Uitvaart Willy Schmidt, oud-Ajacied en pionier van de schaar overleden

Uitvaart Willy Schmidt

Triest nieuws voor de voetbalwereld. Oud-Ajacied en uitvinder van voetbaltruc ‘De schaar’ Willy Schmidt is namelijk op 93-jarige leeftijd komen te overlijden. De passievolle oud-voetballer was bij veel voetballiefhebbers geliefd. Waaraan Willy Schmidt is overleden, is door de media niet bekend gemaakt. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Willy Schmidt en is er ruimte overgelaten waar je herinneringen aan hem kunt delen met andere lezers. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

Carrière Willy Schmidt

Willy Schmidt werd op 29 oktober 1926 geboren in Alkmaar. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Alcmaria Victrix, wat een Alkmaarse club was. In 1951 verhuisde hij echter naar Eindhoven om daar te gaan werken. Op dat moment sloot hij zich bij EVV Eindhoven aan. Het leuke wat Willy Schmidt daar heeft bereikt is dat hij in 1953/54 landskampioen werd met dat team.

Het jaar na de landstitel werd er in Nederland pas voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Willy Schmidt werd in 1956 voor 42.000 gulden door Ajax overgekocht. Dit bleek een hele goede zet van de Amsterdamse club. Want tijdens Willy Schmidt zijn eerste seizoen bij Ajax werd hij weer kampioen met de ploeg waar hij in speelde.

Willy Schmidt staat erom bekend dat hij de uitvinder van ‘De schaar’ is. Dit is een behendige tactiek om de bal langs een tegenspeler te krijgen. Willy Schmidt vertelde vroeger al dat hij de beweging tijdens zijn tijd in Eindhoven heeft bedacht. Willy Schmidt probeerde de truc aan andere spelers aan te leren, maar dat bleek nog niet zo makkelijk.

Uiteindelijk viel er te discussiëren of Willy Schmidt echt de uitvinder van de schaar was. Er waren al twee andere voetballers waarbij de tactiek al eens eerder was gezien. Een andere bekende voetballer, Piet Keizer, gaf in een interview aan dat hij Willy Schmidt als voorbeeld zag en dat hij de schaar van hem had geleerd. Piet Keizer vond het zo een mooie en effectieve beweging dat hij dat van Willy Schmidt had overgenomen en eigen had gemaakt.

Eind 1950 behoorde Willy Schmidt tot de spelers die mochten vertrekken en weer overgekocht konden worden. Helaas werd hij niet gekozen door een andere club en besloot hij een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten.

Uitvaart Willy Schmidt

Wanneer de uitvaart van Willy Schmidt plaatsvindt is niet bekend. Men weet ook niet of het om een begrafenis of een crematie zal gaan. In tijden van de Coronacrisis dient men extra gezondheidsmaatregelen te nemen. Hierdoor mogen er niet meer dan 30 personen op een uitvaart aanwezig zijn. Willy Schmidt was een heel goede voetballer, een uitvinder op het gebied van tactiek en zal zeker worden gemist. Fans, andere bekende voetballers en sporters betuigen hun medeleven en steun op social media. Willy Schmidt zijn voetbaltechniek ‘De schaar’ is voor velen een voorbeeld geweest.

Condoleren en herinneringen

Er zijn in de media geen verdere details over de uitvaart van Willy Schmidt gedeeld. Men gaat ervan uit dat de uitvaart van Willy Schmidt in besloten kring zal plaatsvinden. Dit komt mede doordat er niet meer dan 30 personen op een uitvaart aanwezig mogen zijn. Het is erg verdrietig om iemand die je liefhad te verliezen. Daarom is het belangrijk dat mensen elkaar blijven steunen in moeilijke tijden en in tijden van verlies en rouw.

Wat is jouw mooiste herinnering aan Willy Schmidt? Heb jij de schaar ook weleens uitgeprobeerd op het voetbalveld? Onderaan deze tekst kan je jouw herinneringen aan deze goede voetballer delen. Je kan ook een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Willy Schmidt graag als de geweldige en fanatieke voetballer die hij was. Hij heeft de schaar als truc en tactiek op de kaart weten te zetten. Willy Schmidt is 93 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie