Hoeveel mensen mogen er tijdens de Coronacrisis aanwezig zijn bij een uitvaart?

Uitvaart Coronacrisis

Het zijn onzekere en heftige tijden voor de gezondheid van alle mensen, zelfs wereldwijd. Het Coronavirus is een snel verspreidend en in sommige gevallen helaas ook dodelijk virus. Vooral ouderen en mensen met een reeds verminderde gezondheid lopen gevaar. Uit onderzoek blijkt dat zelfs sommige kinderen, jongeren en volwassenen die helemaal fit waren, getroffen raken door het virus. Het virus wordt van mens op mens overgegeven en verspreidt zich vooral door aanrakingen of hoesten en niesen. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om het virus in te dammen. Hoe zit het met een uitvaart tijdens deze crisis? In dit artikel lees je meer over uitvaart Coronacrisis.

Uitvaart Coronacrisis: alle maatregelen op een rijtje

Aan een uitvaart gaat altijd een heel proces vooraf. Hieronder lees je welke maatregelen er worden genomen vanaf het moment dat iemand door het Coronavirus komt te overlijden. Het ligt er per uitvaartondernemer aan of zij alle maatregelen volgen, sommige uitvaartondernemers volgen alleen het advies van het RIVM en hebben verder geen andere maatregelen getroffen. Je kunt dit gerust bij jouw uitvaartondernemer navragen. Het is en blijft mogelijk om de overledene thuis op te baren, houdt wel altijd gepaste afstand en als de overledene door Corona is komen te overlijden, dien je het hygiëneprotocol te volgen.

Er mogen maximaal 6 personen langskomen voor rouwbezoek. Veel 24-uurs kamers zijn niet meer in gebruik. Condoleancemappen zijn uit de routine gehaald. Afspraken met de uitvaartondernemer gaan telefonisch, zij komen niet meer bij je langs. De verzorging van de overledene gebeurt met beschermende kleding en een streng hygiëneprotocol. Je kunt als nabestaande helaas niet bij de verzorging aanwezig zijn. Lichte balseming is niet meer aan de orde. Het sluiten van de kist wordt zonder uitvaartpersoneel erbij gedaan. Hieronder lees je hoe de uitvaart tijdens de Coronacrisis plaatsvindt.

Wat zijn de regels bij een uitvaart tijdens de Coronacrisis?

Hoe gaat een uitvaart tijdens de Coronacrisis in zijn werk? Het RIVM heeft adviezen en maatregelen bedacht waarmee een uitvaart tijdens de Coronacrisis door kan gaan. Doordat het virus zich van mens op mens verspreidt is er een maximumaantal bezoekers vastgelegd. De uitvaart mag door 30 mensen worden bijgewoond, dan hoef je het uitvaartpersoneel niet mee te rekenen. In eerste instantie mocht alleen familie uit de eerste graad aanwezig zijn. Denk hierbij aan de partner van de overledene, kinderen, kleinkinderen en andere eerstegraads bloedverwanten. Veel uitvaartorganisaties vonden dit echter te ver gaan. Dus nu is er vastgesteld dat de nabestaanden zelf 30 personen mogen uitkiezen die aanwezig zijn op de uitvaart tijdens de Coronacrisis. Er is na de uitvaart bovendien geen catering aanwezig.

Tijdens de uitvaart gedurende de Coronacrisis, dienen alle genodigden te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het schudden van handen, kussen en knuffelen van elkaar is verboden. In dit artikel leest u meer over hoe je veilig condoleert.

Bekijk en vergelijk verschillende verzekeraars via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Nu je meer informatie over een uitvaart tijdens de Coronacrisis hebt, denk je er misschien meteen over na om een uitvaartverzekering voor jezelf af te sluiten. Via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan jij zelfstandig een uitvaartverzekering vergelijken. Het is logisch dat je wil weten welke verzekeraars er op de markt zijn. De een biedt je namelijk meer voordelen dan de ander. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, zijn jouw kosten voor de uitvaart gedekt. Als je komt te overlijden is het wel een fijn idee dat jouw nabestaanden de uitvaart naar aanleiding van jouw laatste wensen kunnen regelen. De uitvaartverzekering stelt het verzekerde bedrag beschikbaar, waarmee jouw nabestaanden de uitvaart kunnen vormgeven. Het is mogelijk dat je instructies voor hen achterlaat, zodat jij een afscheid krijgt wat bij je past.

Rate this page
Redactie