Uitvaart Louis van Dijk, componist en pianist is overleden

uitvaart Louis van Dijk

Louis van Dijk, componist, pianist en alleskunner, is op vrijdag 10 april 2020 overleden. In 2017 kwam Louis van Dijk erachter dat hij Alzheimer had, hier is hij toen erg openhartig over geweest. Hij is op 78-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter Selma van Dijk heeft dit droevige nieuws in de media bekendgemaakt. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Louis van Dijk en is er ruimte overgelaten waar je een herinnering of condoleance bericht voor hem kunt achterlaten.

Carrière Louis van Dijk

Louis van Dijk, geboren als Arnold Ludwig van Dijk, werd in 1941 geboren in Amsterdam. Vroeg werd duidelijk dat Louis van Dijk een voorliefde had voor muziek. Dit werd bekroond met het cum laude afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij koos voor de afstudeerrichting van het klassieke pianospel. Louis van Dijk behaalde in 1968 zijn solisten-diploma.

Na zijn opleiding veranderde hij al snel van genre, Louis van Dijk maakte kennis met Jazz. Samen met het Louis van Dijk trio maakte hij tientallen platen. Deze platen bleven niet onopgemerkt, want hiervoor sleepte hij maar liefst negentien gouden en drie platina platen voor in de wacht.

Op een later moment in zijn leven besloot hij, samen met Pim Jacobs en Mr. Pieter van Vollenhoven, om met het pianotrio Gevleugelde Vrienden door het land te reizen. Verder heeft Louis van Dijk onder andere ook samengewerkt met Ramses Shaffey, Liesbeth List, Jaap van Zweden en nog veel meer muzikale collega’s en vrienden.

Louis van Dijk ontving in 2000 de titel Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Daarnaast mocht hij in 2006 de Gouden Harp in ontvangst nemen. In 2014 werd er zelfs een Award voor talentvolle jonge jazzcomponisten naar hem vernoemd; de Louis van Dijk Award.

In 2018 was het tijd om zijn 56-jarige carrière een mooi afscheid te bieden. Hij gaf zijn laatste concert in Loosdrecht, daar waar zijn carrière ooit begon. Na zijn afscheidsconcert trok Louis van Dijk zich samen met zijn vrouw terug uit het bekende leven.

Uitvaart Louis van Dijk

Wanneer de uitvaart van Louis van Dijk plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Zijn dochter Selma van Dijk, die je misschien kent als presentatrice van Hart van Nederland, heeft de dood van haar vader via PRIVÉ naar buiten gebracht. De familie neemt in alle rust afscheid van hun geliefde Louis van Dijk. Door de uitbraak van het Coronavirus is een uitvaart van een overledene alleen toegestaan wanneer er niet meer dan 30 gasten op de uitvaart van Louis van Dijk aanwezig zijn. Goede vriend en oud-collega pianist Pieter van Vollenhoven dankt Louis van Dijk voor de jaren dat zij samen door het land toerden met de Gevleugelde vrienden. Hij noemt Louis een vriend om nooit te vergeten.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Louis van Dijk plaatsvindt is door de media niet bekendgemaakt. Welke stukken van Louis van Dijk vond jij het mooiste? Heb je de manier hoe hij zijn muziek componeerde weleens aandachtig bekeken? Kortom, wat is jouw mooiste herinnering aan deze muzikale man? Onderaan dit bericht is er ruimte om een herinnering aan Louis van Dijk te delen. Ook kan je er een condoleance bericht voor zijn familie achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de buitengewoon getalenteerde componist, levensgenieter en bijzondere persoonlijkheid die hij was. Louis van Dijk is 78 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

8 gedachten over “Uitvaart Louis van Dijk, componist en pianist is overleden”

 1. Ik heb Louis van Dijk Leren kennen 27 jaar geleden toen ik als groen als gras een openlucht podium mocht uitlichten. Hij was 1 van de vele bekende artiesten waarvoor ik de (licht)techniek toen mocht doen. Op mijn FB pg heb ik wat onduidelijke analoge fotos geplaatst van de klus in Vlissingen in 1993. Iedereen gecondoleerd.
  https://www.facebook.com/john.vanleijenhorst/posts/10213236903356541?notif_id=1586709086171619&notif_t=feedback_reaction_generic

  Beantwoorden
 2. Familie en nabestaanden gecondoleerd en heel veel sterkte met dit grote verlies voor de aankomende tijd.
  Mijn moeder en ik zijn nog naar een concert geweest in het parkschouwburg in Hoorn. Dat was genieten. Ik heb een dvd van hem dat hij de streek aanprijst onder het genot van een glaasje wijn met verschillende artiesten.
  Ik was gek op de muziek die hij samen met Rita Reijs heeft gemaakt ze waren een geniaal duo.

  Beantwoorden
 3. Misschien wel de grootste en zeker meest talentvolle pianist van Nederland. Prettig, graag gezien door verwende musici maar ook de straat muzikanten hadden een goede dag als hij langskwam want hij gaf met gulle hand. Zijn optredens met anderen waren onvergetelijk ik herinner mij met name zijn tournee met eveneens fenomeen Jules de Corte als een groot muzikaal feest. Hij heeft veel mensen kunnen bereiken met zijn muziek en was ook als persoon een voorbeeld voor velen. Je hebt een mooi en waardevol leven gehad, bedankt Louis.

  Beantwoorden
 4. Familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Vanaf mijn geboorte ongeveer 50 jaar geleden maakt zijn muziek al deel uit van mijn leven. In vrolijke en droevige momenten raakte zijn manier van spelen mijn hart. Mijn topper is nog altijd zijn bewerking van A Whiter Shade of Pale. Dit nummer en andere nummers van dat album, wat mijn ouders hadden, zitten in ondertussen in mijn DNA. Heb hem een paar keer live gezien en altijd genoten. Ik ga hem missen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie