Prachtig eerbetoon door vrienden voor verongelukte surfer Max

Eerbetoon
Prachtig eerbetoon voor verongelukte surfer Max © Dan Phiffer / Flickr – met wijzigingen

Het strand van Muiderberg stond zondagavond 17 mei 2020 stil bij het verlies van Max Verheijen. De 22-jarige passievolle surfer verongelukte eerder samen met een groep vrienden op zee. Scheveningen is in diepe rouw om de dood van de vijf mannen. De veranderende stroming en het schuim op zee zorgde ervoor dat de groep niet meer aan land kon komen. Reddingswerkers zijn dagenlang bezig geweest om de groep op te sporen. Nu is er een prachtig eerbetoon voor Max gehouden.

Een paddle out voor hun overleden maatje en beste vriend

Een paddle out is een eerbetoon aan een overleden surfer. Andere surfers gaan op dat moment samen het water op en staan stil bij het verlies van een kameraad. De media sprak een aantal deelnemers en stuk voor stuk vertelden zij dat het erg indrukwekkend was. Een vriend van Max liet weten dat hij het erg fijn vond om iedereen bij elkaar te hebben en steun te vinden binnen de hechte groep.

De Paddle out vond plaats in het water bij het strand van Muiderberg. Op het strand waren andere mensen en toeschouwers getuige van het mooie eerbetoon op het water. Het is vreselijk dat een jong persoon opeens weggerukt wordt van zijn familie, vrienden en zijn leven.

De vrienden van Max laten weten dat hij vol charisma zat, een hart van goud had en dat hij veel mensen om zich heen had verzameld. Al deze mensen heeft hij geraakt en het is mooi om te zien dat zij nu steun bij elkaar vinden. Max zal nooit vergeten worden.

Nog één jongeman vermist

Op dit moment zijn vier van de vijf verongelukte surfers herenigd met hun familie en nabestaanden. De 23-jarige Mathijs is helaas nog steeds niet teruggevonden op zee. Eerder wilden de reddingswerkers de zoekmissie naar zijn lichaam staken. Toch wordt er doorgegaan, zodat ook Mathijs een mooi afscheid kan krijgen. Het is logisch om in te denken dat zijn familie hem graag met hen herenigd ziet worden.

Eerder wilde de vrienden en familie van de eveneens omgekomen Sander en Joost al een paddle out voor de heren organiseren. Dit eerbetoon werd echter uitgesteld omdat het voor hen niet goed voelt dat Mathijs nog niet terecht is. Wellicht dat zij het eerbetoon op een later moment uitvoeren.

Herinneringen aan een mooi eerbetoon?

Heb jij ook weleens een prachtig eerbetoon voor een overledene meegemaakt? Wat is jou van dat moment altijd bijgebleven? Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl delen wij graag op welke mogelijke manieren men afscheid kan nemen van een dierbare. Onderaan dit bericht is er ruimte overgelaten waar je een herinnering aan een eerbetoon kunt delen. Misschien brengt het anderen op ideeën om hun dierbare een prachtig eerbetoon te bieden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie