Uitvaart Hendrik Jan Korterink, misdaadjournalist is overleden

uitvaart Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink is maandag 6 april 2020 op 64-jarige leeftijd overleden. Hij was geruime tijd ernstig ziek en overleed aan de gevolgen van darmkanker. Hendrik Jan Korterink zijn familie heeft zijn overlijden via zijn website met de media gedeeld. Hendrik Jan Korterink was een misdaadjournalist die verschillende boeken heeft geschreven. Vooral om zijn boek over de Holleeders ontstond ophef. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Hendrik Jan Korterink en is er ruimte om een herinnering of condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Hendrik Jan Korterink

De in Rouveen geboren Hendrik Jan Korterink begon op zijn 18e als leerling-journalist bij de Zwolse Courant. Zijn eerste grote verhaal ging over een moord in Schuinesloot. Dit was het begin van een 46 jaar durende carrière in de misdaadjournalistiek. Tijdens zijn carrière schreef hij meerdere boeken.

Vooral zijn boek De Holleeders, kreeg media-aandacht doordat een oude vriendin van Willem Holleeder een rechtszaak tegen de publicatie ervan aanspande. Zij pleitte dat zij niet in het boek omschreven wil worden en dat zij niet wil dat haar persoonsgegevens benoemd werden. De rechter gaf haar ongelijk omdat zij in het verleden zelf de media-aandacht opzocht, door met voor- en achternaam in de media naar buiten te treden en zij dus kan worden gezien als publiek figuur. Het boek bleef gewoon in de winkels liggen.

Naast het schrijven van boeken en stukken voor Panorama en de Revu, schreef hij ook verhalen voor op zijn eigen website. Hij liet in interviews weten dat vooral de mysterieuze moorden hem interesseerden en dat hij het psychologische aspect ervan naar voren wilde brengen. Hendrik Jan Korterink zijn website misdaadjournalist.nl blijft voortbestaan en zijn dochter en andere schrijvers zullen daar stukken op blijven publiceren.

Hendrik Jan Korterink heeft ook nog een tijd als redactielid bij Peter R. de Vries gewerkt. Doordat hij soms met criminele personen in aanraking kwam of contact had met gevaarlijke informanten, werd hij meer dan eens ernstig bedreigd. Dit weerhield Hendrik Jan Korterink er niet van om zijn werk door te zetten. Wel was zijn woonadres altijd geheim, omdat hij zijn gezin wilde beschermen.

Uitvaart Hendrik Jan Korterink

Wanneer de uitvaart van Hendrik Jan Korterink plaatsvindt is niet bekendgemaakt. Anna Korterink liet op zijn website weten dat hij in bijzijn van zijn gezin en familie in alle rust is overleden. Zij geeft aan dat iedereen erg verdrietig is, maar dat ze vrede hebben met zijn dood. Ze geeft aan dat Hendrik Jan Korterink op zijn eigen manier afscheid heeft kunnen nemen en dat is zoals hij het graag wilde. De uitvaart van Hendrik Jan Korterink zal waarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Dit komt doordat er maximaal 30 mensen op een uitvaart aanwezig mogen zijn omwille van het Coronavirus.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Hendrik Jan Korterink plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Welke herinneringen heb jij aan het journalistieke werk van Hendrik Jan Korterink? Hoe heb jij zijn misdaadjournalistiek al die jaren ervaren? Onderaan dit bericht kan je een herinnering aan hem delen. Ook is er ruimte om een condoleance bericht voor zijn familie of andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de goede crime-auteur die hij was. Hendrik Jan Korterink is 64 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie