Uitvaart Irrfan Khan, bekend Bollywood acteur is overleden

Irrfan Khan is op woensdag 29 april 2020 op 53-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De bekende Bollywood en later Hollywood acteur was al enige tijd ziek. In 2018 werd bekend dat hij een zeldzame vorm van kanker had waarbij er een overschot aan hormonen wordt aangemaakt. Hij heeft een lange behandeling in Londen gevolgd maar keerde uiteindelijk terug naar India. Hij overleed in Mumbai en zijn familie heeft dit nieuws bij de media bekend gemaakt. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Irrfan Khan en is er ruimte om een herinnering aan hem te delen. Je kunt onderaan dit artikel ook een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achterlaten.

Carrière Irrfan Khan

De in Jaipur geboren Irrfan Khan was de oudste zoon in een gezin met twee andere broers en zijn ouders. Nadat hij als zakenman en cricketspeler geen succes boekte, besloot hij naar de toneelschool te gaan. Zijn ouders keurde dit in eerste instantie af. Zij keken neer op acteurs en waren de reden dat Irrfan Khan als kind nooit naar films mocht kijken. Toch besloot hij steevast om hiermee door te gaan.

Irrfan Khan was al enige tijd bezig om zijn acteer carrière naar grote hoogte te brengen. Helaas voor hem had hij na 10 jaar acteren nog steeds het grote publiek niet bereikt. Een veel verteld verhaal van hem was dat hij in talloze Indiase soapseries speelde. Hij nam elke rol aan die hem werd aangeboden en zei zelfs gratis te hebben gewerkt. Of dat waar is zullen wij nooit weten, maar hij vertelde dat verhaal graag.

De belangrijke regisseurs uit Bollywood bleken niet helemaal geïnteresseerd te zijn in Irrfan Khan. Toen hij al in zijn dertiger jaren was, wilde Irrfan Khan het bijna opgeven. Gelukkig caste de Brit Asif Kapadia hem voor de hoofdrol in zijn film The Warrior. De Britse regisseur koos Irrfan Khan in eerste instantie omdat hij niet veel geld kostte. Tijdens de opnames en de première van de film bleek echter hoe charismatisch en intens Irrfan Khan er op het grote witte doek uitzag. Door deze film werd hij in Bollywood herontdekt en werd hij opeens voor nationale en internationale films gevraagd.

In 2008 speelde Irrfan Khan in de 8-Oscarwinnende film Slumdog Millionaire. Hierna was zijn rol als de oudere versie van Pi in Life of Pi ook een enorme hit. Gedurende zijn carrière heeft Irrfan Khan uiteindelijk in meer dan 80 films gespeeld. Hij zag de melodrama The Lunchbox als zijn hoogtepunt. Dit was een in Hindi-gesproken film over een weduwnaar die per ongeluk een liefdescurry krijgt toegestuurd. Deze film werd in het genre arthouse een wereldwijde hit.

https://www.youtube.com/watch?v=8FZLeN_xBAc

Uitvaart Irrfan Khan

Wanneer de uitvaart van Irrfan Khan plaatsvindt is niet bekend gemaakt. Hij laat een liefhebbende vrouw en twee zonen achter. Verschillende acteurs en belangrijke mensen in de filmindustrie uitten massaal hun medeleven aan de familie en andere nabestaanden van Irrfan Khan. Een andere Bollywood-icoon Amitabh Bachchan laat weten dat Irrfan Khan de wereld veel te vroeg verlaten heeft. Amitabh Bechchan noemt Irrfan Khan extreem getalenteerd en een belangrijk figuur in de wereld van de internationale film. Het is bijzonder dat Irrfan Khan eerst Bollywood en daarna ook Hollywood wist te veroveren. Hij heeft tijdens zijn carrière meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Irrfan Khan zal waarschijnlijk een afscheid in besloten kring krijgen. Hoewel het voor ons niet duidelijk is wat de regels rondom de Coronacrisis en uitvaarten in India zijn, weten wij dat er in Nederland maximaal 30 personen per uitvaart aanwezig mogen zijn. Hoe herinner jij je Irrfan Khan het liefst? Welke rol die Irrfan Khan vertolkte is jou het beste bijgebleven? Onderaan dit bericht is er ruimte overgelaten om een herinnering aan Irrfan Khan te delen. Het is ook mogelijk om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de getalenteerde acteur en passievolle man die hij was. Irrfan Khan is 53 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie