Uitvaart Lara van Ruijven, de wereldkampioene shorttrack is overleden

Groot schaatstalent en wereldkampioene Lara van Ruijven is op 27-jarige leeftijd komen te overlijden. De shorttrackster kwam op 29 juni 2020 in een Frans ziekenhuis terecht waar artsen een auto-immuunziekte bij haar vaststelde. Wekenlang volgde de media haar toestand en men hoopte dat Lara van Ruijven er nog bovenop zou komen. Helaas is zij aan de gevolgen van de auto-immuunziekte komen te overlijden. In dit artikel lees je alles over haar carrière, de uitvaart van Lara van Ruijven en is er ruimte overgelaten zodat je een herinnering aan haar kunt delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achter te laten.

De carrière van Lara van Ruijven

Lara van Ruijven werd op 28 december 1992 in Naaldwijk geboren. Zij verhuisde al op haar 17e naar Heerenveen om haar schaatscarrière te starten met trainingen in Thialf. Lara van Ruijven behaalde haar vwo-diploma en studeerde rechten aan de Open Universiteit. Schaatsen bleek haar grootste passie en zij trainde hard om een steeds betere shorttrackster te worden.

In 2010 nam Lara van Ruijven deel aan het wereldkampioenschap voor junioren. Zij deed haar uiterste best en wist de tweede plaats op de 500 meter te pakken. In het uiteindelijke klassement kwam Lara van Ruijven toen op de zesde plek te staan. Hierna wist Lara van Ruijven meerdere keren Nederlands jeugdkampioen te worden.

Haar debuut in de schaatswereld was in 2012 toen zij voor het eerst bij de senioren meereed. Samen met de Nederlandse shorttrack ploeg werd Lara van Ruijven in 2013 en 2014 Europees kampioen. In 2015 wonnen zij de zilveren medaille.

De fanatieke schaatsster deed mee aan de Olymische Winterspelen in 2018 in Zuid-Korea. Hier won In 2019 Lara van Ruijven de bronzen medaille op de 3000 meter aflossing. Samen met teamleden Suzanne Schulting, Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof reed zij toen ook een nieuw wereldrecord. Uiteindelijk reed Lara van Ruijven in 2019 haar beste ronde op de 500 meter en mocht zij zichzelf met trots wereldkampioene noemen. Dit was zeker het hoogtepunt van haar carrière.

Uitvaart Lara van Ruijven

Op 29 juni 2020 kwam Lara van Ruijven in een Frans ziekenhuis in Font Romeu terecht. Samen met haar Nederlandse shorttrack ploeg was zij op dat moment op een trainingskamp in Frankrijk aanwezig. Na vier dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, werd zij naar de intensive care overgebracht. Hier werd Lara van Ruijven in een kunstmatige coma gehouden. De fanatieke sportster werd meerdere keren geopereerd maar haar situatie bleef verslechteren. Lara van Ruijven zou aan een auto-immuunziekte hebben geleden waardoor zij interne bloedingen in haar hersenen had.

Lara van Ruijven is vrijdag 10 juli 2020 uiteindelijk in het bijzijn van naasten overleden. Wanneer de uitvaart van Lara van Ruijven plaatsvindt is nog niet met de media gedeeld. Haar familie en vrienden kiezen er waarschijnlijk voor om in besloten kring afscheid van haar te nemen. De schaatsbond KNSB en NOC*NSF uiten hun medeleven over het grote verlies in de media. Iedereen vindt het vreselijk wat Lara van Ruijven is overkomen.

Condoleren en herinneringen

Lara van Ruijven is op een veel te jonge leeftijd en plotseling komen te overlijden. Wanneer de uitvaart van Lara van Ruijven exact plaats zal vinden is in de media niet gedeeld. Men weet niet of zij een crematie of een begrafenis zal krijgen. Lara van Ruijven zal in ieder geval een passend en prachtig afscheid krijgen.

Wat zijn jouw herinneringen aan Lara van Ruijven? Heb je haar op de shorttrack weleens in actie gezien? Trainde je met haar samen of heb je andere mooie tijden met haar meegemaakt? Onderaan dit bericht is er ruimte overgelaten zodat je jouw herinnering aan Lara van Ruijven kunt delen. Als je dat wil kun je een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Lara van Ruijven graag als het jonge, passievolle en grote schaatstalent dat zij was. Lara van Ruijven is slechts 27 jaar oud geworden.

