Uitvaart Michel Roux, Franse sterren chef is overleden

Uitvaart Michel Roux

Michel Roux, Franse sterren chef en succesvol restauranthouder is op 78-jarige leeftijd komen te overlijden. Hij had een lang ziekbed en is uiteindelijk in zijn woonplaats Bray, in Engeland, overleden aan een longaandoening. Zijn familie heeft het nieuws via de Britse media naar buiten gebracht. Michel Roux heeft samen met zijn broer Albert een belangrijke invloed gehad op de gastronomie over de hele wereld. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Michel Roux en is er ruimte om een condoleance bericht voor zijn nabestaanden achter te laten of een herinnering aan hem te delen.

Carrière Michel Roux

Michel Roux is in Charolles geboren, dit is een Frans dorp waar hij gedurende zijn jeugd veel tijd heeft doorgebracht. Na een aantal jaar verhuisde het hele gezin naar Parijs. Zijn carrière begon eigenlijk al op zijn 14e, toen hij bij een patisserie begon te werken. Op zijn jonge leeftijd viel het al op dat Michel Roux erg veel talent in de keuken had. Hierdoor werd hij al snel een bekende in de wereld van de haute cuisine.

Eind jaren 60 besloot Michel Roux om een Frans restaurant in Londen te openen. Op die manier bracht hij de Franse gastronomie mee naar Engeland en heeft hij grote invloed gehad op de uiteindelijke Britse haute cuisine. Top chefs als Gordon Ramsey en Marco Pierre White hebben de fijne kneepjes van het vak bij Michel Roux geleerd.

Het restaurant van Michel Roux en zijn broer Albert, Le Gavroche, werd een slaand succes in Londen. In 1974 ontvingen zij hun eerste Michelin ster, wat in 1977 al werd uitgebreid naar twee sterren. De kroon op hun werk was de derde ster die zij in 1982 verdiende.

Michel Roux heeft zijn werk in handen van zijn zoon Michel Roux Jr. achtergelaten. Dit heeft hij met succes gedaan, want Le Gavroche is vandaag de dag nog steeds een twee sterrenrestaurant en behoort tot de beste restaurants van Londen. Ook het andere restaurant, The Waterside Inn, doet het erg goed en heeft vanaf 1985 drie Michelin sterren.

Uitvaart Michel Roux

Er is helaas geen informatie omtrent de uitvaart van Michel Roux terug te vinden. Zijn familie en andere nabestaanden willen hoogstwaarschijnlijk in alle rust afscheid van hem nemen. Michel Roux stond bekend als een bescheiden maar levenslustige man, een waar genie op het gebied van gastronomie en hij heeft een grote invloed gehad op het restaurantwezen.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Michel Roux plaatsvindt is helaas niet bekend. Heb jij weleens één van zijn geweldige creaties mogen proeven? Heb jij mooie herinneringen aan zijn restaurant of ben je beïnvloed door zijn manier van koken? Laat gerust een herinnering aan Michel Roux achter onderaan dit bericht. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem als de geweldige sterren chef en het gastronomisch genie wat hij was. Michel Roux is 78 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Michel Roux, Franse sterren chef is overleden”

Plaats een reactie