Uitvaart Otto Roffel, doelman is overleden

In Amstelveen is voormalig doelman Otto Roffel overleden. Hij is 95 jaar oud geworden. De doodsoorzaak is niet bekend, zoals er ook nog geen mededelingen zijn gedaan over de uitvaart van Otto Roffel.

Uitvaart Otto Roffel, doelman is overleden op 95-jarige leeftijd

Otto Roffel debuteerde toen hij twintig jaar was voor GVAV Rapiditas, de voorloper van FC Groningen. De bijnaam van Roffel was ‘lange Otto’, waarmee werd verwezen naar zijn lengte van 1,92 meter. Naast zijn voetballen, was Roffel werkzaam bij uitgeverij Wolters, In zijn grote Citroen bracht hij bovendien minder valide kinderen naar school. Hij was daardoor de eerste voetballer die charitatief werk deed. Roffel keepte nooit een wedstrijd in het Nederlands Elftal. Wel zat hij twee keer op de bank tijdens de interland tegen West Duitsland en België. Roffel keepte wel een aantal wedstrijden in het B-team van ons land. Na zijn actieve loopbaan was Roffel van 1970 tot 1992 directeur van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hij maakte onder meer het reddingsplan, waardoor het stadion niet gesloopt werd.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Otto Roffel? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie