Uitvaart Florian Schneider, Kraftwerk-oprichter en bandlid is overleden

Uitvaart Florian Schneider, Kraftwerk-oprichter en bandlid is overleden
Florian Schneider van Kraftwerk overleden © Danielle Dalledonne / Flickr – geen wijzigingen

Florian Schneider kun je kennen van de wereldberoemde band Kraftwerk. De mede-oprichter en oud-bandlid is op woensdag 6 mei 2020 op 73-jarige leeftijd komen te overlijden. Zijn familie heeft het droevige nieuws met de media gedeeld. Helaas is er verder nog niets bekend over zijn dood, de doodsoorzaak is onduidelijk. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Florian Schneider en is er ruimte overgelaten om een herinnering aan hem te delen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

Carrière Florian Schneider

Florian Schneider werd op 7 april 1947 geboren in het Duitse Öhningen-Katterhorn. Dit kleine dorpje ligt in de buurt van het Bodenmeer. Wanneer de kleine Florian Schneider 3 jaar oud is, besluiten zijn ouders om naar Düsseldorf te verhuizen. Volgens goede vrienden van Florian Schneider kwam hij uit een goede en welvarende familie. Florian Schneider had zelfs een zwembad in zijn tuin.

Florian Schneider begon op het gymnasium maar hij bracht meer tijd door met zijn passie voor muziek dan met zijn huiswerk. Hij presteert zo slecht dat hij op een kostschool speciaal voor moeilijk lerende kinderen zijn diploma dient te behalen. Hierna mag hij eindelijk doen wat hij leuk vindt. Florian Schneider start met pianolessen op het Robert Schumann-conservatorium.

In 1967 treedt Florian Schneider voor het eerst toe in een band, hij is fluitist bij Pissoff. Hij speelde te harde muziek wat niet bij het publiek aansloot. Hierna speelde hij fluit met Klaus Doldinger, die een jazzalbum opnam. Bij de opname van de jazzmuziek ontmoet Florian Schneider zijn toekomstige producer Conny Plank.

Toen hij pianist Ralf Hütter ontmoette, speelde Florian Schneider al dwarsfluit, elektrische gitaar en viool. Het duo bracht in 1970 hun eerste album Tone Float onder de bandnaam Organisationuit. Een half jaar na de release van het album veranderen zij de naam van de band in Kraftwerk. Deze naam is te danken aan de eerste synthesizer die Florian Schneider op dat moment had gekocht.

Kraftwerk brak in 1974 wereldwijd door met hun hit Autobahn. Florian Schneider was 40 jaar lid van de band maar besloot in 2008 om eruit te stappen. In 2014 was er een hereniging, toen ontving Kraftwerk een Grammy voor heel hun repertoire. De hit Autobahn is nu toegevoegd aan de Grammy Hall of Fame.

In zijn laatste jaren leefde Florian Schneider een teruggetrokken leven. Al was muziek nog steeds belangrijk voor hem en trad hij hier en daar nog wel op. Zo deed hij in 2014 de muziek voor een modeshow van G Star Raw verzorgen.

Uitvaart Florian Schneider

Wanneer de uitvaart van Florian Schneider plaatsvindt is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de regels omtrent uitvaarten, begrafenissen en crematies aangepast zijn. Door de huidige Coronacrisis is het voor nabestaanden onmogelijk om een groots afscheid te verzorgen. Er mogen maximaal 30 personen op een uitvaart aanwezig zijn. De uitvaartbranche wordt echter steeds creatiever. Men kan nu steeds vaker online meekijken met de uitvaart, zodat er toch afscheid van de overledene kan worden genomen. Florian Schneider was een belangrijk icoon in de muziekwereld, hij zal erg worden gemist.

Condoleren en herinneringen

Er is in de media niets over de uitvaart van Florian Schneider gedeeld. De familie en nabestaanden van Florian Schneider nemen hoogstwaarschijnlijk in besloten kring afscheid van hem. Fans betuigen hun steun en condoleance berichten via social media. Ook andere artiesten wensen de familie en vrienden van Florian Schneider veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Wat zijn jouw herinneringen aan Florian Schneider? Was of ben jij groot fan van Kraftwerk? Welk lied of welke muziek is jou bijgebleven? Aan het einde van dit bericht kan jij jouw herinnering aan Florian Schneider delen. Er is ook ruimte om een condoleance bericht voor hem achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl denkt graag aan Florian Schneider terug als het grote muzikale talent wat hij had en was. Hij was een belangrijk persoon in de wereld van de elektronische muziek. Florian Schneider is 73 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie