Uitvaart Albert Uderzo, Asterix en Obelix tekenaar is overleden

Uitvaart Albert Uderzo

Albert Uderzo, de bedenker en tekenaar van Asterix en Obelix is op 24 maart 2020 overleden. Zijn familie heeft het droevige nieuws met de Franse media gedeeld. Albert Uderzo is 92 jaar oud geworden. Op social media worden al veel herinneringen aan hem en zijn strips gedeeld. Enkelen zeggen dat de wereld vandaag een beetje kleur heeft verloren. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Albert Uderzo en is er de mogelijkheid om een herinnering of condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Albert Uderzo

De in 1927 in Reims geboren Albert Uderzo, was een kind van Italiaanse immigranten. Zijn carrière begon tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen hij voor de uitgeverij Société Parisienne d’Edition begon te werken. Hierna tekende hij vooral voor romans en maakte hij strips voor meerdere Franse kranten.

In 1959 lukte het hem om artistiek directeur te worden bij een Frans striptijdschrift, Pilote. Dit is de plek waar hij begon met het tekenen van Asterix en Obelix. Albert Uderzo was kleurenblind maar dit hield hem niet tegen om zich met het tekenen van strips bezig te houden. Hij tekende alles, maar liet het aan andere mensen over om het in te kleuren.

Hoewel Albert Uderzo in het begin losse strips tekende over Asterix en Obelix, begon hij al snel samen te werken met René Goscinny. De samenwerking tussen de twee collega’s en vrienden bleek een succes. Want waar Goscinny voor het scenario zorgde, kon Albert Uderzo zich volledig op de illustraties storten. De twee deelden weleens dat zij Asterix in een kwartiertje hadden bedacht.

In oktober 1959 hebben zij het eerste Asterix stripverhaal uitgebracht. Waarna in 1961 het allereerste Asterix stripboek een feit was. Dit boek werd 6000 keer verkocht. Het succes bleef niet uit en in totaal zijn er meer dan 30 stripalbums uitgekomen in 70 verschillende landen. Helaas overleed Goscinny erg vroeg en besloot Albert Uderzo zelf verder te gaan. Pas in 2009 besloot Albert Uderzo te stoppen met tekenen. Zijn jongere collega’s hebben zijn werk van hem overgenomen.

Uitvaart Albert Uderzo

De schoonzoon van Albert Uderzo, Bernard de Choisy, heeft met de media gedeeld dat zijn schoonvader al enkele weken erg moe was. Albert Uderzo is in zijn eigen woning in Neuilly overleden aan een hartaanval in zijn slaap. Zijn schoonzoon laat weten dat de dood van zijn schoonvader niets te maken had met het Coronavirus. Rondom de uitvaart van Albert Uderzo is verder nog niets bekendgemaakt. Zijn familie wil hoogstwaarschijnlijk ruimte krijgen om een waardig afscheid in besloten kring voor hem te organiseren.

Condoleren en herinneringen

Wanneer de uitvaart van Albert Uderzo plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Wat zijn jouw herinneringen aan Asterix en Obelix? Welke verhalen of tekeningen van Albert Uderzo vond jij het mooist? Aan het einde van dit bericht heb je de mogelijkheid om een herinnering aan Albert Uderzo te delen. Er kunnen ook condoleance berichten voor zijn familie worden achtergelaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de geweldige tekenaar en familieman die hij was. Albert Uderzo is 92 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Albert Uderzo, Asterix en Obelix tekenaar is overleden”

  1. Ik las en lees nog steeds zijn boeken. Die heb ik in diverse talen. Dankzij hem en Goscinny leerde je de geschiedenis van de oudheid kennen. Was geschiedenis niet saai. Werd door hem en Goscinny de strip serieus bevonden door volwassenen. Een groot tekenaar is van ons heen gegaan. Maar zolang wij zijn herinnering levend houden, sterft hij nooit. Hopelijk gaan Didier Conrad en Jean Yves Ferri door met Asterix en verschijnt er ooit een verhaal die zich ook afspeelt in het toenmalige Nederland. Julius Caesar is hier ook geweest.

    Beantwoorden

Plaats een reactie