Uitvaart Trini Lopez, de Mexicaans-Amerikaanse zanger is overleden

Uitvaart Trini Lopez

De Mexicaans-Amerikaanse zanger en gitarist Trini Lopez is op 83-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De zanger had een aantal leuke en grote hits gedurende zijn muzikale carrière. Je kent hem wellicht van de nummers La Bamba en If I Had A Hammer. Trini Lopez overleed in Californië in een ziekenhuis in Palm Springs. Zijn zakenpartner en collega Joe Chavira liet aan de media weten dat zijn overlijden te wijten is aan het coronavirus. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Trini Lopez en is er ruimte overgelaten om herinneringen aan hem te delen en/of een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

De carrière van Trini Lopez

Trini Lopez, geboren als Trinidad Lopez III, werd in 1937 geboren in het Texaanse Dallas. De Amerikaan was van Mexicaanse komaf en was altijd al in muziek geïnteresseerd. Doordat hij uit een arme familie kwam, was er niet genoeg geld aanwezig om Trini Lopez zijn opleiding te betalen. Hij heeft de middelbare school nooit afgemaakt. Zijn leven veranderde toen zijn vader hem een tweedehands gitaar gaf. Trini Lopez kreeg gitaarles van zijn vader en hij had direct zijn passie gevonden.

In 1963 scoorde hij zijn eerste grote hit met het lied If I Had A Hammer. In 25 verschillende landen kwam hij op de eerste plaats in de hitlijsten binnen. Zelfs in Nederland stond Trini Lopez op nummer 1 in de eerste editie van Tijd Voor Teenagers Top 10 van de VARA.

De hit stond op het debuutalbum van Trini Lopez wat door het label Reprise Records, onder leiding van Frank Sinatra, werd uitgegeven. Het nummer La Bamba, wat ook op zijn debuutalbum stond werd ook een grote hit. Verder kun je Trini Lopez kennen van de liedjes Adalita, Kansas City en This Land Is Your Land.

Tijdens zijn muzikale carrière speelde Trini Lopez ook in een aantal films mee als acteur. De bekendste film waarin hij een rol had was The Dirty Dozen.

Trini Lopez heeft gedurende zijn leven altijd van zijn optredens genoten. Hij vond dit zo leuk om te doen dat hij zelfs op oudere leeftijd nog optrad. In 2005 maakte hij onderdeel uit van een benefietconcert voor de slachtoffers van de Tsunami. En in 2013 trad hij nog op tijdens de concertreeks van André Rieu in Maastricht.

Uitvaart Trini Lopez

De collega en zakenpartner van Trini Lopez, Joe Chavira, liet in de media weten dat de mannen samen een nieuw nummer hadden opgenomen. Zij wilden hiermee geld inzamelen voor de voedselbank waar alle getroffen gezinnen door de coronacrisis terecht kunnen. Helaas overleed Trini Lopez zelf aan de gevolgen van het virus. Wanneer de uitvaart van Trini Lopez plaatsvindt is niet bekend. Daardoor is het ook nog niet duidelijk of er een herdenkingsmoment voor de zanger zal worden gehouden.

Er is in de media gedeeld dat er recent een documentaire over Trini Lopez is opgenomen en gemaakt. Deze documentaire zal in 2021 uitkomen.

Condoleren en herinneringen

Trini Lopez had zijn passie in het gitaarspel en zingen gevonden. Na de jaren 60 scoorde hij geen grote hits meer maar hij is altijd nieuwe muziek blijven produceren. Wanneer de uitvaart van Trini Lopez plaats zal vinden is in de media nog niet bekend gemaakt.

Wat zijn jouw herinneringen aan Trini Lopez? Welke liedjes doen iets met je of waar heb je een mooi verhaal bij? Onderaan dit bericht kun jij jouw herinnering aan Trini Lopez delen. Verder kun je ervoor kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Trini Lopez als de getalenteerde gitarist, zanger, componist en doorzetter die hij was. Trini Lopez is 83 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie