De uitvaart laten fotograferen door een uitvaartfotograaf

Van de meest intieme momenten worden foto’s gemaakt. Wanneer er nieuw leven geboren wordt, bij een bruiloft of een doop, bij een examenuitreiking en het behalen van een zwemdiploma. Dus waarom dan niet tijdens een uitvaart? Het is tenslotte het laatste moment waarop er foto’s gemaakt kunnen worden van een dag die in het teken staat van de overledene. Een uitvaartfotograaf kan jou hier heel goed mee helpen. Hoe hij/zij jou op deze dag kan helpen lees je in dit artikel.

uitvaartfotograaf

Waarom een uitvaartfotograaf?

Als nabestaande ben je erg druk na het overlijden van je dierbare. De uitvaart moet geregeld worden, de kist moet uitgekozen worden en eventueel moeten er bloemen besteld worden. De uitvaart van je geliefde wil jij je het liefst blijven herinneren, maar zulke beelden vervagen meestal na verloop van tijd. Wanneer je een uitvaartfotograaf voor de uitvaart regelt worden er mooie foto’s gemaakt die de liefde laten zien, zodat jij je dierbare kunt blijven herinneren.

Maar waarvan worden er dan foto’s gemaakt?

Dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Tijdens een kennismakingsgesprek kun jij aangeven waarvan je wel of juist liever geen foto’s wilt hebben. De meeste mensen kiezen ervoor vooral de liefde te zien in de foto’s; alle mensen die bij de uitvaart aanwezig zijn, zijn daar tenslotte gekomen uit liefde. Maar ook foto’s van de kist en de bloemen, die je na de uitvaart niet meer ziet, worden veelal op de foto gezet. En of de uitvaart nou in een uitvaartcentrum gehouden wordt, of in het huis van de overledene, foto’s kunnen altijd gemaakt worden. Indien gewenst kan de fotograaf ook mee naar de begraafplaats, zodat er ook daar en na de plechtigheid foto’s gemaakt kunnen worden.

Wat kost een uitvaartfotograaf?

Wanneer jullie een uitvaartfotograaf willen inschakelen zal dit snel geregeld moeten worden. Naast alle andere dingen die al geregeld en betaald moeten worden, komt dit er dan ook nog bij. Bij een fotograaf betaal je altijd een vast bedrag, meestal voor twee uur. Ook krijg je de foto’s dan digitaal toegestuurd. Wil je meer uren, of zou je graag een fotoalbum willen met de foto’s dan is dit bij sommige fotografen ook mogelijk tegen meerprijs. Bij sommige verzekeringen is het ook mogelijk dat een gedeelte van de kosten wordt betaald van de uitvaartverzekering. Neem daarvoor even contact op met de uitvaartleider zodat je daar meer informatie over krijgt.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert

Plaats een reactie