Uitvaart Eva Mottet, Franse oud-wielrenster is overleden

uitvaart eva mottet overleden

Triest nieuws voor de wielrenwereld. De Franse Eva Mottet, oud-wielrenster en dochter van de oud-wielrenprof Charly Mottet, is woensdag 29 april 2020 op 25-jarige leeftijd overleden. Er is in de media niet bekend gemaakt wat haar doodsoorzaak is. Een ding wat zeker is, is dat het verlies van Eva Mottet zwaar moet zijn voor haar familie en andere nabestaanden. Vreselijk dat zo’n jong persoon plotseling overlijdt. In dit artikel lees je alles over haar carrière, de uitvaart van Eva Mottet en is er ruimte overgelaten zodat je een herinnering of condoleance bericht voor haar achter kunt laten.

Carrière Eva Mottet

Eva Mottet is de dochter van oud-professioneel wielrenner Charly Mottet, geboren in Haute Savoie. Net als haar vader kende zij liefde en passie voor de sport. Haar vader won maar liefst drie ritzeges tijdens de Tour d-France. Daarnaast heeft hij ooit eens een zilveren medaille gewonnen op het WK in 1986. Dat Eva Mottet een sportieve meid was, werd al vroeg duidelijk. Vroeger was zij namelijk al veel bezig met atletiek.

Op haar 18e ruilde Eva Mottet de atletiek in voor de sport waarin haar vader al zo mooi had uitgeblonken. Het wielrennen bleek in haar bloed te zitten en ze kwam erachter dat zij erg goed was in het rijden van tijdritten. Hier maakte zij dan ook haar specialiteit van. In 2014 eindigde Eva Mottet 4e op het EK voor junioren.

Hierna reed ze mee tijdens het WK in Valkenburg en hier kwam zij op de 6e plaats te staan na het rijden van een tijdrit. Er kan wel gezegd worden dat Eva Mottet serieus talent had om hogerop te komen in de sport.

Helaas gooide een ongeluk met de fiets tijdens het WK in Valkenburg roet in het eten. Zij kwam ongelukkig ten val en liep onder meer verwondingen aan haar neus op. Ze is nooit volledig van de valpartij hersteld en moest het wielrennen daarom afblazen. Ze had een comeback gepland in 2014 maar haar lichaam kon dit fysiek niet aan.

Eva Mottet besloot om als sportmasseuse te gaan werken, waardoor zij haar warme banden met de sportwereld niet helemaal door hoefde te knippen. Het is jammer om te horen dat zij op 25-jarige leeftijd is komen te overlijden.

Uitvaart Eva Mottet

Wanneer de uitvaart van Eva Mottet plaatsvindt is niet bekend gemaakt. De media heeft vernomen dat de oud-wielrenster op 25-jarige leeftijd is overleden. Ook haar doodsoorzaak is niet bekend. De kans op een afscheid in besloten kring is erg groot. Dat is vooral te wijten aan de huidige Coronacrisis, waardoor grote groepen mensen niet bij elkaar mogen komen. Verschillende sportkranten en sites betuigen steun en wensen de familie en andere nabestaanden van Eva Mottet sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Condoleren en herinneringen

Er is in de media niets over de uitvaart van Eva Mottet bekend gemaakt. Zij is plotseling overleden en over haar doodsoorzaak is ook niets gedeeld. Aangezien de Coronacrisis nog steeds gaande is, zullen haar familie en nabestaanden hoogstwaarschijnlijk in besloten kring afscheid van haar nemen. Heb jij leuke herinneringen aan de wedstrijden en rondes waaraan Eva Mottet meedeed? Heb jij haar weleens live in actie gezien op de fiets? Onderaan dit bericht kan jij jouw herinneringen aan haar delen. Er is ook ruimte om een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl vindt het jammer dat Eva Mottet vroegtijdig moest stoppen met haar wielercarrière en betreurt het dat zij ook nog eens op een veel te jonge leeftijd is komen te overlijden. Eva Mottet is 25 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie