Uitvaart Lee Konitz, bekende Jazzsaxofonist is overleden

Uitvaart Lee Konitz

Lee Konitz, bekend als fenomenaal Jazzsaxofonist, is op 92-jarige leeftijd komen te overlijden. Zijn zoon heeft met de media gedeeld dat zijn vader aan de gevolgen van een longontsteking, veroorzaakt door het Coronavirus is komen te overlijden. Lee Konitz overleed op woensdag 15 april 2020. De Amerikaan was het laatst nog levende lid van het Miles Davis Nonet. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Lee Konitz en is er ruimte om een herinnering aan hem te delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor zijn nabestaanden achter te laten.

Carrière Lee Konitz

Lee Konitz werd in 1927 in de Amerikaanse stad Chicago geboren. Het bijzondere aan deze man is dat hij door middel van zelfstudie zijn instrumenten eigen heeft gemaakt. Lee Konitz begon met een klarinet en stapte in 1939 over op een tenorsaxofoon. Hij speelde in de eerste jaren samen met Teddy Powell en Jerry Wald. Hierna besloot hij toch twee jaar aan het Roosevelt College te gaan studeren. Zijn eerste plaat stamt uit 1947.

Toen Lee Konitz pas 21 jaar jong was, speelde hij al mee in het nonet van Miles Davis. Hij was er in New York bij toen zij de platensessies Birth of Cool opnamen. Deze opnames zijn later als één van de bronnen voor cooljazz aangewezen. Lee Konitz bleef uniek, omdat hij als enige blanke man bij de nonet van Miles Davis werd aangenomen.

In 1949 nam hij tegelijkertijd een vrije improvisatie met Billy Bauer en Warne Marsh op, deze staat bekend als Intuition.

Vanaf1950 begon Lee Konitz zich steeds meer af te wenden van het cooljazz genre. In 1953 startte hij zelfs zijn eigen band. Het was met deze band waarmee hij in 1956 een Europese tournee deed. Hij heeft op vele Amerikaanse en Europese jazzfestivals opgetreden en in zijn muzikale carrière heeft hij met erg veel andere muzikanten samengewerkt.

Tijdens zijn muzikale carrière heeft hij zich meerdere keren teruggetrokken om les te geven in Californië en New York. Zijn carrière als onderwijzer duurde af en aan van de jaren 1960 tot in de jaren 1980.

Lee Konitz heeft meerdere prijzen voor zijn rol in de jazzmuziek in ontvangst mogen nemen. In 1992 nam hij de Jazzpar-prijs in ontvangst. Het jaar 2009 zorgde ervoor dat hij de NEA Jazz Masters Fellowship in ontvangst kon nemen, wat de hoogste onderscheiding is die een jazzmuzikant in zijn carrière kan ontvangen. In 2015 werd hij ook nog eens in de Downbeat Hall of Fame opgenomen.

Uitvaart Lee Konitz

Wanneer de uitvaart van Lee Konitz plaatsvindt is door de media niet gepubliceerd. Aangezien hij door het Coronavirus is komen te overlijden, gaat men ervan uit dat zijn familie en nabestaanden in besloten kring afscheid van hem nemen. In deze tijden van het Coronavirus is het verplicht om niet met al te grote groepen bij elkaar te komen. Vandaar dat zijn familie en andere nabestaanden zijn afscheid klein zullen moeten houden.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Lee Konitz vindt hoogstwaarschijnlijk in besloten kring plaats. Wat zijn jouw herinneringen aan Lee Konitz? Wat vind jij van zijn muziek? Heb jij bewondering voor hoe hij zo goed en interessant kon improviseren met zijn saxofoon? Aan het einde van dit bericht heb je de mogelijkheid om een herinnering aan Lee Konitz te delen of een condoleance bericht voor zijn nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de buitengewoon getalenteerde jazzsaxofonist en improvisatiegoeroe binnen dit genre die hij was. Lee Konitz is 92 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie