Uitvaart Johny Voners, Xavier uit F.C. De Kampioenen is overleden

Uitvaart Johny Voners

Johny Voners, beter bekend van zijn rol als Xavier Waterslaeghers uit de serie F.C. De Kampioenen, is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van huidkanker met uitzaaiingen naar zijn botten. De acteur in hart en nieren en met passie voor het vak stond al vanaf zijn 15e op het toneel. Hij heeft tot zijn dood nog meerdere initiatieven in de showbizz gestart. Johny is op 17 maart 2020 overleden. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Johny Voners en is er ruimte om een herinnering aan hem achter te laten of om een condoleance bericht te sturen.

Carrière Johny Voners

Johny Voners, geboren in 1945 in het Belgische Tienen, stond in 1960 als 15-jarige jongen al op de bühne in het theater. Hij heeft de eerste prijs op het conservatorium gewonnen en daarna ging zijn televisie en filmcarrière vanaf 1966 van start. Hij heeft zeker in 42 verschillende series en films meegespeeld, soms als volwaardig karakter en hier en daar had hij een gastrol. De rol waar de meeste mensen hem van kennen is die van Xavier Waterslaeghers, in de sitcom F.C. De Kampioenen. Deze rol heeft hij ruim 30 jaar gespeeld, namelijk al vanaf 1990.

F.C. De Kampioenen was een groot succes op de Belgische televisie. Er zijn maar liefst 21 seizoenen gemaakt en zelfs in Nederland werd deze serie met plezier gekeken. Helaas werd er in 2011 besloten dat de serie geen nieuwe afleveringen meer zou krijgen. Maar in oktober 2019 werd aangekondigd dat er nog 8 laatste afleveringen zouden worden gemaakt. Helaas zal Johny daar niet meer als Xavier in te zien zijn.

Naast dat Johny vooral bekend is als acteur, trad hij vanaf 2000 ook op als zanger met zijn theatertour Aznavoners. Met deze show toerde hij een aantal jaar rond en zong hij vooral verschillende liederen van Charles Aznavour, maar hij liet ook graag andere Franse chansons horen aan zijn publiek. Helaas heeft hij in 2014 al moeten besluiten om deze tour stop te zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=G2pqqq56Z5o

Uitvaart Johny Voners

Helaas is er niets bekend gemaakt over de uitvaart van Johny Voners. Wel heeft de stad Tienen, waar Johny vandaan kwam een digitaal rouwregister voor hem geopend. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan een fijne herinnering aan hem of een condoleance bericht achterlaten. Veel acteur-collega’s hebben al een eerbetoon aan hem geschreven of hebben gereageerd op zijn dood. Iedereen is erg aangeslagen maar ze herinneren Johny Voners het liefst zoals hij was: een sfeermaker, altijd goedgezind en goede raad verstrekkend. Johny Voners wordt zeker erg gemist.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Johny Voners plaatsvindt is helaas niet bekend gemaakt. Zijn familie heeft gevraagd of de media hun privacy wil waarborgen en hen in alle rust afscheid wil laten nemen van hun Johny. Wat vond jij de leukste sketch die hij gespeeld heeft? Ken je hem vooral van F.C. De Kampioenen of volgde je hem in meerdere rollen gedurende zijn carrière? Onderaan dit bericht kan je gerust een herinnering aan hem beschrijven of een condoleance bericht voor hem achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem als de theaterman, geweldige zanger en acteur die hij was. Johny Voners is 74 jaar oud geworden.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

14 gedachten over “Uitvaart Johny Voners, Xavier uit F.C. De Kampioenen is overleden”

  • Voor Jhon Achter
   elke traan van vertried Is een glimlach van herinring er is niets dat voor goed vertdwijnt als men Die herinring bewaart cecondleerd met grote verlies Sterkte hoop een licht in hart dat vandaag moed geef en morgen krachtOpeens was je weg zonder dag te hou je goed ikzelf er zijn in mij hart we liefde samen met jou familie en ik en jou ploeg Altijd in midden in hemel spichaal ster ik mis u ik heb vertried gevoel dat ik Jonhy Voners voor vele lach momenten met hele ploeg ik zal je missen hij blijf altijd in mij hart het was mooie tijd je blijf mijn faverriten kampioen voor herinnering van ale aflevering
   Hopelijk krijg daar veel tournee. Generales jhon geef acht vader land heel beligie vlag hijsen altijd voor jou kameraden van leger maak niet uit vaderland van Vlaanderen wat ook doet
   ik kan niet zonder u en kampioen kan niet zonder u jij blijf kampioen jij bent beste keeper ooit kampioen forever😢 een echte luitenant generaal ik wil xavier niet kwijt je was altijd super vrolijk je blijf in mij hart ik zal niet vergeten fan Bob

   Beantwoorden
 1. Met heel veel verdriet nemen we afscheid van onze goeie vriend Johny.
  Alleen maar goede herinneringen. We zullen hem missen.
  Vaarwel Johny,

  Jan, Magda, Kim en Jutta

  Beantwoorden
 2. Liefste xavier,

  Jij was en bent voor altijd mijn vriend. Jij was een toffe man.
  Ik keek en kijk nog steeds uren naar jullie serie.
  Slaap zacht mijn kampioen😢😭😭😭😭😭😭😭😭😭😢😢😢😢😢😢❤️

  Beantwoorden
  • Sinds klein meisje heb ik al naar deze serie gekeken nu met 15 jaar heb ik elke aflevering zeker al 10x opnieuw bekeken ken ze allemaal al uit mijn hoofd en Johny die Xavier speelde was mijn lieveling van alle kampioenen. Ik zal je missen mijn kampioen drink maar een goede dagschotel daarboven.❤️

   Beantwoorden
 3. Jaren genoten van Johny, zowel in de Collega’s en de Kampioenen. Met veel spijt het bericht gelezen. Veel sterkte voor familie en vrienden.
  Vaarwel Johny (Xavier)
  Yvonne

  Beantwoorden
 4. Familie, vrienden en bekenden,
  John, a.k.a. Xavier, was en blijft een échte KAMPIOEN!!!!!!!!!!
  Dan je wel voor alle mooie momenten.
  Vaarwel kampioen……………………..

  Grevenbicht, 19 maart 2020

  Beantwoorden
 5. Een schitterende figuur die Johny Voners. Waar liet hij altijd al dat bier? En hoe heeft hij zo lang kunen leven met die bitch van hem. Ik heb altijd enorm genoten van FC de Kampioenen mede dankzij Johny Voners.
  Rust zacht……

  Beantwoorden
 6. Beste vriend

  Ik ben een jongeman met syndrome van down ik kijk nu nog elke dag naar de kampioenen mijn wereld storte in mekaar toen ik hoorde dat jij er niet meer was mijn beste vriend ik heb nog graag 1 wens en dat is een bloemetje op je graf te mogen zetten maar helaas weet ik niet waar ge ligt rust in vrede mijn kameraad al kent ge me niet ge weet niet hoeveel je voor mij betekende
  rust in vrede

  Beantwoorden

Plaats een reactie