uitvaart pim verbeek overleden

Uitvaart Pim Verbeek: de oud-trainer is overleden

uitvaart pim verbeek overleden
Pim Verbeek als bondscoach van Australië

Erg verdrietig nieuws voor voetballand! De rasechte Rotterdammer Pim Verbeek is op donderdag 28 november 2019, op 63-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer en trainer was al geruime tijd ziek. In dit artikel vind je een ode aan zijn carrière terug. Want naast zelf speler te zijn geweest bij meerdere clubs, heeft hij ook heel wat teams gecoacht en naar de nodige overwinningen geleid.

Het begin van zijn loopbaan

Pim Verbeek is ooit ingestapt bij Sparta Rotterdam. Hij voetbalde daar al bij het jeugdteam en werd in 1974 gescout als middenvelder! Helaas had hij door verschillende blessures veel pech op het veld. Na een jaar betaald voetbal werd Verbeek namelijk al afgekeurd wegens twee stevige meniscusoperaties. Pim was een doorzetter en gaf niet direct op. In 1977 maakte hij zijn rentree bij Sparta maar ook dit mocht niet lang duren. Er scheurde een spier in zijn bovenbeen en hij kon weer niet spelen.

De derde keer is normaal gesproken scheepsrecht, maar in 1979 sloeg het noodlot opnieuw toe en moest Verbeek alweer een knieoperatie ondergaan. Toen hij 25 jaar werd, is hij definitief afgekeurd als speler, doordat zijn knie zodanig versleten was, dat het gevaarlijk zou zijn om op hoog niveau te blijven voetballen.

Pim Verbeek als trainer

Verbeek had zoveel liefde voor de sport, dat hij besloot om assistent-trainer te worden. In de jaren ‘84 en ’87 schopte hij het tot hoofdtrainer bij een amateurploeg. Na ’87 haalde Verbeek zijn eerste seizoen als trainer bij De Graafschap. Op een gegeven moment werd hij door Hans Kraay sr. als hoofdtrainer van Feyenoord aangesteld. Maar ook hier kende Verbeek een tegenslag, nadat hij als trainer van Feyenoord aan het werk ging, nam Hans Kraay sr. ontslag. Wat restte, was het feit dat hij Feyenoord helaas niet tot meerdere overwinningen kon leiden. Hij werd dan ook ontslagen.

Maar weer gaf Verbeek niet op en ging voor clubs als FC Groningen, FC Wageningen en Fortuna Sittard aan de slag. Vooral met Fortuna Sittard behaalde Verbeek mooie resultaten. Hij promoveerde samen met Fortuna naar de Eredivisie.

Internationaal succes

Na het Nederlandse voetbal, besloot Verbeek dat het tijd was om meer van de wereld te zien. Zo heeft Verbeek samen met Guus Hiddink de ploeg van Zuid-Korea tijdens het WK van 2002 getraind. Het land deed het erg goed en haalde in Zuid-Korea zelfs de halve finale. In 2007 werd De Rotterdammer bondscoach van het Australische nationale team. En hiermee heeft hij zich in 2010 weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

De laatste trainersperiode voor Pim Verbeek

Na jarenlang in Australië te hebben gezeten heeft Verbeek ook nog Marokkaanse jeugdelftallen onder zijn vleugel genomen. En zijn laatste keer als hoofdtrainer, was vanaf 2016 tot begin dit jaar bij het nationale team van Oman. Ook was hij in zijn laatste jaren nog bestuurslid bij Sparta. Begin dit jaar had Pim Verbeek al zijn werkzaamheden abrupt neergelegd wegens persoonlijke omstandigheden. Er is op dit moment nog niets over zijn uitvaart bekend. Wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl wensen de familie en alle nabestaanden veel sterkte toe, tijdens de verwerking van dit grote verlies.

Denk jij zelf weleens na over jouw uitvaart? En heb jij misschien al wat wensen op papier gezet? Op onze site vergelijk je vrijblijvend en eenvoudig verschillende uitvaartverzekeraars. Wanneer je een goede uitvaartverzekering benut, zullen jouw nabestaanden zorgeloos het afscheid voor je kunnen organiseren wat jij verdient!

Condoleren nabestaanden Pim Verbeek

condoleren bloem

Wat zijn jouw herinneringen? Laat je reactie achter en condoleer nabestaanden van Pim Verbeek.

1 gedachte over “Uitvaart Pim Verbeek: de oud-trainer is overleden”

Plaats een reactie