Uitvaart Wim Suurbier, het Ajax-icoon en oud-international is overleden

De voetbalwereld is weer een grote ster kwijtgeraakt. Het trieste nieuws omtrent het overlijden van oud-Ajaxied Wim Suurbier treft fans en de sportwereld in het hart. Wim Suurbier is op 75-jarige leeftijd overleden nadat hij een hersenbloeding kreeg. Samen met Ajax won de voetballer tijdens zijn carrière drie keer de Europacup 1. Verder speelde hij mee bij Oranje en stond hij in twee WK-finales. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Wim Suurbier en is er ruimte overgelaten zodat je herinneringen aan de oud-voetballer kunt delen. Onderaan de tekst kun je een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achterlaten.

De carrière van Wim Suurbier

Wilhelmus Lourens Johannes Suurbier, roepnaam Wim, werd op 16 januari 1945 in Eindhoven geboren. Wim Suurbier kwam uit een gezin van vier en was de oudste zoon waarna hij ook grote broer werd.

Op zijn 18e debuteerde Wim Suurbier al in het eerste van Ajax. De voetballer werd na 33 minuten gewisseld met Kees Ruiter tijdens een wedstrijd tegen ADO Den Haag. De positie waarop Wim Suurbier het meeste tot zijn recht kwam, was die van rechtervleugelverdediger. In de periode dat Wim Suurbier voetbalde was het verdedigende voetbal nog heel nieuw.

Toen Wim Suurbier debuteerde maakte hij direct de gloriedagen van Ajax mee. Samen met het team won hij namelijk drie keer achter elkaar de Europacup 1. Dit was tussen 1971 en 1973. In totaal voetbalde Wim Suurbier mee in 509 wedstrijden bij Ajax. De enige die meer wedstrijden voor de Amsterdamse club heeft gespeeld, was Sjaak Swart.

Wim Suurbier was niet alleen in het team van Ajax actief. Hij voetbalde tijdens zijn carrière ook mee met Oranje en had maar liefst 60 keer de kans om het Oranjeshirt met trots te dragen.

Wim Suurbier was een goede voetballer en hij stond vooral bekend om zijn humor. Hij werd ook wel de lolbroek van de kleedkamer genoemd en heeft samen met teamgenoten de nodige grappen uitgehaald. Wim Suurbier was snel op het veld en had een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen. Dit maakte een geweldige aanvaller van hem.

In 1977 verhuisde Wim Suurbier van Ajax naar Schalke 04. Daarna speelde hij bij verschillende clubs als Sparta Rotterdam en een aantal Amerikaanse voetbalclubs als Los Angeles Aztecs en Tampa Bay Rowdies. Wim Suurbier beëindigde zijn voetbalcarrière op 42-jarige leeftijd.

Hierna werd hij trainer in Amerika en in 2002 werd hij tot assistent-coach bij sc Heerenveen benoemd. In 2017 had hij zijn laatste functie als assistent-coach bij de Indiase club Kerala Blasters.  

Uitvaart Wim Suurbier

Het is niet duidelijk wanneer de uitvaart van Wim Suurbier plaats zal vinden. Het is in ieder geval duidelijk dat de oud-voetballer erg gemist zal worden. Verschillende oud-teamgenoten, AFC Ajax zelf en fans delen massaal hun medeleven op social media. Wim Suurbier laat een groot gemis achter. Tijdens zijn leven stond hij vooral als grappenmaker bekend, die ook nog eens een mooi potje kon voetballen. Door het harde trainen wist hij van zichzelf een steeds gevaarlijkere verdediger te maken.

Condoleren en herinneringen

Wim Suurbier had een leven vol voetbal en is van speler verandert in een assistent-coach. Velen gaan ervan uit dat Wim Suurbier altijd heeft kunnen doen wat hij het liefste deed. Wanneer de uitvaart van Wim Suurbier exact plaats zal vinden is niet bekend. Er is niet in de media gedeeld of hij voor een crematie of een begrafenis heeft gekozen.

Heb jij herinneringen aan Wim Suurbier? Heb je hem weleens in actie gezien of een keer ontmoet? Onderaan dit bericht heb je de mogelijkheid om jouw herinneringen aan Wim Suurbier te delen. Als je het fijn vindt, kun je ook een condoleance bericht voor zijn familie en/of andere nabestaanden achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Wim Suurbier graag als het passievolle en grappige, gedreven voetbaltalent dat hij was. Wim Suurbier is 75 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

13 gedachten over “Uitvaart Wim Suurbier, het Ajax-icoon en oud-international is overleden”

 1. Veel sterkte voor de familie van Wim suurbier hij was een fanatieke speler altijd voorop bij de duurlopen bereid om tot het gaatje te gaan en als
  Mens een aardig persoon hij genoot de laatste tijd van zijn stekje in Amstelveen
  Italy de lunchroom daar zat hij de laatste tijd voor de corona crisis .rust zacht Willem
  Je bent nu bij je oude ploeggenoten.

