Uitvaart Wim Jesse, oud-journalist Sportpanorama is overleden

Uitvaart Wim Jesse
Uitvaart Wim Jesse

Oud-journalist Wim Jesse is overleden. Jesse genoot bekendheid van onder meer Sportpanorama en de GPD-bladen. Jesse is 78 jaar geworden.

Keerde in 1982 de journalistiek de rug toe

Jesse begin zijn journalistieke loopbaan bij de krant Het Vrije Volk, nadat hij in de jeugd van Ajax had gespeeld. Hij genoot vervolgens bekendheid als verslaggever en als presentator van Avro’s Sportpanorama.. Na deze periode voor de Avro gewerkt te hebben, stapte hij over naar het ANP. Vervolgens keerde hij in 1982 de journalistiek de rug toe.

Na de KNVB werd hij manager van FC Twente

Jesse werd in 1982 aangesteld als voorlichter en woordvoerder va de sectie betaald voetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. In 1988 werd Jesse aan de dijk gezet. Lang zat hij niet werkloos thuis want na het avontuur bij de KNVB werd hij aangesteld als manager van voetbalclub FC Twente, Dat avontuur duurde echter slechts een jaar. Na de periode in Enschede gaf Jesse jarenlang leiding aan de sportredactie van de GPD-bladen. Jesse viel daar op vanwege zijn neusje voor talent en de uitstekende begeleiding van deze veelbelovende schrijvers.

Koester jij bijzondere herinneringen aan Wim Jesse? Deel ze onderaan de pagina met ons. Daar kun je ook een condoleance bericht plaatsen voor de nabestaanden.

Plaats een reactie