Uitvaart Tineke Verburg, de oud-presentatrice is overleden

Uitvaart Tineke Verburg

De oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is op zaterdag 13 juni 2020 in Amsterdam overleden. Tineke Verburg was al enige tijd ziek maar wilde dit niet in de media bekend maken. Slechts een select groepje mensen wisten van haar situatie af. Je kunt haar kennen als omroepster en presentatrice van de programma’s TROS Triviant en TROS Aktua. In dit artikel lees je alles over haar carrière, de uitvaart van Tineke Verburg en is er ruimte overgelaten om een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achter te laten. Je kunt ook een herinnering aan Tineke Verburg achterlaten.

De carrière van Tineke Verburg

Christine Maria Verburg, roepnaam Tineke, werd op 25 februari 1956 in Utrecht geboren. Zij was de jongste dochter en kwam uit een gezin met zes kinderen. Nadat Tineke Verburg haar middelbare school afsloot, koos zij ervoor om een tijdje in de reclame- en reiswereld werkzaam te zijn.

In 1979 startte Tineke Verburg haar carrière bij de TROS, waar zij tv-omroepster werd. Na een aantal jaar begon Tineke Verburg met het presenteren van diverse programma’s. Deze televisieprogramma’s hadden ondernemers en ondernemen als onderwerp. TROS Aktua kreeg door de jaren heen meerdere spin-offs. In 1994 speelde Tineke Verburg zelfs een gastrol in een aflevering van Bassie en Adriaan.

Na al deze programma’s ging ze ook wat meer de spelshow programma’s tegemoet. Zo presenteerde Tineke Verburg TROS Triviant en Tien Voor Taal. Tineke Verburg werkte tot 2001 bij de TROS. Hierna stapte zij over naar RTL. Ze begon opnieuw met het maken van zakelijke programma’s zoals Nederland in bedrijf.

Naast haar tv-carrière gaf Tineke Verburg ook nog media- en presentatietrainingen aan particulieren en bedrijven. Gedurende haar leven schreef ze samen met Robert Blom een boek voor startende ondernemers: Jong in Zaken genaamd. In 2010 startte ze samen met Peter de Bie op Radio 1 een praatprogramma. Je kunt dus wel stellen dat Tineke Verburg veel kwaliteiten en talent had, aangezien zij zoveel verschillende zaken tot een succes wist te maken.

In 2015 keerde Tineke Verburg terug op tv met het programma Supervrouwen. Hierin stonden succesvolle vrouwelijke ondernemers centraal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOYwt6r_WNE

Uitvaart Tineke Verburg

Wanneer de uitvaart van Tineke Verburg plaatsvindt is niet bekend. Men weet ook niet of zij voor een crematie of een begrafenis heeft gekozen. Haar overlijden is namens de familie door de AVROTROS in de media bekend gemaakt. Tineke Verburg was al enkele maanden ziek maar zij wilde dit niet bekend maken wanneer zij nog in leven was. Een select groepje mensen wist van haar moeilijke situatie af. Haar dood komt hard aan in omroepland. Veel oud-collega’s en andere bewonderaars uiten hun medeleven op social media.

De AVROTROS beschrijft dat Tineke Verburg een graag geziene gast bij het Nederlandse publiek was. Zij kwam tijdens haar carrière velen huiskamers binnen en de mensen waren vooral gek op de uitgesproken truien die Tineke Verburg op televisie droeg. Ze zal erg worden gemist.

Condoleren en herinneringen

Tineke Verburg heeft een mooie en lange carrière achter de rug. Gedurende haar leven kreeg zij een zoon en hij maakte op zijn beurt een liefhebbende oma van haar. Wanneer de uitvaart van Tineke Verburg precies plaatsvindt is niet bekend. Het overlijden van Tineke Verburg kwam onverwachts en veel mensen waren geschokt omdat zij niet wisten dat ze ziek was.

Wat is jouw mooiste herinnering aan Tineke Verburg? Heb je haar programma’s weleens gezien? Aan het einde van dit bericht kan je jouw herinneringen aan deze doorgewinterde presentatrice delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor haar familie en nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Tineke Verburg graag als de passievolle, interessante en buitengewoon goede presentatrice die zij was. Tineke Verburg is slechts 64 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

10 gedachten over “Uitvaart Tineke Verburg, de oud-presentatrice is overleden”

 1. M’n klasgenootje op het Bruynelyceum is niet meer. Zo triest. Veel te jong overleden. Als ik m’n ogen dichtdoe zie ik haar nog naast mij zitten bij Franse les………ze zat een beetje te spieken!t Aartsen

  Beantwoorden
 2. Diep geschokt………..Ik.ben sinds zaterdagavond totaal neergeslagen…heel veel sterkte aan familie en vrienden….en Tineke…….jij zal altijd in diep mijn hart blijven …..R.I.P. Tyno

  Beantwoorden
 3. Kende Tineke al zo veel jaren, toen ze de presentatie verzorgde van de paardendagen in Utrecht waar haar vader voorzitter van was, vaak ook toen met haar moeder gesprekken , en dat auto ongeluk van haar broer, en ook wie haar truien breide ,Later in mijn horeca werk kwam ik Tineke vaak tegen waar zij van een evenement gastvrouw was en ook bij gala avonden en grote diners. Tineke was een vrouw die je zag staan daar stond een hele Charmante Dame.
  Tineke , ga nu maar fijn rusten, slaap maar lekker door ,
  Groetje Lucas of zoals jij mij noemde meneer Luc.
  Dank voor al jou moois .

  Beantwoorden
 4. Je bent altijd op mij overgekomen als een beschaafde intelligente en zelfstandige vrouw. Dat heb ik altijd kunnen waarderen en dat maakte je ook zo speciaal. Voor mij was het toch wel een schok toen het nieuws over het overleiden bekend werd gemaakt. Dit is toch een gemis. Wens je zoon en naasten veel sterkte en kracht de komende tijd.
  Eric

  Beantwoorden
 5. Lieve Tineke een legende is heengegaan! Je was een topvrouw zoals jij, zal er geen tweede zijn bedankt voor je aanwezigheid! Rust zacht!🥀

  Beantwoorden
 6. Beste Tim en rest familie Tineke. Ik heb een aantal opnames mee mogen maken van het programma Nederland in bedrijf in het WTC Amsterdam. Ik ben in contact gekomen
  door de trotse vader van Tineke.
  Ook paar keer haar familie mogen ontmoeten. Wat een ongelooflijk aardige vrouw
  en wat ben ik geschrokken van dit droevige bericht.
  Ik wens jou, Tim, en de rest van haar familie heel veel sterkte toe dit verlies te dragen.

  Beantwoorden
 7. lieve Tineke
  ik ken je natuurlijk vooral van tros Triviant
  en tros aktua ik heb van je genoten lieve schat!
  met je lieve stem en je humor ik zal je missen,ik mis je al
  maar ik zal je nooit vergeten je zit voor altijd in m,n hart
  ook al was ik niks van je maar het is net als met prinses Diana
  je was gewoon een vriendin zo beschouwde ik jou,we hebben een vriendin verloren
  rust zacht lieverd!!

  Beantwoorden
 8. Lieve Tinke,

  De trouwalbum kwam weer eens te voorschijn en dan zien wij jou weer op de foto staan.
  Alweer 2 jaar geleden dat jij de strijd verloren bent onbegrijpelijk de tijd gaat zo hard.
  Maar nog steeds in onze gedachten

  Beantwoorden

Plaats een reactie