Uitvaart Niels De Vriendt, jong amateurwielrentalent is overleden

uitvaart Niels De Vriendt

De Belgische amateurwielrenner Niels de Vriendt is op 20-jarige leeftijd komen te overlijden. Niels De Vriendt reed op 4 juli 2020 mee in de wielerkoers Wortegem-Petegem. Het jonge talent is tijdens de eerste ronde lelijk ten val gekomen door een vermoedelijke hartstilstand. Ambulancepersoneel probeerde de belofterenner nog te reanimeren. Helaas lukte dit niet en Niels De Vriendt overleed in het ziekenhuis in Oudenaarde. De wielerkoers is tijdens de eerste ronde definitief stopgezet. Je leest hier alles over de carrière en de uitvaart van Niels De Vriendt. Verder kun je onderaan dit bericht een condoleance bericht voor hem achterlaten.

De carrière van Niels De Vriendt

Niels De Vriendt was een Belgisch wielertalent en hij werd ook wel een belofterenner genoemd. De 20-jarige sporter reed mee in de eerste wielerkoers na de uitbraak van het coronavirus. De oefenkoers werd door de moeder van Tim Merlier, Belgisch kampioen in wielrennen, georganiseerd. De oefenkoers bestond uit 150 deelnemers die zowel professioneel als amateuristisch wielrennen.

Niels De Vriendt reed mee in het team VDM Trawobo Cycling Team. Helaas ging het vlak voor de tweede ronde ernstig mis toen Niels De Vriendt ten val kwam. Hij kreeg een hartaanval en het lukte ambulancepersoneel niet om hem te reanimeren.

Uitvaart Niels De Vriendt

Het is nog niet bekend of de uitvaart van Niels De Vriendt uit een crematie of een begrafenis zal bestaan. Er is in de media verder niets gedeeld over hoe het afscheid van Niels De Vriendt eruit zal komen te zien. De wielersport wenst op social media veel sterkte aan de ouders en andere nabestaanden van Niels De Vriendt toe. Er is een groot en jong wielertalent verloren gegaan. Professioneel wielrenner Sep Vanmarcke liet weten dat dit een dag vol plezier had moeten worden, maar dat er een bruut einde aan is gekomen.

Condoleren en herinneringen

Niels De Vriendt is op een veel te jonge leeftijd en nare manier om het leven gekomen. Wanneer de uitvaart van Niels De Vriendt plaatsvindt is niet bekend gemaakt. Vandaar dat ook niet duidelijk is of er voor een crematie of een begrafenis zal worden gekozen.

Heb jij herinneringen aan Niels De Vriendt? Heb je hem gevolgd of heb je weleens met hem gereden? Onderaan dit bericht kun je een herinnering aan Niels De Vriendt delen. Er is ook ruimte overgelaten zodat je eventueel een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden kunt achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Niels De Vriendt graag als de jonge, beloftevolle wielrenner die hij was. Niels De Vriendt is slechts 20 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Niels De Vriendt, jong amateurwielrentalent is overleden”

  1. Slechts weinig woorden passen in een tijd van droefheid en pijn moge dit gebaar een teken van medeleven zijn .. onze zoon De Smet Olivier die vroeger ook bij VDM koerste heeft regelmatig met Niels gekoerst .. heel veel sterkte aan de familie…

    Beantwoorden
  2. Innige deelneming bij het onverwachte overlijden van jullie zoon en wielrenner veel sterkte voor jullie en dat hij mag verder leven in de sport waar hij ook is nu met de andere jongens die het leven hebben moeten laten in de sport

    Beantwoorden

Plaats een reactie