Uitvaart Kenny Rogers, Amerika’s bekendste Countryzanger is overleden

Uitvaart Kenny Rogers

Kenny Rogers is op 20 maart 2020 in zijn woonplaats Colbert in Georgia komen te overlijden. Zijn familie heeft het verdrietige nieuws met de media gedeeld. Zij gaven aan dat hij in zijn eigen huis, omringd door zijn geliefden is heengegaan. Kenny Rogers is 81 jaar oud geworden. In dit artikel lees je meer over zijn carrière, de uitvaart van Kenny Rogers en heb je de mogelijkheid om een herinnering aan hem te delen of om een condoleance bericht voor zijn nabestaanden achter te laten.

Carrière Kenny Rogers

Kenny Rogers was een geboren Texaan maar besloot om in 1966 naar Los Angeles te verhuizen. In het begin van zijn carrière scoorde hij vooral pop- en rockhits. Zijn passie bleek later bij de countrymuziek te liggen. Hij schreef zijn eigen teksten samen met Lionel Richie. Zijn eerste grote country hit kwam uit in 1977 en heette Lucille. Gedurende zijn tijd als countryzanger zong hij onder andere duetten met sterren als Sheena Easton en Dolly Parton. Samen met Dolly Parton scoorde hij de hit Island In The Stream.

Het rauwe en hese stemgeluid van Kenny Rogers werd geliefd bij het grote publiek. Zijn successen bleven zich kort op elkaar opvolgen. In totaal maakte hij 65 verschillende albums en werden meer dan 165 miljoen van zijn platen verkocht. Hij scoorde in zijn carrière maar liefst 20 nummer-1 hits en hij behoort tot de Country Hall of Fame. Met alles wat hij voor de countrymuziek heeft betekend, kan hij zeker tot de allergrootste countryzanger aller tijden worden betiteld.

Kenny Rogers begon zich ook buiten de muziekwereld als zakenman te ontwikkelen. Hij heeft namelijk in de jaren 90 zijn eigen restaurantketen Kenny Rogers Roasters opgezet en ook dit werd weer een succes. Verder heeft hij als acteur in verschillende films gespeeld en heeft hij ook als auteur en fotograaf mooi werk verricht.

In 2015 besloot Kenny Rogers om een groots en twee jaar durend afscheidstournee te organiseren. In 2017 gaf hij zijn laatste concert in Nashville en had hij een groots en feestelijk afscheid.

Uitvaart Kenny Rogers

Kenny Rogers is in zijn eigen huis en in de aanwezigheid van geliefden en familie komen te overlijden. De uitvaart van Kenny Rogers zal door de Coronacrisis in besloten kring plaatsvinden. Zijn familie gaf aan dat zij op een ander moment een uitgebreide herdenking voor hem willen inplannen, zodat zijn vrienden, oud-collega’s, fans en anderen ook afscheid van Kenny Rogers kunnen nemen.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Kenny Rogers vindt plaats in besloten kring. Wel gaf zijn familie al aan dat er door de Coronacrisis op een later moment voor een uitgebreide herdenkingsdienst wordt gekozen. Welke songs van Kenny Rogers hebben jou geraakt en luister je nog steeds weleens? En heb je mooie herinneringen aan zijn optreden of een bepaald lied? Onderaan dit bericht kan je een verhaal over hem delen of een condoleance bericht voor zijn nabestaanden achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de geweldig gedreven showman, zanger, acteur en zakenman die hij was. Kenny Rogers is 81 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Kenny Rogers, Amerika’s bekendste Countryzanger is overleden”

 1. Dear family,
  we wish you all the best, we have very good memories.
  Kenny was one of our favourite countrysingers.
  Especially Ruby, don’t take your love to town with the First Edition.
  We lost a good man and great singer.
  All the best in the future.

  Yours sincerely,
  Family Jansen
  Holland

  Beantwoorden

Plaats een reactie