Uitvaart Little Richard, Rock-‘n-Roll legende is overleden

Uitvaart Little Richard

Little Richard is op 87-jarige leeftijd overleden nadat hij niet van zijn botkanker heeft kunnen herstellen. Het Rock-‘n-Roll icoon besloot na een heupoperatie jaren terug al om uit de publiciteit te stappen. Zijn zoon heeft het overlijden van Little Richard aan het blad Rolling Stone bekendgemaakt. De populaire zanger staat bekend als de grondlegger van de Rock-‘n-Roll en was erg belangrijk in dit muziekgenre. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Little Richard en is er ruimte om herinneringen aan dit muzikale talent te delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

Carrière Little Richard

Richard Penniman, geboren op 5 december 1932 in het Amerikaanse Macon, was het derde kind uit een gezin van maar liefst zestien gezinsleden. In zijn jonge jaren kwam hij met muziek in aanraking doordat hij graag naar de kerk ging. In 1951 werd hij tijdens een talentenjacht ontdekt. Helaas kwamen daar verder nog geen hitjes uit.

In 1955 begon Rock-‘n-Roll steeds populairder te worden en op dat moment greep Little Richard zijn kans. Door zijn opzwepende manier van zingen en er af en toe een rauw randje aan toe te voegen, eigende hij de muziekstijl compleet naar zich toe. Mensen gingen los op zijn hits als Tutti Frutti, Lucille en Long Tall Sally. Stuk voor stuk behaalde de zanger gouden platen met deze ware hits.

In de begintijd van de Rock-‘n-Roll werden de teksten en muziekstijl van de artiesten in dit genre als een bedreiging voor Gods wil gezien. In 1957 besloot Little Richard zich dan ook tijdelijk terug te trekken. Uiteindelijk maakte Little Richard in 1962 een comeback door een Britse tournee te doen. Hij mocht The Beatles en The Rolling Stones tot zijn persoonlijke fanclub benoemen. Little Richard maakte nog een aantal platen en bracht ook wat gospelplaten uit.

Verder voelde hij zich thuis in de kerk, Little Richard stak veel tijd in het zijn van een goede predikant. Het moeilijkste moment in zijn gehele carrière was toen hij besloot om uit de kast te komen, ongeacht of hij zijn religieuze kant dan kwijt zou raken. Little Richard kreeg nooit kinderen maar via de kerk adopteerde hij een jongen die een echte zoon voor hem was.

In 1986 werd Little Richard als één van de eerste artiesten ooit toegelaten tot de Rock And Roll Hall of Fame. In 2003 trad hij toe tot de Songwriters Hall of Fame. Dat was nog niet het laatste wat Little Richard zou bereiken want in 2008 kreeg hij zijn eigen ster in de Music City Walk of Fame.

Uitvaart Little Richard

Wanneer de uitvaart van Little Richard plaatsvindt is niet met de media gedeeld. De zoon van Little Richard heeft aan Rolling Stone bekendgemaakt dat zijn vader op 9 mei 2020 is komen te overlijden. Op social media worden steunbetuigingen voor de familie en andere nabestaanden van de zanger gedeeld. Men gaat ervan uit dat de zanger een afscheid in besloten kring krijgt. De privacy van de familie en andere nabestaanden van Little Richard wordt gewaarborgd en men gunt hen tijd om dit grote verlies te verwerken.

Condoleren en herinneringen

Er is in de media niets over de uitvaart van Little Richard bekendgemaakt. Doordat de Coronacrisis nog steeds voortduurt, gaat men ervan uit dat de uitvaart van Little Richard in besloten kring zal plaatsvinden. Fans en oud-collega’s en vrienden van de zanger geven hem via social media een waardig eerbetoon en afscheid. Wat zijn jouw leukste herinneringen aan Little Richard? Heb jij weleens op zijn nummers gefeest en gedanst? Welk lied vond jij het beste? Aan het einde van dit artikel kan jij jouw herinneringen aan Little Richard delen. Er is ook ruimte overgelaten om een condoleance bericht voor zijn familie en nabestaanden achter te laten.

Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Little Richard graag als het grote muzikale talent wat hij was. Little Richard was een ongekende showbizzman en heeft ervoor gezorgd dat andere artiesten geïnspireerd raakte door zijn nummers en muziek. Er zou geen Rock-‘n-Roll zijn geweest zonder Little Richard. Little Richard is 87 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Little Richard, Rock-‘n-Roll legende is overleden”

  1. Since ip was 11 years old,i am now 74 i was a big fan,i saw him in belgium twice,even his gospels i liked very much,may he rest in peace Patrick

    Beantwoorden

Plaats een reactie