Uitvaart Pim Verbeek: de oud-trainer is overleden

uitvaart pim verbeek overleden
Pim Verbeek als bondscoach van Australië

Erg verdrietig nieuws voor voetballand! De rasechte Rotterdammer Pim Verbeek is op donderdag 28 november 2019, op 63-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer en trainer was al geruime tijd ziek. In dit artikel vind je een ode aan zijn carrière terug. Want naast zelf speler te zijn geweest bij meerdere clubs, heeft hij ook heel wat teams gecoacht en naar de nodige overwinningen geleid.

Het begin van zijn loopbaan

Pim Verbeek is ooit ingestapt bij Sparta Rotterdam. Hij voetbalde daar al bij het jeugdteam en werd in 1974 gescout als middenvelder! Helaas had hij door verschillende blessures veel pech op het veld. Na een jaar betaald voetbal werd Verbeek namelijk al afgekeurd wegens twee stevige meniscusoperaties. Pim was een doorzetter en gaf niet direct op. In 1977 maakte hij zijn rentree bij Sparta maar ook dit mocht niet lang duren. Er scheurde een spier in zijn bovenbeen en hij kon weer niet spelen.

De derde keer is normaal gesproken scheepsrecht, maar in 1979 sloeg het noodlot opnieuw toe en moest Verbeek alweer een knieoperatie ondergaan. Toen hij 25 jaar werd, is hij definitief afgekeurd als speler, doordat zijn knie zodanig versleten was, dat het gevaarlijk zou zijn om op hoog niveau te blijven voetballen.

Pim Verbeek als trainer

Verbeek had zoveel liefde voor de sport, dat hij besloot om assistent-trainer te worden. In de jaren ‘84 en ’87 schopte hij het tot hoofdtrainer bij een amateurploeg. Na ’87 haalde Verbeek zijn eerste seizoen als trainer bij De Graafschap. Op een gegeven moment werd hij door Hans Kraay sr. als hoofdtrainer van Feyenoord aangesteld. Maar ook hier kende Verbeek een tegenslag, nadat hij als trainer van Feyenoord aan het werk ging, nam Hans Kraay sr. ontslag. Wat restte, was het feit dat hij Feyenoord helaas niet tot meerdere overwinningen kon leiden. Hij werd dan ook ontslagen.

Maar weer gaf Verbeek niet op en ging voor clubs als FC Groningen, FC Wageningen en Fortuna Sittard aan de slag. Vooral met Fortuna Sittard behaalde Verbeek mooie resultaten. Hij promoveerde samen met Fortuna naar de Eredivisie.

Internationaal succes

Na het Nederlandse voetbal, besloot Verbeek dat het tijd was om meer van de wereld te zien. Zo heeft Verbeek samen met Guus Hiddink de ploeg van Zuid-Korea tijdens het WK van 2002 getraind. Het land deed het erg goed en haalde in Zuid-Korea zelfs de halve finale. In 2007 werd De Rotterdammer bondscoach van het Australische nationale team. En hiermee heeft hij zich in 2010 weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

De laatste trainersperiode voor Pim Verbeek

Na jarenlang in Australië te hebben gezeten heeft Verbeek ook nog Marokkaanse jeugdelftallen onder zijn vleugel genomen. En zijn laatste keer als hoofdtrainer, was vanaf 2016 tot begin dit jaar bij het nationale team van Oman. Ook was hij in zijn laatste jaren nog bestuurslid bij Sparta. Begin dit jaar had Pim Verbeek al zijn werkzaamheden abrupt neergelegd wegens persoonlijke omstandigheden. Er is op dit moment nog niets over zijn uitvaart bekend. Wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl wensen de familie en alle nabestaanden veel sterkte toe, tijdens de verwerking van dit grote verlies.

Denk jij zelf weleens na over jouw uitvaart? En heb jij misschien al wat wensen op papier gezet? Op onze site vergelijk je vrijblijvend en eenvoudig verschillende uitvaartverzekeraars. Wanneer je een goede uitvaartverzekering benut, zullen jouw nabestaanden zorgeloos het afscheid voor je kunnen organiseren wat jij verdient!

Condoleren nabestaanden Pim Verbeek

condoleren bloem

Wat zijn jouw herinneringen? Laat je reactie achter en condoleer nabestaanden van Pim Verbeek.

Rate this post
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Pim Verbeek: de oud-trainer is overleden”

  1. Lieve familie van Pim! Wij kennen hem van de middelbare school en van de laatste jaren van Melanchtonreunies! Wij leven erg met jullie mee en herdenken hem met liefde en zullen hem ook missen! Heel veel sterkte!!! Namens ons groepje: Ditta Verboom

    Beantwoorden
  2. Als mens en als voetballer en als trainer een persoon die alles bereikt heeft wat hij kon bereiken. Helaas als voetballer te vroeg moeten stoppen en als mens te vroeg overleden. Het is triest om dit te constateren… Ik ken zijn vader beter aangezien Koos mijn directe leidinggevende was met de jeugdopleiding.. Hij was de baas van de nieuwe voetbalschool die mijn overleden vader ooit opgericht had en was toen verantwoordelijk voor de opleiding voetbalschool en de jeugdscouting. Mijn broer Dick en Ik Hans hebben dit met veel plezier onder Koos dit gedaan. PIM kende ik als voetballer zeer goede speler als stopper als back of middenvelder en was kopsterk en goede tackle en wreeftrap. Samen met Wim Meustege linksback en met Luuk Balkenstein de sierlijke speler als Frans Beckenbauwer en Frank Weerdenburg en noem ze maar op PIM Doesburg etc . Ja had een topper kunnen worden maar helaas zijn knie begaf het . Robert Verbeek zag ik vaak in de jeugdelftallen met Ron van de Berg witlof en Ronald Lengkeek de snelle rechterspits en kopsterk en ook Aad Andriessen stopper en Winand Klaver spits en Wout van Driel. Allen top gehaald Helaas ook Robert last van zijn knie en ook te vroeg moeten stoppen. Al met al ondanks dat ik bij Quick Den Haag speelde volgde ik het voetbal op de voet. Ook daarna zijn trainerscarriere van PIM bij Unitas en tipte mijn vader nog naar Juul Ellerman van EBOH en later Robert jeugdtrainer bij PSV en veel respect hoe Pim al die toplanden getraind heeft . Petje af. Helaas te vroeg overleden door een ziekte die of wel of niet te repareren valt. Triest en verdrietig . Rust en bedankt voor alles.

    Beantwoorden

Plaats een reactie