Uitvaart Mieke Rutte-Dilling, de moeder van Mark Rutte is overleden

Uitvaart Mieke Rutte-Dilling

Mieke Rutte-Dilling is op woensdag 13 mei 2020 overleden. De moeder van onze minister-president Mark Rutte is 96 jaar oud geworden. Mieke Rutte-Dilling woonde al een aantal jaren in een verzorgingstehuis in Den Haag. Afgelopen weken werd bekend dat er een aantal Corona besmettingen in het verzorgingstehuis waar zij woonde waren vastgesteld. Mieke Rutte-Dilling is vlak voor haar dood op het virus getest, maar zij bleek het niet te hebben. In dit artikel lees je alles over haar leven, de uitvaart van Mieke Rutte-Dilling en is er ruimte overgehouden om een condoleance bericht voor haar familie en nabestaanden achter te laten.

Over het leven van Mieke Rutte-Dilling

Mieke Rutte-Dilling ken je waarschijnlijk door haar zoon en onze minister-president Mark Rutte. Mark Rutte is jarenlang mantelzorger voor haar geweest. Mieke Rutte-Dilling verloor haar man eind jaren 80 en is de jaren daarna altijd weduwe gebleven. De laatste jaren woonde Mieke Rutte-Dilling in een verzorgingstehuis in Den Haag. Helaas kon Mark Rutte zijn moeder in de weken voor haar dood, door toedoen van het Coronavirus, niet meer opzoeken.

De vader en moeder van Rutte ontmoette elkaar op een bijzondere manier. De vader van Mark Rutte was eerst namelijk met de zus van Mieke Rutte-Dilling getrouwd. Helaas overleed zij in een Jappenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vader van Mark Rutte besloot na de oorlog weer in Nederland te gaan wonen. Eenmaal aangekomen klikte het zo goed met het jongere zusje van zijn overleden vrouw, dat hij besloot om met Mieke Rutte-Dilling te trouwen.

De vader en moeder van Mark Rutte hadden een leeftijdsverschil maar dit hield de liefde tussen beiden niet tegen. Samen kregen ze nog een aantal kinderen, waar Mark Rutte de jongste van is.

Uitvaart Mieke Rutte-Dilling

Mieke Rutte-Dilling overleed op woensdag 13 mei 2020. De familie Rutte en andere nabestaanden hebben op vrijdag 22 mei 2020 in besloten kring afscheid van haar genomen. Het overlijden van Mieke Rutte-Dilling kwam volgens de familie niet onverwachts. Zij heeft de mooie leeftijd van 96 jaar mogen bereiken. Minister-president Rutte heeft op de dag van het overlijden van zijn moeder een crisisberaad over de Coronacrisis bijgewoond. Mark Rutte liet weten dat de uitvaart van Mieke Rutte-Dilling in besloten kring plaatsvond. Mark Rutte liet weten dat hij en anderen met hem, dankbaar zijn dat zij Mieke Rutte-Dilling zo lang bij zich mochten hebben. Zijn familie hoopt dat zij in de komende periode het gemis van Mieke Rutte-Dilling in alle rust met elkaar kunnen verwerken.

Op social media wordt er op grote schaal meegeleefd met onze premier. Men wenst hem en zijn familie sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies. Op Twitter wordt onder andere door PVV-leider Geert Wilders een steunbetuiging voor Mark Rutte geuit.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Mieke Rutte-Dilling heeft in besloten kring plaatsgevonden. Familieleden waren op de uitvaart van Mieke Rutte-Dilling aanwezig. Door de huidige Coronacrisis mogen er niet meer dan 30 personen op een uitvaart aanwezig zijn. Ondanks dat er een virusuitbraak in het tehuis waar Mieke Rutte-Dilling woonde plaatsvond, laat de RVD weten dat zij niet aan de gevolgen van het virus is komen te overlijden. Vlak voor haar dood werd zij namelijk negatief getest op het virus. Wat de doodsoorzaak van Mieke Rutte-Dilling is, is niet in de media bekend gemaakt.

Heb jij herinneringen aan Mieke Rutte-Dilling? Dan kun je deze onderaan dit bericht met ons delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Mieke Rutte-Dilling graag als een lieve, warme vrouw. Mieke Rutte-Dilling is 96 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

8 gedachten over “Uitvaart Mieke Rutte-Dilling, de moeder van Mark Rutte is overleden”

 1. Beste Mark en familie,

  Gecondoleerd met het overlijden van uw/ jullie moeder.
  Wat fijn dat jullie zolang van elkaar hebben mogen genieten.
  Het gemis zal dan ook groot zijn.
  Heel veel sterkte gewenst!
  Hartelijke groeten,
  Heleen en familie

  Beantwoorden
 2. Beste Mark

  Ik heb enorm veel waardering voor de manier waarop je je tijdens de Corona crisis als leider manifesteert, en ook begrijp ik dat je ook nog mantelzorg op je hebt genomen en soms ook nog op een vmbo school les geeft. Dat doet me deugd als schoolleider en van binnen juf. Wat een kracht! Ik wens je en jouw familie heel veel sterkte met het verlies van je moeder. Met je moeder gaat er een stukje mee van jezelf maar aan de andere kant, als je een stukje van haar meeneemt, geeft dat ook kracht.

  Beantwoorden
 3. Lieve Mark,

  Toen ik je in de vroegere jaren van je politieke loopbaan aanschouwde,,,dacht ik,,,,oh ja,,,da’s nog zo’n VVD type,,,,maar gaandeweg door de jaren heen zag ik hoe jij je ambacht met ’twee handen’ vasthield en je best deed om het voor iedereen zo leefbaar te maken. Uw moeder heb ik niet persoonlijk gekend, maar als ik naar jou kijk Rutte, dan heb ik er geen twijfels over dat zij een warm en liefdevol persoon was.

  Rutte,,,,,focus on ‘building the new’,,,,,en samen staan we sterk.

  Beantwoorden

Plaats een reactie