Uitvaart Roy Horn, Roy van illusionisten duo Sigfried & Roy is overleden

Uitvaart Roy Horn

Roy Horn, lid van het illusionisten duo Sigfried & Roy is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Roy Horn overleed in Las Vegas nadat hij met een Coronabesmetting in het ziekenhuis was opgenomen. Zijn management heeft zijn overlijden in de media bekendgemaakt. Roy Horn was wereldwijd bekend door zijn magische shows met exotische dieren. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Roy Horn en is er ruimte overgelaten waar je herinneringen aan deze geweldige illusionist kunt delen. Er is ook een mogelijkheid om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

Carrière Roy Horn

Roy Horn werd op 3 mei 1944 in het Duitse Nedersaksen geboren. Tijdens zijn jeugd groeide Roy Horn op tussen de exotische dieren. Hierdoor had hij een voorliefde voor grote katachtigen. Het verhaal over de ontmoeting van Siegfried & Roy is een grappige anekdote. Beide heren werkten op een Duits cruiseschip. Siegfried deed naast zijn werk als cabin steward ook een aantal goocheltrucs om de gasten aan boord te vermaken. Roy daarentegen was ober en had een cheeta op het schip meegesmokkeld. Het idee om de cheeta en de goocheltrucs met elkaar te combineren was een geniale zet. Helaas was de directeur van het cruiseschip er niet zo blij mee en werden beide heren ontslagen.

Dit liet hen niet tegenhouden want Siegfried & Roy besloten om iets met dit idee van wilde dieren en illusionisme te doen. Zij pakten het meteen groots aan en vertrokken naar Las Vegas. In 1972 al werd hun show uitgeroepen tot beste show van het jaar. Hun successen bleven volgen en op een gegeven moment werd het duo door de manager van The Mirage gecontacteerd. Siegfried & Roy werden ingehuurd om in dit hotel op te treden tegen het bedrag van 57,5 miljoen dollar per jaar. In 2000 tekende het duo hun levenslange contract met het hotel om hun shows daar exclusief uit te blijven voeren.

Het bizarre verhaal over het ongeluk van Roy Horn

Siegfried & Roy kregen in 2003 de World Entertainment Award uitgereikt. Dit was de kers op de taart voor de heren en zij hadden nog veel ideeën voor shows en nieuwe trucs. Helaas sloeg in datzelfde jaar het noodlot voor Roy Horn toe. Op zijn 59e verjaardag ging het tijdens een uitverkocht optreden helemaal mis toen een witte tijger Roy Horn aanviel. Roy Horn werd in zijn schouder gebeten en liep levensbedreigende verwondingen op. Wonder boven wonder overleefde Roy Horn de aanval maar hij was deels verlamd.

Het ongeluk kent verschillende verhalen, Roy Horn zegt dat zijn tijger hem wilde redden en hem daarom als een welpje bij zijn nekvel het podium af wilde dragen. De tijger kon niet weten dat Roy Horn geen nekvel of dikke vacht op die plek had. Ooggetuigen zeiden dat de tijger in eerste instantie niet doorbeet en zich rustig hielt. Pas wanneer andere medewerkers op de tijger sprongen en met een brandblusser aankwamen, raakte het dier in paniek.

Roy Horn besloot het dier niet af te laten maken. De tijger overleed in 2014 op 17-jarige leeftijd. Roy Horn kon pas in 2006, 3 jaar na de aanval weer praten en lopen. Al die tijd was Siegfried er voor hem geweest om hem tijdens zijn revalidatie bij te staan. Het duo Siegfried & Roy heeft na dit ongeluk besloten om nooit meer op te treden.

Uitvaart Roy Horn

Wanneer de uitvaart van Roy Horn plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Veel andere bekende illusionisten uiten via social media hun verdriet over het overlijden van Roy Horn. Zijn beste vriend en illusionistenpartner Siegfried Fischbacher laat weten dat de wereld één van de grootste illusionisten is verloren. Daarnaast geeft hij aan dat hij ook zijn allerbeste vriend heeft verloren. Siegfried laat weten dat er geen Siegfried kan zijn zonder Roy en er ook geen Roy kan zijn zonder Siegfried. De twee waren jarenlang onafscheidelijk en hebben samen erg mooie momenten mee kunnen maken.

Een andere illusionist die zijn medeleven betuigd is Hans Klok. De Nederlandse illusionist is en was ook goed bevriend met Roy Horn en Siegfried Fischbacher. Beide heren hebben Hans Klok geïnspireerd vanaf het begin van zijn carrière en zullen dat volgens Hans Klok ook altijd blijven doen.

Condoleren en herinneringen

Er is in de media niets over de uitvaart van Roy Horn gedeeld. Door de huidige Coronacrisis zal de uitvaart van Roy Horn hoogstwaarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Bij de bekendere persoonlijkheden die in deze periode overlijden, spreekt men vaak wel over een groots eerbetoon wanneer dat met oog op het Coronavirus weer mogelijk is. Of men dit voor Roy Horn gaat organiseren is niet duidelijk. Veel fans, oud-collega’s en vrienden van de wereldberoemde illusionist uiten hun verdriet en medeleven op social media.

Wat zijn jouw herinneringen aan Roy Horn? Heb jij weleens een show van het bekende duo in Las Vegas gezien? Onderaan dit artikel is er ruimte om herinneringen aan Roy Horn te delen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een condoleance bericht voor zijn familieleden en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Roy Horn graag als het grote illusionistische talent wat hij was. Roy Horn was een ongekende showbizzman en heeft Las Vegas en de optredens die daar nu gegeven worden naar een hoger niveau gebracht. Roy Horn is 75 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie