Uitvaart Dirk van den Broek, supermarktoprichter is overleden

uitvaart Dirk van den Broek

Dirk van den Broek, oprichter van de gelijknamige supermarktketen, is woensdag 8 april 2020 op 96-jarige leeftijd komen te overlijden. Zijn familie heeft dit verdrietige nieuws via een overlijdensadvertentie in de NRC Next laten weten. Hij overleed in Aerdenhout en zijn familie liet weten dat de officier in de orde van Oranje-Nassau een intens, zinvol en prachtig leven heeft gehad. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Dirk van den Broek en is er onderaan dit bericht ruimte om een herinnering aan hem te delen. Je kunt ook een condoleance bericht voor zijn familie en nabestaanden achterlaten.

Carrière Dirk van den Broek

Dirk van den Broek, in 1924 geboren in Amsterdam, was vanaf zijn 15e jaar al een geboren ondernemer. Op deze jonge leeftijd had hij namelijk al zijn eigen melkkar in beheer. De zaken verliepen toen al zo goed, dat hij in 1942 zijn eerste melkwinkel opende. Zes jaar na zijn eerste winkel richtte hij de allereerste zelfbedieningszaak in Amsterdam op.

In 1953 bezat hij zijn eerste supermarkt, gevestigd aan de Kinkerstraat. Hij kreeg de kans hiertoe nadat hij een mislukt experiment overnam van een aantal winkeliers die het concept voor de supermarkt hadden bedacht. Dirk van den Broek zag hier wel iets moois in en besloot om het idee en de uitvoering ervan verder op te poetsen. Dit werd een succes!

Van de melkwinkel tot een supermarkt met een zeer uitgebreid assortiment. Dirk van den Broek begon eerst als kruidenierswinkel en verkocht vooral levensmiddelen. Hierna voegde hij er textiel, speelgoed, glaswerk maar ook bijvoorbeeld campingartikelen aan toe.

Doordat zijn winkel zo goed liep, besloot Dirk van den Broek om uit te breiden. Hij voegde de winkelketen Digros aan zijn naam toe. Daarnaast nam hij filialen van Bas van der Heijden en Jan Bruijns over.

Een andere mooie gebeurtenis in zijn leven was het moment dat Dirk van den Broek in 1990 werd geridderd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kreeg hij in totaal vijf kinderen, die stuk voor stuk in zijn familiebedrijf werkzaam zijn en zijn geweest.

In 2004 fuseerde Dirk van den Broek met de DekaMarkt. Uit deze fusie ontstond de Detailresult Groep. De Detailresult groep was goed voor 204 filialen en meer dan 22.000 medewerkers. Dirk van den Broek zelf heeft ruim 120 filialen geopend. Pas in 2014 heette alle Dirk van den Broek supermarkten Dirk.

Uitvaart Dirk van den Broek

De uitvaart van Dirk van den Broek heeft reeds in besloten kring plaatsgevonden. Zijn familie heeft er bewust voor gekozen om zijn overlijden later in de media bekend te maken. Op deze manier hebben zij in alle rust afscheid van hem kunnen nemen. Mede door het Coronavirus is het toegestaan om maximaal 30 mensen bij een uitvaart aanwezig te laten zijn. Men liet weten dat Dirk van den Broek een zinvol, prachtig en intens leven heeft geleid.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Dirk van den Broek vond in besloten kring plaats. Na zijn afscheid heeft de familie zijn overlijden met de media gedeeld. Wat zijn jouw herinneringen aan Dirk van den Broek? Weet jij nog toen zijn supermarkt voor het eerst bij jou in de buurt haar deuren opende? Heb jij bewondering gehad hoe Dirk van den Broek zijn imperium heeft opgebouwd? Onderaan dit bericht heb je de ruimte om een herinnering aan zijn persoon of verrichte werk te delen. Je zou ook een condoleance bericht voor zijn familie en nabestaanden kunnen achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de buitengewoon getalenteerde zakenman en de grondlegger van supermarktketen die hij was. Dirk van den Broek is 96 jaar oud geworden.

2/5 - (1 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie