Uitvaart Peter Kemper, Oud-verdediger PSV is overleden

Uitvaart Peter Kemper

Peter Kemper, oud-voetballer bij PSV, is op 25 maart 2020 op 77-jarige leeftijd overleden aan hartfalen. Peter Kemper stond bekend als een technisch sterke verdediger en was menig andere voetballer vaak te slim af. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Peter Kemper en heb je de ruimte om een herinnering of een condoleance bericht voor hem achter te laten.  

Carrière Peter Kemper

Peter Kemper, geboren op 13 oktober 1942 in Den Haag, was een bekende Nederlandse voetballer. Zijn positie op het veld was verdediger en deze taak nam hij uiterst serieus op zich. Peter Kemper begon met voetballen bij Lenig en Snel in Den Haag en werd al snel geselecteerd voor het Haags Jeugdelftal. Nadat hij een redelijke tijd bij het Haags amateurelftal had gespeeld, kwam Peter Kemper uiteindelijk bij PSV terecht.

PSV leek hem zeer goed te passen en het beviel hem goed om bij de Eindhovenaren te voetballen. Peter Kemper is namelijk 14 seizoenen lang bij PSV gebleven. In zijn tijd als PSV’er voetbalde hij tijdens 221 competitiewedstrijden en nam hij maar liefst deel aan 17 Europacupwedstrijden. In zijn hele carrière speelde hij mee tijdens drie interlands samen met spelers als Jan Mulder, Sjaak Zwart en meer bekenden uit die tijd.

Tijdens zijn voetbalcarrière bij PSV maakte hij twee keer de landstitel mee. Waarvan één keer in zijn laatste seizoen bij de Eindhovense club. Na PSV heeft Peter Kemper nog bij Helmond Sport gevoetbald, waar hij in 1976 besloot om een einde aan zijn voetbalavontuur te maken.

Uitvaart Peter Kemper

Het is niet in de media bekendgemaakt wanneer de uitvaart van Peter Kemper plaatsvindt. Men gaat ervan uit dat de uitvaart van Peter Kemper in besloten kring zal worden georganiseerd. Dit heeft alles te maken met de heersende Coronacrisis waardoor er niet meer dan 30 gasten op de uitvaart aanwezig mogen zijn. PSV heeft op social media laten weten dat zij met de familie en andere nabestaanden meeleven. Zij omschrijven Peter Kemper als een sierlijke verdediger, die aanvallende situaties beter inschatte dan zijn tegenstanders, waardoor hij lastige duels meestal kon vermijden. PSV prijst nogmaals zijn uitmuntende en unieke voetballerstechniek, zeker omdat Peter Kemper een verdediger was.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Peter Kemper plaatsvindt is niet bekend. Zijn familie neemt hoogstwaarschijnlijk in besloten kring afscheid van hem. Wat is jouw mooiste herinnering aan deze goede verdediger? Heb jij hem weleens in actie gezien bij PSV? Onderaan dit bericht kan je een herinnering aan Peter Kemper achterlaten. Er is ook ruimte voor een condoleance bericht om zijn familie en nabestaanden een hart onder de riem te steken. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de sierlijke verdediger en voetbaltechnisch sterke speler die hij was. Peter Kemper is 77 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

5 gedachten over “Uitvaart Peter Kemper, Oud-verdediger PSV is overleden”

  1. Beste Familie Kemper,

    Wat een triest bericht. Heel veel sterkte toegewenst. Peter was mijn favoriet op de HEAO ttv van onze gymlessen op TU terrein. Peter is een ontzettend leuke en sportieve man. Een groot gemis. Lieve groet Mariëlle Rulo

    Beantwoorden

Plaats een reactie