Kosten crematie

Kosten crematie

Wanneer je op zoek gaat naar een kostenplaatje voor een begrafenis of een crematie (of beide opties wilt vergelijken) dan zul je merken dat de kosten crematie in de meeste gevallen aanzienlijk lager uitvallen dan die voor een begrafenis. Uiteraard hangt dit kostenplaatje qua hoogte ook af van de verdere bijzondere wensen die je zou kunnen hebben. Een crematie is in Nederland in de meeste gevallen uitvoerbaar voor een bedrag dat rond de 5000 Euro ligt. Dit is een van de voornaamste redenen waarom velen van ons kiezen voor een crematie bij de uitvaart.

De kosten crematie en de uitvaart

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering blijkt al snel dat het afsluiten van een polis voor een crematie aanzienlijk goedkoper is dan een polis voor een begrafenis. Een van de redenen hiervoor is dat grafruimte in ons druk bevolkte land schaars en duur is. Vooral voor graven die voor een zeer lange tijd beschikbaar moeten blijven moet aanzienlijk veel geld aan grafrechten worden betaald. Tevens bieden de meeste begraafplaatsen diensten aan, zoals het op orde en schoon houden van de begraafplaats. Denk hierbij aan tuiniersdiensten en het open houden van de begraafplaats. Uiteraard moet hiervoor ook worden betaald.

Kortom, een crematie vraagt simpelweg minder ruimte, minder nazorg en men kan kiezen uit een aantal opties voor het verwerken van de as na de crematie. Zo kun je de kosten crematie laag houden. Men kan kiezen voor een urn, een bijzetting, het verstrooien van de as op hiervoor toegestane plaatsen en dergelijke. De uitvoering hiervan is uiteraard geheel afhankelijk van de persoonlijke wensen.

De kosten crematie in een uitvaartpolis

Wat betreft het verzekeren voor een crematie middels een uitvaartverzekering zijn er in hoofdzaak twee opties. Zo kun je kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Hierbij wordt vanuit de polis een bedrag besteed aan de crematie, de verzorging, het vervoer en bijvoorbeeld de rouwkaarten. Alles wordt door de uitvaartverzorger geregeld. De kosten crematie worden voldaan vanuit de verzekering. De nabestaanden hebben hier geen zorgen over.

De kosten crematie of begrafenis in kapitaal verzekerd

Ook kun je kiezen voor een kapitaal verzekering. Hierbij komt na het overlijden een voorop gestelde som geld vrij, waar de nabestaanden de begrafenis of crematie mee moeten regelen. Dit doen zij zelf, eventueel aan de hand van vooraf met jou besproken wensen. Ook bij deze verzekering zijn de kosten crematie lager dan die van een begrafenis. Kies voor een gerust gevoel met een uitvaartverzekering voor de kosten crematie.

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)