Uitvaart Christophe, Franse zanger is overleden

Uitvaart Christophe

De populaire Franse zanger Christophe is overleden in een ziekenhuis in Brest. Zijn vrouw en dochter laten aan de media weten dat hij is overleden aan de gevolgen van een longaandoening. Toen Christophe het ziekenhuis in draaide dacht de Franse media dat het om het COVID-19 virus ging. Dit is echter nooit bevestigd en zijn vrouw liet weten dat hij aan longemfyseem is overleden. Christophe is bekend geworden door zijn wereldhit Aline. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Christophe en is er ruimte om een herinnering aan hem te delen of om een condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Christophe

Christophe, geboren als Daniel Bevilacqua, werd in 1945 in Juvisy-sur-Orge geboren. Hij was al op jonge leeftijd gefascineerd door de wereld van muziek. Nadat hij in het leger had gediend, besloot hij om zijn muzikale carrière te starten. Christophe was gedurende zijn muzikale carrière zijn artiestennaam. De Franse zanger was van Italiaanse afkomst en is vooral bekend van zijn wereldhit Aline, maar ook bijvoorbeeld hits als Les Mots Bleus en Les Marionnettes.

Christophe liet zich vooral altijd inspireren door blues- en popmuziek, waar hij voor zijn eigen nummers een mooie mix van wist te maken. Zijn hit Aline kwam in 1965 uit en ging over liefdesverdriet. De geruchten gingen dat het lied Aline, in slechts 15 minuten tijd was geschreven. Dit laat zien dat Christophe een muzikaal talent was. Maar liefst 3,5 miljoen mensen herkenden zich in zijn song en kochten de plaat. Zijn muzikale carrière kende volgens hem mooie ups en downs. Zelfs uit de downs wist hij nog iets moois te halen is wat hij ooit heeft gezegd.

Christophe besloot om zijn wereldhit Aline ook als een Italiaanse versie uit te brengen, dit was een eerbetoon aan zijn Italiaanse roots. Zijn hit was zo populair dat Salvatore Adamo en Jo Valley het bijvoorbeeld gecoverd hebben.

In 1974 besloot Christophe een afscheidsconcert te geven, waarna hij ruim 20 jaar later toch nog terugkwam met nieuwe muziek en nummers. Zijn nieuwste album komt namelijk uit 2016 en heet Les vestiges du chaos. Christophe heeft in 2019 zelfs nog twee albums uitgebracht, hier stonden vooral duetten en nieuwe versies van zijn oude hits op.

Uitvaart Christophe

Wanneer de uitvaart van Christophe plaatsvindt is niet bekend. Zijn vrouw en dochter laten aan de media weten dat zij helaas afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde man en vader. Christophe heeft ruim drie weken in het ziekenhuis doorgebracht. Doordat er in eerste instantie alleen werd gezegd dat hij met een longaandoening in het ziekenhuis lag, dacht de Franse media dat het om een coronabesmetting ging. Christophe zijn familie heeft later met de media gedeeld dat longemfyseem hem fataal is geworden. Christophe zal worden gemist.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Christophe zal door het Coronavirus hoogstwaarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Wat is jouw herinnering aan deze charismatische Franse zanger? Heb jij een mooi verhaal wat aan zijn lied Aline gekoppeld zit? Onderaan dit bericht kan je jouw herinnering aan Christophe delen. Er is ook ruimte om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten. Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar in deze lastige tijden blijven steunen. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de man met de hele mooie en zachte stem en aan het podium die hij het Franse lied bood. Christophe is 74 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Christophe, Franse zanger is overleden”

Plaats een reactie