Uitvaart Wim de Bie, de cabaretier en schrijver is overleden

Op maandag heeft de VPRO aangekondigd dat Wim de Bie op 83-jarige leeftijd is overleden. Lees alles over Wim de Bie, de uitvaart en plaats je condoleances.

Carriere Wim de Bie

De Nederlandse cabaretier en schrijver stond bekend om zijn bijdragen aan satirisch theater en iconische televisieprogramma’s voor de VPRO. Decennialang maakte hij programma’s voor de omroep, maar de laatste jaren kampte hij met ernstige gezondheidsproblemen. De carrière van De Bie begon in de jaren 60 toen hij samen met Kees van Kooten programma’s voor de radio maakte als de Klisjeemannetjes en optrad in het tv-programma Hadimassa. Het duo werd bekend door hun eigen producties in de jaren 70, 80 en 90, zoals het Simplisties Verbond, Van Kooten en De Bie en Keek op de Week. Voor hun werk ontvingen ze twee keer de Zilveren Nipkowschijf en een Ere-Nipkowschijf.

Naast televisieprogramma’s maakten Van Kooten en De Bie tussen 1972 en 1986 de Bescheurkalender, een dagkalender gevuld met humoristische teksten en beelden. Het duo is van onschatbare waarde geweest voor de Nederlandse humor en zal gemist worden door velen.

Uitvaart Wim de Bie en condoleren

Op dit moment is duidelijk geworden dat de uitvaart van Wim zal plaatsvinden in zeer besloten kring. Kasper van Kooten, de zoon van Kees, deelde op Twitter een korte reactie op het overlijden van De Bie. “We rouwen. Rust zacht lieve Wim”, schreef hij met een zwart hartje.

Wil jij de nabestaanden van Wim de Bie condoleren? Laat hieronder je gedachten achter..

5/5 - (8 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert

16 gedachten over “Uitvaart Wim de Bie, de cabaretier en schrijver is overleden”

 1. Wij bleven thuis voor Koot&Bie. Nog steeds enig is zijn soort. Een brabantse vriend van ons is een liefhebber van de mannen en zijn imitaties zijn geweldig. Als hagenees ben ik jalours op zijn haags accent. Gelukkig hebben we youtube nog. Bij deze sterkte voor zijn dierbaren.

  Beantwoorden
 2. Laten we wel wezen. Uit Engeland kwamen de Beatles overwaaien. Uit Amerika Dylan. Nederland had het totaalpakket Koot en Bie… Kan me nog herinneren dat ik ooit naast je stond in een stalletje tweedehands boeken. Uit verlegenheid dorst ik niks te zeggen. Alsnog gegroet, held.

  Beantwoorden
 3. Bedankt voor de mooie televisie uitzendingen! Ik zag je af en toe op de meent. Peinzend bij je fiets. Een mooi beeld. Ik wens je een goede reis en een plek in het prachtige licht!

  Beantwoorden
 4. Ik wens de familie van Wim veel sterkte de komende dagen! Zelf ben ik ook uit mijn doen met het overlijden, Wim we houden van je ! We missen je! Huub

  Beantwoorden
 5. Een mooi mens heeft ons verlaten, dank voor al de mooie dingen die je ons hebt gegeven, geschreven, gespeeld en gezongen… er verscheen in ieder geval altijd een lach op mijn gezicht. Deze man was te goed. Veel sterkte voor de nabestaande.

  Beantwoorden
 6. Net als van Kooten was Wim alleen maar erg leuk, al z’n typetjes.
  Ze stelden maatschappelijke kwesties aan de orde, hielden mensen een spiegel voor, nooit beledigend of grof.
  Bovendien scheen Wim een bescheiden man te zijn geweest. Alleen maar positiviteit dus.
  Nare dood door parkinson. Op zich wel een mooie leeftijd bereikt na een (lijkt mij) leuk en mooi leven.

  Beantwoorden
 7. Lieve Wim, heel veel dank het mooie dat je ons hebt nagelaten ; vele fijne uren met vreugde naar jou en Kees gekeken.
  Sterkte voor allen die jou dierbaar zijn.
  Rust in Vrede.
  Angélique Bornet.

  Beantwoorden
 8. Lieve Wim, wat heb je ons veel plezier gegeven in ons leven. Het is nog steeds actueel. We hebben gelukkig prachtige herinneringen dank hiervoor. Veel plezier daarboven.
  Voor familie en vrienden heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 9. Wim, ik was erg ontdaan door dit nare bericht. Wat een mooie herrineringen zal ik blijven houden aan jullie als duo, te veel om op te noemen. Als jonge jongens konden mijn broer en ik veel scènes naspelen. We keken zo vaak dat we de teksten onthielden. Onze zoon van 26 vindt jullie ook fantastisch. Dank daarvoor. We gaan je missen. Rust zacht.

  Beantwoorden
 10. Beste Wim de Bie,

  Er is een sketch (uit Keek op de Week) waarin u figureert als plagger. Man, man, man, wat heb ik daar toch om moeten lachen. En telkens wanneer ik ‘m terugzie, schieten de tranen van het lachen me in de ogen.

  Dank voor die ontelbaar mooie momenten die u mij, en ontelbaar velen met mij, bezorgd heeft.

  En dergelijke….

  Beantwoorden

Plaats een reactie