Uitvaart Jan Zeeman, oprichter van de Zeeman is overleden

Uitvaart Jan Zeeman

Jan Zeeman, de oprichter van de Hollandse winkelketen is op dinsdag 2 juni 2020 op 78-jairge leeftijd overleden. Een woordvoerder van zijn familie heeft het verdrietige nieuws met de media gedeeld. Jan Zeeman heeft de textiel winkelketen ruim 30 jaar geleid. Zijn vermogen wordt door de Quote 500 op 1 miljard euro geschat. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Jan Zeeman en is er ruimte overgelaten waar jij jouw herinnering aan hem met anderen kunt delen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

De carrière van Jan Zeeman

De in 1942 in Velsen geboren Jan Zeeman opende in 1967 al zijn eerste textielsuper (een supermarkt voor kleding) in Alphen aan den Rijn. Zijn visie was dat textiel van goede kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn. Hij geloofde dat zelfs mensen die meer dan een ton per jaar verdienen ook een simpele maar lekker zittende onderbroek zouden dragen. Jan Zeeman kreeg gelijk want met deze gedachte in zijn achterhoofd verkocht hij maar liefst 3,5 miljoen onderbroeken per jaar.

De formule van Jan Zeeman bleek een succesformule. De kleuren van het merk waren blauw en geel en het logo was een matroos. De winkels stralen nog steeds eenvoud uit. Zowel in het interieur als in de verpakkingen van de producten. Wanneer je de Zeeman binnenloopt heb je het idee dat je op een markt loopt. De kleding ligt namelijk los verspreidt in metalen bakken. De reclames van de Zeeman vertegenwoordigde altijd de eenvoud. Leuzen als Zeeman kleedt je voor een beetje en Zeeman, zo eenvoudig kan het zijn, deden het goed.

Jan Zeeman besloot om het transport van zijn textiel helemaal zelf te regelen. Vroeger was het logischer om dit aan transportbedrijven uit te besteden. Jan Zeeman besloot zijn eigen vrachtwagens met eigen logo rond te laten rijden. Ook de reclame voor de Zeeman bedacht hij zelf.

In 1980 groeide de Zeeman door een aantal fusies en overnames uit tot de grootste textielwinkelketen van Nederland. In 1999 besloot Jan Zeeman om zich terug te trekken als de topman van het merk. Hij was tot 2014 nog wel lid van de raad van commissarissen.

De Zeeman is niet alleen in Nederland groot geworden. Op dit moment zijn er ruim 1300 filialen over heel Europa verspreidt. Je vindt de Zeeman terug in België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje.

Jan Zeeman was getrouwd en samen met zijn vrouw kreeg hij drie zonen. Hij woonde tijdens zijn laatste jaren op een prachtig landgoed in Lage Mierde. Jan Zeeman was één van de rijkste mensen in Brabant en vanaf 2016 kon hij zichzelf zelfs miljardair noemen.

Uitvaart Jan Zeeman

De uitvaart van Jan Zeeman zal in besloten kring plaatsvinden, dat heeft zijn familie aan de media laten weten. Het is niet duidelijk of de uitvaart van Jan Zeeman uit een begrafenis of een crematie zal bestaan. De media respecteert de privacy van de familie Zeeman en dit zorgt ervoor dat zij in alle rust afscheid van hun man, vader en opa kunnen nemen. Jan Zeeman was een zakenman in hart en nieren en heeft tijdens zijn leven een heel mooi imperium opgebouwd. Jan Zeeman zal zeker erg worden gemist.

Zijn familie heeft laten weten dat het altijd de wens van Jan Zeeman was, om in zijn eigen en vertrouwde omgeving de laatste fasen van zijn leven te kunnen doorbrengen. De familie is dan ook dankbaar dat dit voor Jan Zeeman mogelijk was. Zijn familie kijkt met trots terug op het leven van Jan Zeeman. Zij laten weten dat hij een prachtig, succesvol en ondernemend leven heeft kunnen leiden.

Condoleren en herinneringen

De familie Zeeman liet via een woordvoerder aan de media weten dat de uitvaart van Jan Zeeman in besloten kring zal plaatsvinden. Tegenwoordig is het om veiligheids- en gezondheidsredenen niet toegestaan om meer dan 30 personen op een uitvaart uit te nodigen. Het heersende Coronavirus is besmettelijk en verspreidt zich van mens op mens. In tijden van crisis komt naar voren hoe creatief mensen kunnen zijn. Er zijn al tal van voorbeelden waarbij mensen een creatief en prachtig afscheid voor hun overleden dierbaren organiseren.

Wat zijn jouw herinneringen aan Jan Zeeman of de Zeeman? Heb jij je weleens verdiept in de manier waarop Jan Zeeman zijn onderneming leidde? Heb je iets kunnen leren van de succesvolle ondernemer? Onderaan dit bericht kun jij jouw herinnering aan hem delen. Er is ook ruimte om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Jan Zeeman graag als de succesvolle, Brabantse en creatieve ondernemer die hij was. Jan Zeeman is 78 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jan Zeeman, oprichter van de Zeeman is overleden”

  1. Ik heb geen woorden voor het verschrikkelijke verlies. Ik zou willen dat het anders was en ik wens jullie alle sterkte en kracht voor de komende periode.
    ik ben er trots opdat ik bijna 40 jaar als vrachtwagen, Bus en directie Chauffeur voor meneer Zeeman heb mogen werken
    Heel veel sterkte de komende tijd.
    ik zal Meneer Zeeman herinneren als een geweldige werkgever die altijd een appeltje voor me meenam

    Beantwoorden

Plaats een reactie