Uitvaart Ilona Lucassen, de veelbelovende judoka is overleden

uitvaart Ilona Lucassen

De sportwereld is geraakt door het verlies van Ilona Lucassen. De judoka overleed vrijdag 12 juni 2020 op 23-jarige leeftijd. Haar overlijden werd door de Judo Bond Nederland (JBN) bekend gemaakt op hun site. De judoschool van Ilona Lucassen laat een emotioneel facebookbericht voor haar achter. Ilona Lucassen was een veelbelovende judoka. In dit artikel lees je alles over haar carrière de uitvaart van Ilona Lucassen en heb je ruimte om een herinnering aan haar te delen. Onderaan dit bericht kan je een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achterlaten.  

De carrière van Ilona Lucassen

Ilona Lucassen werd op 24 mei 1997 in het Brabantse Geldrop geboren. Sinds 2016 werd zij als judoka geselecteerd voor de Nederlandse selectie bij Sportcentrum Papendal. Hier trainde zij om zich klaar te maken voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het hoogtepunt van haar sporterscarrière was in 2018 toen zij in Den Haag een bronzen medaille won. Zij versloeg Marhinde Verkerk toen tijdens de Judo Grand Prix in het halfzwaargewicht tot 78 kilo. Het mooie aan deze overwinning was dat Ilona Lucassen op dat moment op de 78e plek op de wereldranglijst stond, maar ze de nummer 5 Marhinde Verkerk toch wist te verslaan. Op die manier verraste zij alle aanwezigen en zette zij zichzelf op de kaart.

Gedurende haar carrière als judoka raakte zij één keer ernstig geblesseerd. Ilona Lucassen scheurde haar enkelbanden in 2016 tijdens het EK voor de Junioren in Málaga. De jonge veelbelovende sporter nam een jaar de tijd om te herstellen en begon in 2017 opnieuw met wedstrijden en toernooien.

In 2018 kende zij nog een mooie overwinning toen zij zilver won met een gemixt team wat aan het EK in Rusland meedeed. Ook in 2019 wist zij goud te behalen op de Continental Open in Estland. Ilona Lucassen zal erg worden gemist!

Uitvaart Ilona Lucassen

Wanneer de uitvaart van Ilona Lucassen is niet bekend. Haar judoschool Van Horssen in Geldrop laat op hun facebook-pagina een bericht voor Ilona Lucassen achter. Hier is te lezen dat Ilona Lucassen zichzelf van het leven heeft beroofd. De Brabantse judoschool hoopt dat Ilona Lucassen nu de rust zal vinden waar zij naar op zoek was. Zij lieten weten dat Ilona Lucassen met zichzelf in de knoei zat en daarom voor zelfmoord heeft gekozen. Meerdere mensen zijn geschrokken door haar plotselinge en veel te vroege dood. Men uit massaal hun steunbetuigingen voor de familie, vrienden en andere nabestaanden van Ilona Lucassen.

Condoleren en herinneringen

Ilona Lucassen was een veelbelovende en hardwerkende judoka. Zij had zichzelf al meerdere keren op verschillende toernooien en kampioenschappen laten zien. Helaas koos zij ervoor om niet verder te leven. Wanneer de uitvaart van Ilona Lucassen precies plaatsvindt is niet gedeeld. De dood van de jonge sporter kwam onverwachts en men plaatst steunbetuigingen voor haar familie op social media. Iedereen wenst hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Wat is jouw herinnering aan Ilona Lucassen? Heb je haar weleens in actie gezien? Of heb je het wellicht weleens tijdens een wedstrijd of toernooi tegen haar op moeten nemen? Aan het einde van dit bericht kan jij jouw herinnering aan Ilona Lucassen delen. Er is ook ruimte om een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Ilona Lucassen graag als de krachtige, gedreven en opkomende judoka die zij was. Ilona Lucassen is slechts 23 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Ilona Lucassen, de veelbelovende judoka is overleden”

  1. Ik wens de nabestaanden van Ilona heel veel sterkte en moed toe in deze donkere tijden, het verlies van Ilona wordt gevoeld door het hele Judo bond, jong en oud. Ze zal voor altijd in ons geheugen blijven en voortleven in onze sport.

    Beantwoorden
  2. Lieve Ilona, ik heb je leren kennen tijdens judotrainingen in Tilburg. Daar, maar ook daarna zag ik je groeien als een “vechter’. Dat ging je goed af. Daarom verraste je me ontzettend dat je je innerlijke gevecht heb moeten opgeven. Ik, wij allemaal zullen die gulle lach missen. Ik wens de nabestaanden ongelooflijk veel sterkte met het verwerken van dit onwaarschijnlijke verlies. Gr Bert

    Beantwoorden

Plaats een reactie