Uitvaart Bill Withers, de Amerikaanse soullegende is overleden

Uitvaart Bill Withers

Bill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartproblemen. Bill Withers overleed in Los Angeles en zijn familie liet aan de media weten dat zij hun geliefde, toegewijde echtgenoot en vader op 30 maart 2020 zijn verloren. Verder hadden zij de bijzondere boodschap dat zij hopen dat zijn muziek wereldwijd steun kan bieden in de moeilijke tijden die wij met z’n allen meemaken. Eerder kwamen er al filmpjes naar buiten dat zijn lied Lean on me, door mensen wordt gezongen om alle medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Bill Withers en is er ruimte om een condoleance bericht voor hem en zijn familie achter te laten.

Carrière Bill Withers

Bill Withers werd geboren in West Virginia, hij was de jongste uit een gezin van 6 kinderen. Vooral zijn oma was een belangrijk persoon in zijn leven, zij woonde tot haar dood altijd bij het gezin in huis. Het lied Grandma’s Hands is een ode aan haar. Na de middelbare school ging Bill Withers bij de marine. Tijdens zijn tijd in het leger is hij uitgezonden naar het Midden-Oosten. Daar begon hij op zijn 17e al met zingen. Na zijn tijd bij het leger besloot hij naar Los Angeles te verhuizen om zijn muziek carrière te starten.  

Toen hij in Los Angeles aankwam werkte hij voor Boeing, hij zorgde ervoor dat de toiletten in de vliegtuigen werden geïnstalleerd. Daarnaast maakte hij meerdere demo’s en ging hij bij verschillende producers langs. In het begin was men niet geïnteresseerd in zijn muziek, maar bij Clarence Avant van Sussex Records mocht hij zijn eerste album opnemen en kreeg hij zijn platencontract. Bill Withers was vooral in de jaren 70 tot midden jaren 80 een populaire soulzanger. Doordat Bill Withers meerdere keren juridische strijd had met zijn platenmaatschappijen, besloot hij na een carrière van 15 jaar te stoppen.

In totaal heeft Bill Withers acht studioalbums uitgebracht en heeft hij drie Grammy’s gewonnen. In 2015 mocht hij toetreden tot de Rock & Roll Hall of Fame doordat Stevie Wonder hem daar had geïntroduceerd.

https://www.youtube.com/watch?v=zYGnhNFl3Ys

Uitvaart Bill Withers

Over de uitvaart van Bill Withers is door zijn familie niets bekend gemaakt. Mede door de huidige Coronacrisis gaat men ervan uit dat zij in besloten kring afscheid van hem nemen. Of er later dit jaar een herdenkingsdienst voor Bill Withers wordt georganiseerd, is niet duidelijk. In de media delen collega muzikanten en bekendheden massaal hun medeleven en herinneringen aan Bill Withers. John Legend laat bijvoorbeeld weten dankbaar te zijn voor de inspiratie die Bill Withers hem gaf. De twee hebben samen opgetreden en vierden Bill Withers toelating tot de Rock & Roll Hall of Fame.

Bassist Flea van de Red Hot Chili Peppers laat weten dat hij diep respect heeft voor alles wat Bill Withers heeft gedaan en geschreven tijdens zijn carrière. Hij noemt Bill Withers een oneindige bron van inspiratie en vreugde. Bill Withers bleef tijdens zijn carrière altijd dichtbij zichzelf. Hij heeft liedjes geschreven die de mensheid liefde, kracht en hoop bieden.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Bill Withers plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Heb jij een mooie herinnering aan één of meerdere van Bill Withers prachtige liedjes? Heb je wellicht nog een plaat van hem liggen of heb je hem weleens live horen zingen? Hieronder heb je de ruimte om een herinnering of condoleance bericht ter nagedachtenis aan Bill Withers achter te laten. Laten wij elkaar steunen in deze tijd en doorgaan met elkaar een hart onder de riem te steken. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de geweldige zanger, getalenteerde songwriter en down to earth man die hij was. Bill Withers is 81 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie