Uitvaart Franz Beckenbauer, voetballer is overleden

Franz Beckenbauer, de beste Duitse voetballer aller tijden is overleden. Hij is 78 jaar oud geworden en overleed aan de gevolgen van Alzheimer. Beckenbauer, wiens overlijden via persbureau DPA bekend gemaakt werd, sliep vredig in omringd door zijn naaste familie.

Vier keer landskampioen met Bayern München

Beckenbauer, ook wel Der Kaiser genoemd, was de beste Duitse voetballer ooit. Hij werd met West Duitsland in 1974 wereldkampioen ten koste van Nederland en werd twee jaar eerder al Europees kampioen. Met zijn club Bayern München werd hij vier keer landskampioen en won hij drie keer de Europa Cup 1. In totaal speelde hij 427 duels voor Bayern München en speelde hij 103 interlands voor West Duitsland. Behalve voor Bayern München speelde Beckenbauer ook voor HSV en New York Cosmos. Na zijn actieve loopbaan werd hij coach van West Duitsland. Met zijn land werd hij in 1990 wereldkampioen. Ook werd hij als trainer landskampioen met Bayern München. Van 1994 tot 2009 was Beckenbauer president van de club uit München.

Wil jij de nabestaanden van Franz Beckenbauer condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie