Uitvaart Loretta Lynn, countryzangeres is overleden

In Tennessee is Loretta Lynn overleden. De bekende countryzangeres is negentig jaar oud geworden. Waaraan Lynn precies is overleden, is niet bekend gemaakt Ook over de uitvaart is nog niets bekend gemaakt.

Uitvaart Loretta Lynn, countryzangeres is negentig jaar geworden

Bijzonder aan Loretta Lynn was wel dat ze zong over vrouwenkwesties als bijvoorbeeld anticonceptie, bevallingen, de dubbele moraal die gehanteerd werd voor de man en de vrouw en over dronken echtgenoten. Het waren kwesties waarmee ze in haar eigen huwelijk te maken kreeg. Om die reden werden haar nummers in eerste instantie nog vaak geweigerd door de verschillende radiozenders. Later werden de nummers alsnog gedraaid en bovendien was de zangeres iemand die nadrukkelijk het pad effende voor andere zangeressen in Amerika. Loretta Lynn bereikt met haar hits liefst 24 keer de eerste plaats en elf van haar albums bereikten de eerste plaats in de verschillende muzieklijsten. Loretta Lynn was bovendien de meeste onderscheiden vrouwelijke countryartiest uit de geschiedenis van Amerika. De autobiografie van Lynn werd overigens verfilmd en die film won een Oscar. In 2017 stopte Lynn met zingen nadat ze getroffen was door een beroerte.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Loretta Lynn? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeirngen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie