Uitvaart Richenel, zanger ‘Dance Around The World’ is overleden

Uitvaart Richenel

De Amsterdamse zanger Richenel, bekend van zijn jaren 80 hit Dance Around The World, is op 62-jarige leeftijd overleden. Hubertus Richenel Baars, beter bekend onder zijn artiestennaam Richenel, heeft twee jaar lang longkanker gehad en is aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte overleden. Wanneer de uitvaart van Richenel plaatsvindt is helaas niet bekendgemaakt. In dit bericht lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Richenel en verder is er ruimte om een herinnering aan hem te delen of om een condoleance bericht achter te laten.

Carrière Richenel

Richenel is geboren in Amsterdam, zijn vader was Surinaams en zijn moeder was een rasechte Amsterdamse. Hij was vroeger al een erg artistiek persoon, hij was veel aan het schilderen en tekenen als hij daar de kans voor kreeg. Zijn eerste kennismaking met muziek waardoor hij betoverd werd, was tijdens zijn jeugdvakanties samen met het hele gezin in Spanje. De Spaanse klanken van de Flamenco konden Richenel maar niet loslaten.

Richenel heeft later mode aan de Rietveld Academie gestudeerd. Ook hier kon hij zijn creativiteit erg goed in kwijt. Maar tijdens zijn studie bleef hij ook bezig met muziek. Hij groeide zelfs uit tot een populair persoon in het Amsterdamse nachtleven. Richenel bracht een single uit en had in het begin vooral popmuziek met invloeden uit de opera gemaakt.

Niet veel later werd Richenel ontdekt door het producer duo Fluitsma en Van Tijn, die onder andere samenwerkten met de Dolly Dots. In 1986 produceerden zij samen het nummer Dance Around The World en dit werd een regelrechte hit. Zelfs in landen als Duitsland, Scandinavië, Engeland en Italië is zijn muziek op de radio gedraaid.

Na deze hit volgden meer nummers en heeft Richenel twee albums uitgebracht. Maar in de jaren 90 begon zijn populariteit af te nemen. Richenel gaf aan dat hij het niet eens was met de zogenaamde ‘spelletjes’ in de muziekindustrie. Hij besloot naar Spanje te verhuizen en maakte daar wat loungemuziek waarna zijn passie bij de jazzmuziek bleek te liggen. Hij zong onder andere in Zuid-Frankrijk, waar hij een net en passend publiek vond voor zijn muziek.

In 2015 heeft Richenel nog opgetreden met een Jazzensemble in de Amsterdamse Melkweg. Aanwezigen lieten weten dat hij erg goed was en dat hij met zijn jazzmuziek nog weleens nieuw leven in zijn carrière kon blazen, helaas werd hij kort daarna gediagnosticeerd met longkanker en heeft hij zijn tweede doorbraak niet kunnen doorzetten.

Uitvaart Richenel

De details omtrent de uitvaart van Richenel zijn niet bekendgemaakt, wij wensen zijn familie en alle nabestaanden sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Richenel plaatsvindt is helaas niet bekendgemaakt. Wat zijn jouw herinneringen aan de creatieve en experimentele zanger? Onderaan dit bericht heb je de mogelijkheid om een condoleance voor hem achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem als de vrije geest en het muzikale talent wat hij was. Richenel is 62 jaar oud geworden.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

6 gedachten over “Uitvaart Richenel, zanger ‘Dance Around The World’ is overleden”

    • Echt geweldig, cd’s echt zo belangrijk voor mij, zijn nummer zoals, Are you just Using me, zo on Hollands ,kippenvel, zo goed, sterke alsnog,

      Beantwoorden

Plaats een reactie