Uitvaart Aad van den Heuvel, journalist en televisiemaker is overleden

Uitvaart Aad van den Heuvel

Aad van den Heuvel, bekend als journalist, televisiemaker en presentator is op 84-jarige leeftijd overleden. Zijn familie maakte zijn overlijden bekend in de media. Je kunt Aad van den Heuvel kennen van programma’s als KRO Brandpunt en Ook dat nog! Aad van den Heuvel was al enige tijd ziek. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Aad van den Heuvel en is er ruimte overgelaten zodat je herinneringen aan hem kunt delen. Onderaan dit bericht kun je een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achterlaten.

De carrière van Aad van den Heuvel

Aad van den Heuvel werd op 28 juni 1935 geboren in Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bombardementen op deze stad verhuisde zijn gezin naar Sliedrecht. Aad van den Heuvel volgde de HBS (Hogereburgerschool) en studeerde hierna voor sportleraar. Uiteindelijk werd hij freelance sportverslaggever voor verschillende kranten.

In 1959 had Aad van den Heuvel een interview met de directeur van de KRO, zij spraken over sport en televisie. De directeur van de KRO dacht dat Aad van den Heuvel bij hem kwam solliciteren en bood hem na het interview direct een baan aan.

Aad van den Heuvel kwam bij het programma Brandpunt terecht en maakte als verslaggever allerlei reportages. Deze rapportages werden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika gemaakt. Samen met cameramensen ontving Aad van den Heuvel diverse prijzen voor de rapportages die werden gemaakt.

Aad van den Heuvel deed verslag van de bouw van de Berlijnse muur en hij was erbij tijdens de Vietnamoorlog. De reportage over de hongersnood in Biafra maakte wereldwijd indruk. De beelden van uitgehongerde kinderen schokten velen tv-kijkers. De gedreven journalist en programmamaker was ervan overtuigd dat hij met dit soort reportages de wereld wellicht kon verbeteren. Idealisme was zijn drijfveer.

Na Brandpunt werkte Aad van den Heuvel mee aan meerdere programma’s zoals De ver van mijn bed show, de Alles is anders-show en Ook dat nog! Met dit laatste programma won Uitvaart Aad van den Heuvel in 1990 de Gouden-Televizierring.

In 2002 richtte Aad van den Heuvel samen met anderen De Nieuwe Omroep op. Dit deed hij omdat hij vond dat er niet genoeg rapportages omtrent de Derde Wereld en mensenrechten meer te zien waren. Helaas ging de omroep in 2010 failliet.

Aad van den Heuvel was gedurende zijn leven getrouwd met Anette Kentie, die oud-Journaalomroepster was. Samen kregen zij een zoon en dochter Caroline van den Heuvel, die ook televisieverslaggeefster is geworden.

Uitvaart Aad van den Heuvel

De uitvaart van Aad van den Heuvel vond op zaterdag 13 juni 2020 plaats. Zijn familie en andere nabestaanden hebben afscheid van hem genomen in besloten kring. Er waren niet al te veel mensen op de uitvaart van Aad van den Heuvel aanwezig. Dit komt mede doordat er richtlijnen zijn met betrekking tot de volksgezondheid en het Coronavirus. De familie van Aad van den Heuvel heeft laten weten dat er later wel een herdenkingsbijeenkomst voor hem zal worden georganiseerd.

De KRO-NCRV laat in een bericht weten dat zij het verdrietige nieuws omtrent het overlijden van Aad van den Heuvel te horen kregen. Zij laten weten dat Aad van den Heuvel een gepassioneerde, betrokken en veelzijdige collega en doorgewinterde journalist is geweest. De omroep wenst de familie van Aad van den Heuvel veel sterkte toe bij dit grote verlies. Verder laten oud-collega’s en vrienden op social media ook lovende berichten voor Aad van den Heuvel achter. Hij wordt onder andere een journalistiek icoon genoemd.

Condoleren en herinneringen

Aad van den Heuvel heeft een mooie en interessante carrière gehad. Hij heeft zich als journalist altijd ingezet voor het belichten van belangrijke onderwerpen. De uitvaart van Aad van den Heuvel vond op zaterdag 13 juni 2020 in kleine en besloten kring plaats. Het is niet bekend of Aad van den Heuvel voor een crematie of een begrafenis heeft gekozen.

Wat zijn jouw herinneringen aan Aad van den Heuvel? Heb je weleens een tv- of radioprogramma van hem gezien of beluisterd? Heb je als journalist zijnde wellicht iets van hem kunnen leren? Aan het einde van dit bericht kun je jouw herinnering aan Aad van den Heuvel achterlaten. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden te schrijven. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Aad van den Heuvel graag als de krachtige, passievolle en veelzijdige journalist en programmamaker die hij was. Aad van den Heuvel is 84 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie