Aad Bos op de jazzmuziek in Nederland heeft gehad. Dit kan je beluisteren op NPO Radio Soul & Jazz.

Condoleren en herinneringen achterlaten

Wat zijn jouw herinneringen aan Aad Bos? Heb jij weleens naar zijn radioprogramma’s geluisterd en hoe zal jij hem gedenken? Onder dit artikel kan je een herinnering of condoleance bericht voor de maestro van de radio achterlaten. Wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinneren hem graag om al zijn schitterende radioprogramma’s. De uitvaart van Aad Bos zal vol liefde en respect plaatsvinden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Aad Bos, oud-radiopresentator is overleden”

Plaats een reactie