  Beantwoorden
  • Doordat zijn familienaam ook mijn familienaam is en op het Iepenplein in Amsterdam geboren en getogen ben heb ik altijd genoten van zijn voetbalkwaliteiten ik was ook vaak bezoeker op De Meer en voor de cup wedstrijden in het Olympisch Stadion aanwezig. Ik heb hem 2x keer ontmoet op het CS Amsterdam. Ik verbeterde mijn voetbalkwaliteiten door zijn bekendheid ook maar kon niet aan zijn snelheid en techniek niet voldoen.
   Ik wens de familie en oud spelers van Ajax veel sterkte en een mooi afscheid van hem toe.
   Bedankt Wim

   Beantwoorden
 2. Ik heb enorm genoten van zijn lange snelle rushes langs de zijlijn, hoe hij zovelen te snel af was.
  In de jaren 1970 en later.
  Erg jammer dat zijn leven nu voorbij is.
  Allen die ook maar enigszins betrokken waren bij zijn leven,
  van harte gecondoleerd, en veel sterkte toegewenst.

  Beantwoorden
 3. Wim Suurbier. Wat een prachtig mens was dat! En een van de eerste vleugelverdedigers die ook ging aanvallen en bij Ajax ging dat heel goed met zijn maatje Sjakie op rechts. Ik heb Wim heel vaak zien voetballen in De Meer en in het Olympisch Stadion, maar op 1 dag heb ik hem op een hele leuke manier persoonlijk gekend. Wat was nl. het geval? Het was of april 1977 of april 1978. Ik was met mijn vriendin in Gelsenkirchen op naar een wedstrijd van Schalke ’04 te gaan kijken, in het oude Parkstadion. Tijdens de wedstrijd kwam ik op het idee om Wim na de wedstrijd op te gaan wachten op de parkeerplaats voor het stadion waar de Schalke-spelers hun auto’s hadden geparkeerd. Wim kwam uit de spelersuitgang en liep naar zijn grote Mercedes. Met mijn vriendin naast me liep ik naar Wim en ik vroeg aan hem of hij naar Amsterdam ging. Dat was het geval en toen vroeg ik aan Wim of mijn vriendin en ik met hem mee mochten rijden naar Mokum. Dat mocht!! Wim nam zomaar 2 onbekende mensen mee in zijn prachtige auto. Eerst gingen we nog even wat drinken in een cafeetje in Gelsenkirchen waar Wim blijkbaar geregeld kwam, want hij kneep diverse vrouwen lief in hun billen. Toen met een rotgang van 180 km per uur over de Autobahn richting Amsterdam. Op de Middenweg aangekomen zette Wim ons uit de auto en voordat we met de bus richting Naarden gingen, tracteerde Wim ons nog op een etentje bij de Chinees (die daar nog steeds zit). Wim praatte in de auto honderduit over voetbal. Ik vertelde hem, dat ik eigenlijk een fervent Feyenoord-supporter was. Toen Wim dat hoorde, tikte zijn kilometerteller de 200 aan en Wim vroeg aan me, of ik goed verzekerd was………Dat was Wim!! Altijd humor!! Een prachtig, uniek mens en voetballer is heengegaan. Ik vind het wel heel droevig, dat Wim ook veel ellende in zijn leven heeft gekend. Maar ik zal Wim nooit vergeten, een zeer markante persoonlijkheid. Lieve Wim, rust zacht, ik heb veel bewondering voor je!!

  Beantwoorden
 4. Zoals zo velen in en om het Leidseplein een biertje gedronken met Wim ( Hoopman met
  Piet Keijzer) zelf tot laat in de nacht als de volgende dag Ajax-Feijenoord was. Ik heb nog
  gewerkt bij zijn zwager Ampie Verkaart die ook wel in de stad kwam. Wim had altijd
  goede zin en was in voor een geintje. ( babypotje met van der Gijp). Wim een moordgozer
  en ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte.

  Beantwoorden
 5. ik ken wim suurbier van de tijd dat hij bij sparta speelde,hij had toen een vriendin ,ik meen ann geheten die nogal dure bladen kocht ,suurbier zei altijd kun je het opschrijven dat kon .Maar toen het seizoen voor bij was vetrok hij naar amerika,ik hielp mijn baas bij de kiosk buiten op rotterdam centraal ,de rekening was behoorlijk opgelopen, mijn baas was bang het geld nooit meer te zien,er stopte een taxi met koffers,en wim suurbier die de rekening plus tip keurig betaalde. een eerlijk mens .een prachtige voetballer ,rust in vrede.

  Beantwoorden
 6. Willem wat was je een geweldige vriend van ons gezin.Heel jammer dat je zo jong bent overleden,Heel veel sterkte voor familie en vrienden

  Beantwoorden
 7. Beste Wim rust zacht fijn je af en toe gesproken te hebben als we elkaar even zagen je directe antwoorden vond ik altijd mooi van jouw en alles meer van dat maar dat houden wij tussen ons !!!
  Dag Wim nogmaals Rust zacht ! Sterkte toegewenst aan familie en bekenden .

  Beantwoorden

Plaats een reactie