Uitvaart Linda van Dyck, actrice is overleden

Actrice Linda van Dyck is overleden. Ze is 75 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak zijn geen nadere mededelingen gedaan en het is ook nog niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Van Dyck speelde in tientallen theaterstukken, films en series. De doorbraak was zonder twijfel haar rol in Twee vorstinnen en een vorst. Ook speelde ze bekende rollen in onder meer Ciske de Rat en Daens. Haar officiële naam was overigens Linda de Hartogh en wijlen acteur Ko van Dijk was haar stiefvader. Met hem stond ze ook diverse keren op de planken. Van Dyck schreef ook teksten voor zangers als Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot en ze woonde vijf jaar samen met de Zweedse regisseur Lasse Hallstrom. In 2010 kreeg ze een Koninklijke onderscheiding en werd ze uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Nederlandse Leeuw. In 2012 stond ze voor het laatst op de planken, al was ze in 2015 nog wel te zien in de Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp. Linda van Dyck laat bij haar overlijden een zoon achter.

Wil jij de nabestaanden van Linda van Dyck condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Linda van Dyck, actrice is overleden”

  1. Ik vond Linda altijd een zeer knappe vrouw, die zeer goed speelde. Spijtig dat Linda er niet meer is. toen ik het hoorde van haar overlijden, schoot ik vol. Ik wens de nabestaanden alle sterkte en kracht toe, om dit verlies te kunnen dragen. LINDA, RUST IN VREDE. ik zal jouw nooit vergeten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie