Uitvaart Liesbeth List, de zangeres is overleden

Op 25 maart 2020 is Liesbeth List overleden. Liesbeth is 78 jaar geworden. Ze was sinds 2017 ziek en leed aan een vorm van dementie. Ze overleed in haar slaap. Lees meer over haar carrière, de uitvaart Liesbeth List en laat een condoleance bericht voor haar en haar nabestaanden achter.

Carrière Liesbeth List

Liesbeth List, geboren als Elisabeth Driessen, bracht haar jeugd in Nederlands-Indië door. Zij heeft een gedeelte van jaar jeugd in een Japans Interneringskamp doorgebracht en kwam, na het overlijden van haar moeder, met haar vader naar Nederland. Toen haar vader een nieuwe vriendin kreeg, had Elisabeth hier geen goede band mee, waardoor zij in een weeshuis terecht kwam. Na een tijd in een pleeggezin te hebben doorgebracht, werd zij door een liefhebbend paar geadopteerd. Haar adoptieouders woonden op Vlieland, waar ze een fijne en gelukkige tijd heeft gehad. Hier heeft zij haar naam in Liesbeth List laten veranderen.

Als kind was Liesbeth List al geïnteresseerd in literatuur, kunst en vooral in muziek. Op haar 18e verhuisde ze naar Amsterdam om zangles te nemen en zich in het Franse levenslied te verdiepen.

Haar doorbraak vond in 1962 plaats, waar zij de kans kreeg om op te treden in verschillende televisieshows en zij deel kon nemen aan een talentenjacht. Het was Ramses Shaffy die geïnteresseerd in haar was en haar liet deelnemen aan zijn “Shaffy Chantant”. Dit werd een groot succes en Liesbeth en Shaffy hebben vele jaren een mooie vriendschap onderhouden.

Zangeres Liesbeth List heeft talloze liederen gezongen die vertaalt zijn van chansonnier Jacques Brel. Denk aan de Nederlandse chansons “Aan de andere kant van de heuvels” en “Heb het leven lief”. Ze heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Edisons en een Gouden Harp. Ze werkte ook samen met Ramses Shaffy en Frank Boeijen.

Naast zangeres was Liesbeth List ook een actrice

Liesbeth List was actrice in verschillende films waaronder “To grab the ring” en “Een heel dun laagje goud”. Naast filmactrice en zangers was ze veelvuldig te zien in musicals. In 1999 speelde zij nog de hoofdrol in de musical Edith Piaf.

Uitvaart Liesbeth List: crematie in besloten kring

De uitvaart van List is een crematie die door het Coronavirus in besloten kring plaats gaat vinden. Haar crematie zal plaatsvinden in of nabij haar woonplaats Soest in Nederland. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl wenst haar familie en andere nabestaanden veel sterkte tijdens het verwerken van dit verlies.

Wat kost eigenlijk een uitvaart? Ontdek hier gratis wat een crematie of begrafenis kost

Condoleren nabestaanden Liesbeth List

Wat zijn jouw herinneringen aan Liesbeth? Wat is jouw favoriete lied of heb jij haar weleens in een musical zien schitteren? Deel jouw bijzondere herinnering met haar nabestaanden en wens ze veel sterkte toe. Wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinneren haar graag als de ongeëvenaarde zangeres die zij was. Met de condoleances help je nabestaanden om dit verdrietige verlies verwerken.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

32 gedachten over “Uitvaart Liesbeth List, de zangeres is overleden”

 1. Als klein jongetje wist je me al in vervoering te brengen. We hebben elkaar zelfs wel is kort ontmoet. Ik draai je liedjes nog met alle liefde. Wat een grand dame. Het ga je goed, op je laatste reis.

  Beantwoorden
  • Liesbeth je was een goede zangers en actrice. Je maakte mooie platen en goede Teksten en ook samen met Ramses Shaffy maakte je een goede plaat Je heb nu rust en je bent nu ook boven samen met Ramses en jullie zijn werk samen en kunnen ook boven doorgaan Rust zacht Liesbet h we hebben van je genoten maar boven genieten de mensen ook Nederland hield van jouw en ook van Ramses prettige vlucht naar boven toe en dan vluchten kan dan niet meer je ben daar in goede handen.

   Beantwoorden
  • Lieve Liesbeth, als kind al was ik gefascineerd door je persoonlijkheid en je mooie stem. Later genoot ik daar nog meer van. In het theater samen met Ramses, solo, als Edith Piaf en ik heb in 1984 en 2012 een praatje met je gemaakt en samen op de foto. In 1984 mocht ik je optreden in het coc in Breda opnemen. Ik koester dat cassettebandje en draai het nog vaak (nu als mp3)
   Dank je wel voor je mooie muziek en herinneringen. Ik zal je nooit vergeten.
   Waar je ook gaat, ik hoop dat je het daar goed hebt.
   Gecondoleerd lieve familie en heel veel sterkte met dit grote verlies.

   Beantwoorden
 2. Als student zat ik al in de zaal bij Liesbeth en Ramses in Amsterdam in de kleine komedie.
  Ik kan jullie niet vertellen hoeveel luisterplezier zij mij gegeven heeft. Ik heb al haar platen, bandjes CD’s grijsgedraaid. Ik heb al haar voorstellingen gezien, ze heeft zo’n schitterend repertoire en die prachtige stem. Ze zong niet alleen, ze vertolkte van Brel tot Piaf.
  Ik wens u veel sterkte, de prachtige herinnering blijft.

  Beantwoorden
 3. Lieve Liesbeth,

  Ik vergeet nooit meer hoe je mijn haren borstelde achterin in de auto, omdat je het zo mooi vond. Hoe veel passie je had in wat je deed. Hoe we samen liepen naar de merchandise tijdens ’70 jaar Liesbeth List’, en je een stuk harder rende dan ik had verwacht. En ik nog verwachten dat een heuvel af rennen vanaf het podium voorzichtig moest.

  Vandaag was voor mij dan ook een verdrietige dag. Al kan ik blij zijn dat je weer terug bent bij degenen waar je zo veel van hield.

  Heb het leven lief, staat voor altijd in mijn hart.

  Bedankt lieve Liesbeth. Rust in liefde.

  Beantwoorden
 4. Wat een verdrietig bericht, Liesbeth. We zijn nog mooi naar je concert geweest in Veendam, het gevoel dat ik ook even dicht bij Ramses was.
  Je liep op me af en vond dat mijn ketting zo mooi was.
  We zaten bijna vooraan.
  Rust zacht lieve Liesbeth.

  Beantwoorden
 5. Liesbeth heel erg bedankt voor wat je onze wereld hebt geschonken, kracht, liefde, passie enthousiasme, energie en vrolijkheid. Een intens gemis. Ik wens alle familie heel veel sterkte en de kracht om verder te leven.

  Beantwoorden
 6. Condoleances voor dochter kleindochter en verdere familie/vrienden.heb haar ongelofelijk authentieke vertolking van Edith Piaf gezien.kreeg vd kinderen vroeger een CD van Liesbeth List cadeau voor mijn verjaardag. Rust zacht

  Beantwoorden
 7. Dag lieve Liesbeth,
  Bedankt voor de vele mooie momenten die wij samen hebben gehad.
  Jij blijft voor altijd in mijn hart.
  Ik wens jouw naasten heel veel sterkte.
  Veel liefs Annelies

  Beantwoorden
 8. Lieve Liesbeth, Sinds 1973 was je in mijn leven, van de T.V opnames van een show van
  bob rooyens in hilversum tot je afscheid in barneveld. Ik heb zoveel herinneringen aan jou,
  van je opzoeken in de boerhavenkliniek, tot op je schoenen naar Den Haag terug gaan,
  of je bezoeken in de roomolenstraat. Het is in een flits voorbij gegaan. Maar hoe goed ik
  je ook kende, en hoeveel concerten ik ook van je zag,telkens was je voor mij een grote
  vertolker van je chansons,en zat ik ademloos te luisteren. Je was als mens en als artiest
  fenomenaal. Lieve liesbeth, ik zal je erg missen, maar je zal voor mij niet even eewig zijn,
  maar voor altijd in mijn hart zitten. Rust zacht. Elisah en familie sterkte. Belinda

  Beantwoorden
 9. Lieve Liesbeth, voor mij ben je altijd een groot voorbeeld geweest voor het Franstalige lied. Zeker je prachtige vertolking van Piaf de Musical is me altijd bij gebleven. Voor de Nederlandse muziekwereld ben je en blijf je een groot icoon. Hopelijk vind je nu de rust die je zo verdiend hebt. Rust zacht. Veel sterkte voor de naaste familie.

  Beantwoorden
 10. Dag Elisah en familie, was verschieten dat jullie mama, oma overgegaan is. Ze was mijn grote idool, omdat ze prachtig zong én omdat ze terug schreef als ik een kaart stuurde. Elisah jij hebt ook een mooie stem, wat mooi ‘Vanaf vandaag’. Hoop wel dat er nog een eerbetoon komt, volgend jaar als corona tijd weer voorbij komt, XXX van uit België johanna côme

  Beantwoorden

Plaats een reactie