Uitvaart Liselore Gerritsen, zangeres en schrijfster is overleden

uitvaart Liselore Gerritsen
uitvaart Des O’Connor

Liselore Gerritsen is op 83-jarige leeftijd overleden. Ze was met name succesvol in de zestiger en zeventiger jaren. Tijdens haar leven was ze enige tijd gehuwd met Paul van Vliet. Het grootste deel van haar leven had ze echter een relatie met producent en bassist Ruud Jacobs. Die stierf vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Theater PePijn in hartje Den Haag

Samen met Paul van Vliet richtte Gerritsen eerst het Leidsch Studenten Cabaret op en later Theatergroep en Theater PePijn. Het betrof een klein maar zeer knus theater in het centrum van Den Haag, waar ruimte was voor ongeveer honderd mensen. In dat theater trad ze zelf vaak op, maar kwamen ook Youp van ’t Hek en Herman Finkers langs. Op het podium verwelkomde ze ook Ramses Shaffy, Herman van Veen en Henk van Ulsen.

Liselore NU

Gerritsen ging in de jaren tachtig solo. In 2004 verscheen haar laatste album dat luisterde naar de titel Liselore NU. Partner Ruud Jacobs tekende nog voor de productie van dit album.

Heb jij speciale herinneringen aan Liselore Gerritsen? Deel die dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte om een ccndoleance bericht te plaatsen voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Liselore Gerritsen, zangeres en schrijfster is overleden”

 1. Beste familie,
  innige deelneming bij dit grote verlies van ons aller Liselore.Ik bewaar de beste herinneringen aan haar!Ik schreef haar dikwijls,zij schreef mij steeds terug.Vanuit Spanje altijd een kaartje met mooie woorden!Op het laatste kreeg ik geen antwoord meer van haar.Van Jurjen hoorde ik dat het niet goed ging.Dat zij in vrede mag rusten,ik blijf aan haar denken,een levenlang!

  Beantwoorden
 2. Dank Liselore, voor je prachtige teksten, je liedjes gezongen met die geheel,eigen stem en dictie. Onbegrijpelijk dat er in de media zo weinig aandacht is besteed aan het overlijden van een zangeres en tekstschrijfster die zoveel moois heeft nagelaten, maar misschien voor een klein publiek.
  Ik was fan vanaf haar optredens in Pepijn, Een klein concert, draaide haar LP’s grijs, “jatte” uit haar boekjes teksten voor gelegenheden. “Geloof, hoop en liefde”, “Met de rug er naar toe” , “Ze zijn zo stilletjes vertrokken” en zoveel meer, ze pasten naadloos is een emotie.
  Na 50 jaar ken ik ze nog uit mijn hoofd. Bij de voorstelling van “De Kaapse Viool” heb ik haar dit wel verteld.
  Op de een of andere manier heb ik “Liselore Nu” blijkbaar gemist, maar de liedjes van de eerste LP zullen daar niet op staan. (Bv “Als de nacht voorbij is”.)
  Wat ik nog van haar heb, zal ik koesteren.

  Beantwoorden
 3. Ongelooflijke bijzondere vrouw met een verrukkelijke stem en uitspraak
  In mijn jeugd grijs gedraaid. Later in Pepijn haar gevolgd en ook met Shaffy
  Ik heb ’t altijd moeilijk gevonden dat de wegen van Paul en liselore zich scheiden
  Dag lieve liselore je blijft in vele harten echt!!!

  Beantwoorden
 4. Dag lieve Liselore, Je was bij ons in de van Lennepweg, bij Eefje, je zuster die vanuit ons huis getrouwd is. En later, ook op een bruiloft, in de aula van het VCL, toen Regine en Huib trouwden. We willen graag weten of Eefje nog leeft, we willen graag contact, zodat jullie en wij bij elkaar blijven.
  Familie van Swinderen, voorheen van Lennepweg 31, Den Haag

  Beantwoorden

Plaats een reactie