5/5 - (13 stemmen)
Redactie

18 gedachten over “Uitvaart Lara van Ruijven, de wereldkampioene shorttrack is overleden”

 1. Moeilijk te begrijpen hoe het zo snel heeft kunnen gaan. Ontzettend veel sterkte voor alle nabestaanden! Dat het Eeuwige Licht haar mag verlichten en dat zij moge rusten in vrede!

  Beantwoorden
 2. Vreselijk, ik wens de nabestaanden, vrienden en je teamgenoten heel veel sterkte en kracht bij dit grote verlies.
  Lara we hebben van je genoten.

  Beantwoorden
 3. Afgelopen vrijdag 10-07-2020 kwam het vreselijke nieuws binnen dat je er niet meer was…
  Als liefhebber van het shorttrack was ik diep geschokt en vol ongeloof..
  Ik wens de familie en je vriend en vrienden en het Nederlandse Shorttrack teams heel veel sterkte met het verlies van jullie “ Laar “.
  Schaatsliefhebber….

  Rust zacht Lara.🙏🙏🙏

  Beantwoorden
 4. Ik heb Lara meerdere malen mogen bewonderen als fantastisch shorttrackster in Dordrecht. Wat een talent. Ik hoor alleen maar positieve berichten hoe ze was als mens. Wat een verdriet voor de familie, vrienden en de shorttrackploeg.
  Heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 5. Ook mijn familie en ik zijn liefhebbers van shorttrack. Zowel de mannen als vrouwen. Wij zijn heel erg geschokt door het overlijden van Lara en je blijft in onze gedachten als de fantastische sportvrouw . Rust zacht lieve Lara en heel veel sterkte voor de familie, vrienden, bekenden en alle sportvrienden.🌹

  Beantwoorden
 6. Lara was een van mijn klasgenootjes op de basisschool. Het besef dat de eerste van onze oude klas is heen gegaan slaat in als een bom.

  Lara kon in mijn ogen werkelijk waar alles, tennissen, schaatsen, gymen alles ging haar zo natuurlijk af! Ik vergeet ook nooit het enthousiaste aanmoedigen van haar moeder.

  Ik wil de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte wensen.

  Groetjes Marloes

  Beantwoorden
 7. Lara, toen het bericht van jouw heengaan via de media bekend werd gemaakt, werd hey mij weer eens duidelijk hoe vergankelijk het leven is. Jij hebt mij verschillende keten op het puntje van mijn stoel gebracht wanneer er weer een overwinning werd behaald. Je hebt genoten van je leven maar veel te kort.
  Ik wil je bedanken voor het plezier wat je uitstraalde.
  Het geeft mij weer eens het bewust zijn van te genieten van alle ogenschijnlijke kleine dingen in mijn leven.
  Rust zacht lieve Lara en dankjewel.

  Beantwoorden
 8. Wij hebben genoten van je sport en spanning iedere keer als we voor de TV zaten te kijken.
  Lara bedankt
  Wij wensen de Familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.
  Bèr en Mieke

  Beantwoorden
 9. Hierbij een reactie, naar aanleiding van het overlijden van Lara van Ruijven, de hele schaatssport zal haar missen, ikzelf ook, het verdriet is nog altijd groot, ik huil niet zo gauw maar bij dit overlijden wel, het is een groot verlies! Lara ik hoop dat je nu gelukkig bent en niet meer bang bent! ik verwacht en hoop dat je nu in de hemel bent!

  Mik Emous

  Beantwoorden
 10. Ik wens de familie heel veel sterkte in deze hele moeilijke tijd en de kracht te vinden om door te gaan met de dingen die ze nog willen doen zonder haar.maar vergeten doen we haar niet.

  Beantwoorden
 11. ik heet ans v d tweel
  ik hoorde toevallig op de televisie over het overlijden van lara
  er kwam een herrinnering boven dat ik jaren geleden een keer in thialf bij een wedstrijd ben wezen kijken waar zij ook al was
  even was ik verdrietig maar heb het gauw weer van me af gezet met de gedachte wat een groot verlies het voor de familie en andere bekenden wel niet moet zijn
  ik leef mee met alle bekenden in de schaatswereld en andere bekenden en haar hele familie
  heel heel veel sterkte

  Beantwoorden

Plaats een reactie