Uitvaart Dave Prowse, Darth Vader van Star Wars is overleden

Uitvaart Dave Prowse

Dave Prowse is dood. Prowse genoot grote bekendheid als Darth Vader in de succesvolle Star Wars trilogie. Prowse werd 85 jaar en overleed na een kort ziekbed.

Bekende bodybuilder en gewichtheffer

Aanvankelijk was Prowse een bekende bodybuilder en gewichtheffer. Zijn doorbraak was de vertolking van Darth Vader in Star Wars. Deze films werden uitgebracht tussen 1977 en 1983. Prowse was vanwege zijn indrukwekkende lichaamsbouw uitermate geschikt voor zijn rol. Dat was zijn Brits accent echter niet. Daarom werd de stem van Darth Vader ingesproken door een acteur, James Earl Jones.

Schitterde later ook als Frankenstein in diverse films

Prowse was langer dan twee meter en speelde in 1967 al een rol in een parodie op een James Bond film. Daarnaast speelde hij Frankenstein in de komedie Casino Royale. Daarna mocht hij ook in andere rollen opdraven als Frankenstein, een rol die hem ook al op het lijf geschreven was. Daarnaast schitterde hij in de series Space 1999 en Doctor Who. Na het succes van de Star Wars films bleef hij een bekend gezicht op de Britse televisie als de eerste Green Cross Code Man. Dit personage werd gebruikt in verkeersveiligheidsreclames voor kinderen. Later ontving hij voor die rol zelfs een Koninklijke onderscheiding.

Heb jij speciale herinneringen aan Dave Prowse? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina eveneens ruimte voor het achterlaten van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie