Uitvaartverzekering voor je kind afsluiten, zo regel je het!

Vooropgesteld; het is altijd goed om voor jezelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is echter ook belangrijk om aan een uitvaartverzekering voor jouw kind te denken. Hoe je dat doet en wat precies de mogelijkheden zijn, kun je hier lezen.

Waarom uitvaartverzekering voor je kind afsluiten?

Als jij zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten, dan doe je er goed aan om ook naar de mogelijkheden voor je kinderen te kijken. Er zijn verzekeraars die jouw kinderen automatisch en gratis meeverzekeren. Soms is er ook sprake van meeverzekeren van kinderen voor een iets hogere premie voor de volwassene. Dit is echter niet standaard. Het is in alle gevallen een uitstekend idee om voor jouw kind zo snel mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. De reden is simpel; als jij je kind vroeg verzekerd, dan zullen de poliskosten voor jouw kind aan de lage kant blijven. Verzeker jij je als volwassene pas op latere leeftijd, dan zul je vrijwel altijd te maken krijgen met een hogere premie per maand. Heb jij het DELA UitvaartPlan? Dan is jouw baby gratis meeverzekerd vanaf de 24e week van de zwangerschap tot aan zes maanden na de geboorte. Na die periode kun jij je kind bijschrijven op jouw eigen polis.

Ontdek de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering voor je kind bij DELA >

Wat kost een uitvaartverzekering voor baby’s en kinderen?

uitvaartverzekering voor baby's en kinderen

Het is moeilijk aan te geven wat een uitvaartverzekering voor baby’s en kinderen precies kost. Zoals gesteld kun je bij bepaalde verzekeraars jouw kind gratis meeverzekeren tot de leeftijd van achttien jaar. Bij andere verzekeraars betaal jij als volwassenen een iets hogere premie als jij jouw kind op jouw polis zet. Kies je voor DELA, dan kun je een uitvaartverzekering voor jouw kind afsluiten. Tot aan het 25e levensjaar zal jouw kind vervolgens een lagere premie blijven betalen. Nadat jouw kind 25 jaar oud is geworden, zal hij of zij de normale premie voor volwassenen gaan betalen. Bij de meeste verzekeraars gaat dit al op vanaf het achttiende levensjaar

Waarom sluit je een uitvaartverzekering af?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan belangrijk zijn. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat je naasten niet onverwacht met hoge kosten voor de uitvaart te maken krijgen. Als er niet genoeg geld is om de uitvaart te betalen, dan moeten jouw naasten de uitvaart betalen. Het is fijn om te weten dat dat met een uitvaartverzekering goed geregeld is en de kosten verzekerd zijn.

Bekijk de mogelijkheden bij DELA >

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie