Uitvaart Michel Hidalgo, Oud-trainer en voetballer is overleden

Uitvaart Michel Hidalgo

Michel Hidalgo, oud-voetballer en bondscoach van het Franse elftal, is op 87-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Marseille. Afgelopen zondag, 22 maart 2020, vierde hij nog zijn laatste verjaardag. Michel Hidalgo was al langere tijd ziek, waaraan de bekende Fransman is overleden, is niet bekendgemaakt. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Michel Hidalgo en heb je onderaan dit bericht de ruimte om een herinnering of condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Michel Hidalgo

Michel Hidalgo, geboren op 22 maart 1933, heeft in zijn carrière voor verschillende teams gevoetbald. Zijn positie als middenvelder heeft hij onder andere bij clubs als: Le Havre AC, Stade de Reims en AS Monaco waargemaakt. Terwijl hij voetballer was werd hij met zijn team namelijk drie keer landskampioen in de jaren 55, 61 en 63. Daarnaast heeft hij ook twee keer de Coupe de France veroverd tijdens zijn carrière als voetbalspeler.

In 1976 begon hij met het trainen en coachen van de Franse nationale ploeg, beter bekend onder de bijnaam Les Bleus. Op het Wereld Kampioenschap van 1982 bracht hij Les Bleus in de halve finale, helaas verloren zij toen van de Duitse ploeg.

In 1984 zorgde Michel Hidalgo ervoor dat zij in het Europese Kampioenschap de eerste grote internationale trofee in handen kregen. Dit was een groot succes en werd goed gevierd. Na het EK in 1984 stopte Michel Hidalgo als bondscoach van Frankrijk. Hij zal zeker worden gemist.

https://www.youtube.com/watch?v=VLvZLHdRuoc

Uitvaart Michel Hidalgo

Wanneer de uitvaart van Michel Hidalgo plaatsvindt is niet bekendgemaakt. Er wordt vermoed dat zijn familie in besloten kring afscheid van hem neemt, gezien de Coronacrisis die gaande is. Wij wensen zijn nabestaanden sterkte toe bij het verwerken van hun grote verlies. Fans, oud-collega’s maar ook vrienden laten massaal hun medeleven zien via social media.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Michel Hidalgo plaatsvindt is niet bekendgemaakt. Wat is jouw herinnering aan deze held in het Franse voetbal? Heb jij inspiratie geput uit de manier waarop Michel Hidalgo het Franse elftal coachte? Aan het einde van dit bericht kan je een reactie ter nagedachtenis aan hem achterlaten. Ook is er ruimte om een condoleance bericht voor zijn familie te schrijven. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de geweldige coach en gemotiveerde en liefhebbende man die hij was. Michel Hidalgo is 87 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie